reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Ja dzisiaj dalej biel, pewnie do samej miesiączki będę testować. Ale za to miałam ostatni test owulacyjny i stwierdziłam, że dobrym pomysłem będzie sobie siknać na niego tak by nie leżał samotny. I taki efekt, że chyba w moim przypadku te testy się nie sprawdzają tak do końca 🙄🤔😂
spokojnie, to nic dziwnego, testy owulacyjne robimy do pierwszego pozytywnego, bo później mogą dziać się cuda, mogą się utrzymywać nawet pozytywne do samej miesiączki.

I od razu napisze, że testami owulacyjnymi nie sprawdzamy ciąży :) wiem, że lata dużo różnych rzeczy na tik toku, ale to nie jest prawda ;)

reklama
spokojnie, to nic dziwnego, testy owulacyjne robimy do pierwszego pozytywnego, bo później mogą dziać się cuda, mogą się utrzymywać nawet pozytywne do samej miesiączki.

I od razu napisze, że testami owulacyjnymi nie sprawdzamy ciąży :) wiem, że lata dużo różnych rzeczy na tik toku, ale to nie jest prawda ;)
A nie nie, ja nie z tych. Jedne testy do jednego, drugie do drugiego proste 🤗

ja dalej nie czaje, że waże 68 kg a jestem szczupła. W mojen głowie 68 kg to jest pulchna osoba. A ja patrzę w lustro i nie wierzę ile ważę. Chyba jakieś dziwne przekonania z młodości, że kobieta to 55kg max... dramat.

Kiedyś ważyłam 63kg (przy wzroście 165) i oczami nastolatki widziałam siebie jako takiego prosiaczka, a teraz jestem +15kg i jak sobie wspominam tamten czas, to się zastanawiam co ja miałam w głowie, że tak myślałam. Chyba pstro 🤪

Ja dzisiaj dalej biel, pewnie do samej miesiączki będę testować. Ale za to miałam ostatni test owulacyjny i stwierdziłam, że dobrym pomysłem będzie sobie siknać na niego tak by nie leżał samotny. I taki efekt, że chyba w moim przypadku te testy się nie sprawdzają tak do końca 🙄🤔😂
a jest szansa że owy Ci się przesunęła? Ja np mam późne owu i teraz będę mieć w 20dc najprawdopodobniej a w poprzednim cyklu miałam w ogóle w 28dc dopiero 🙈 może udało by ci się umówić do gina i sprawdzić?

Kiedyś ważyłam 63kg (przy wzroście 165) i oczami nastolatki widziałam siebie jako takiego prosiaczka, a teraz jestem +15kg i jak sobie wspominam tamten czas, to się zastanawiam co ja miałam w głowie, że tak myślałam. Chyba pstro 🤪
Ja tak samo, waga praktycznie taka sama za młodu i wieczne kompleksy że za gruba, a jak teraz patrzę na swoje zdjęcia z tamtego okresu to widzę szczupła dziewczynę 🤡

Miałam podobnie, jak się okazało owulacja jest trochę później. Przy cyklach 29dniowyvh przypada na 19 dzień. Ostatnia ciąża to potwierdza bo nie było opcji zajęć w nią wcześniej.
Wyszło Ci tak z monitoringu ? Bo 10 dni jak na fazę lutealna to trochę jakby mało.... To nie jest tak, że jak faza lutealna ma mniej niż 12 dni to jest problem z zagnieżdżeniem się zarodka ? Ja mam cykle 31 dniowe i owulka w 16-17 dniu cyklu. Wiadomo każda kobieta inna ale zaciekawiła mnie twoja długość fazy lutealnej

reklama
Na szczęście idzie weekend i jakoś zajmę głowę sobie, nie będę myśleć o tym za często hahha ale testy spakowane będą na wyrazie w. Kupię dziś jeszcze te owulacyjne i będę obserwować o co chodzi.
Nie ogarnęłam przez chwilę dlaczego w poniedziałek mówisz, ze zbliża się weekend. Zapomniałam ze dzisiaj piatek. pozdrawiam wszystkich, którzy nie wzięli dzisiaj urlopu i siedzą właśnie w pracy 🤓

Do góry