reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

możliwe, albo może masz tak wysoką temperaturę ciała na codzień? skoro przed okresem temp. spada tylko do 36,9 a nie do 36,6 🤔
mi też przed okresem nie spada do 36,6 ale ja mam wysokie temperatury w drugiej fazie cyklu, ale po okresie są już normalne w granicach np. 36,7 a nawet 36,4 więc podczas okresu musi sobie sukcesywnie spadać

reklama
Tez mam horieny i tak to u mnie wyglada. Poprzedni cykl i ten. I spodziewam się piku dzisiaj. Kuzwa, musi być dziś, bo w piątek rano rozjeżdżamy się z mężem!
Screenshot_20230607_112425_Premom.jpg

Zauważyłam, że je trzeba dłużej moczyć i sprawdzić wybarwienie po ok 10 min dopiero.

No tak zawsze była wyższa niż te standardowe 36,6 🙂 tylko mnie zastanawiała ta różnicą 0,20 stopnia, ale to może po prostu dlatego że ta temperatura spadła dopiero po okresie a nie przed.
nie wiem co ci doradzić, oprócz profilaktycznego seksu 😅
też mam dziwny cykl, tylko u mnie owu zazwyczaj wypada na 19 dc, a tu 10 dc i owulaki wychodzą coraz mocniejsze

No ciekawe rzeczy były, można było się doedukować i porozmawiać ze specjalistami, ale… właśnie tak wyszłam z mężem trochę zmieszana - los jest taki niesprawiedliwy. Z jednej strony trochę dało kopa żeby wreszcie przyłożyć sie do diety, a z drugiej strony przypomina mi się ze większość moich kuzynek które wpadły nie wie co to jest nawet owulacja czy endometrium, nie dbały o siebie przed ciąża, nie brały folika, a w ciąże jakimś cudem zaszły. A ja musze zastanawiać się czy przy wyborze kliniki mam brać pod uwagę jakie filtry maja założone w laboratorium… ehh
Mojemu bratu urodziła się córka z rozszczepem wargi i podniebienia z przyczyn nieznanych. Bartowa dbała o siebie, młoda, zdrowa dieta, bez nałogów, a jej sąsiadka wiekowa, całą ciążę paliła, otyła, nie dbała o dietę i dziecko zdrowe.

ja podczas okresu też nie mierzyłam, dopiero po krwawieniu, ale faktycznie te dziury w pomiarach nie pomagają… Ja mam np. inne temperatury w pierwszej fazie cyklu jak mam owulację z lewego, a jak z prawego jajnika, więc na to nie ma co patrzeć, że w innych cyklach było inaczej… Zawsze bierze się pod uwagę aktualny cykl. Tak samo można jednego cyklu mieć owulację na spadek temperatury, a drugiego cyklu jest spadek i na pierwszy wzrost dopiero owulacja. A śluz już płodny, czy nie?
O tego nie wiedziałam,że przy owulacjach z różnych jajników można mieć inne temperatury 🤔 przydatna informacja. Wydaje mi się że delikatnie zaczyna się pojawiać ten śluz ale to jeszcze nie to. Po prostu bałam się, że po tym poronieniu już wszystko stanęło na głowie

reklama
nie wiem co ci doradzić, oprócz profilaktycznego seksu 😅
też mam dziwny cykl, tylko u mnie owu zazwyczaj wypada na 19 dc, a tu 10 dc i owulaki wychodzą coraz mocniejsze
O ten profilaktyczny seks dbamy wydaje mi się wystarczająco 😅 kurcze no dziwna sprawa i u Ciebie. A jak mogę zapytać to czy macie jakąś taktykę? 😅 W sensie uprawiacie seks co dwa dni a na przykład w te płodne codziennie? Bo my mamy tak w planie, ale też nie wiem czy to dobry pomysł

Do góry