reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

Ja dziś mam jakąś dziwną wenę do sprzątania, posprzątałam już kuchnie, wyjęłam rzeczy ze zmywarki, pralka chodzi już drugi raz i dodatkowo posprzątałam wszystkie kuwety - jak na mnie to porządki życia 😂🤣 aż prawie mam ochotę umyć okna, ale to już zostawię na sobotę 😂
Błagam chodź do mnie i zrób u mnie to samo...🤣 ja przeszłam 12 km i nie moge się ruszyć z kanapy🤣🤣

reklama
Po prostu znam osobę, która ma OCD i po twoim wpisie pare rzeczy zaczęło mi się z tym kojarzyć, ale ja nie jestem psychologiem, a to może być delikatny temat, więc przepraszam jeśli tym porównaniem cię uraziłam 🥺 Ale nawet jeśli to nie jest nic wstydliwego i nie chcę abyś to odebrała jako sygnał aby "wziąć się w garść", po prostu ewentualna samoświadomość może pomóc sobie to poukładać. Aczkolwiek nie znam cię, więc to była tylko taka luźna wiadomość. 😔
Wszystko rozumiem, nie przejmuj się, naprawdę jestem Ci wdzięczna! Tak jak piszesz, ważna jest samoświadomość a z tego co wyczytałam to mam trochę tych objawów OCD, muszę się bardziej poobserwować i po prostu patrzeć czy te objawy się nie nasilają 🙃

Kochana, ja używam do testów owulacyjnych aplikacji premom. W poprzednich cyklach nie miałam wyraźnego piku, ale ten był inny. Przesyłam zdjęcie jak wyglądały testy.
IMG_20230601_134844.jpg

Niestety czy stety nie wiem, kiedy Gin się zapytałam co do testów to właśnie powiedziała, żeby nie robić bo mam pcos, Io, tarczyca itp. i że mogą wychodzić zakłamane. ale wiadomo teraz przy stymulacji chciałam sprawdzić w szczególności, że miałam te bóle mocne we wtorek w nocy(23:30). I wtedy właśnie powtórzyłam test ten co jest po środku. Ten na dole z dziś świeżo zrobiony i w sumie się już trochę pogubiłam 😂😂😂 może te testy nie dla mnie 😂😂 gdzie kupujesz testy?

Zobacz załącznik 1532691
Niestety czy stety nie wiem, kiedy Gin się zapytałam co do testów to właśnie powiedziała, żeby nie robić bo mam pcos, Io, tarczyca itp. i że mogą wychodzić zakłamane. ale wiadomo teraz przy stymulacji chciałam sprawdzić w szczególności, że miałam te bóle mocne we wtorek w nocy(23:30). I wtedy właśnie powtórzyłam test ten co jest po środku. Ten na dole z dziś świeżo zrobiony i w sumie się już trochę pogubiłam 😂😂😂 może te testy nie dla mnie 😂😂 gdzie kupujesz testy?
jak dla mnie żaden ten test nie jest pozytywny

reklama
Zobacz załącznik 1532691
Gin ma rację, przy PCOS mogą wychodzić zakłamane te testy, dlatego ja je przestałam robić od paru cykli. Teraz po stwierdzeniu tego pęcherzyka giganta 27mm podczas wizyty u gina, robiłam je sobie z ciekawości, żeby zobaczyć, czy będą coś pokazywać. Mam te same tematy co Ty widzę, zapomniałam dodać, że u mnie też dochodzi tarczyca... Biorę euthyrox, metforminę, staram się walczyć różnymi sposobami z PCOS i efektem tego jest pojawienie się tego pęcherzyka. Wcześniej na USG miałam typowy obraz jak przy androgenicznym PCOS (wygląda jak sznur pereł, dużo małych pęcherzyków, bez żadnego dominującego). Testy kupiłam na Allegro - firma Domowe Laboratorium :)

Do góry