reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe kreski ❤️

reklama
Hej dziewczyny, wczoraj miałam zabiegany dzień i nie miałam nawet kiedy się odezwać. Byłam na monitoringu i tak jak podejrzewałam ale owu będzie późniejszą więc moje testowanie napewno się przesunie na koniec czerwca. Niby jest tam jeden pęcherzyk ale jak narazie jeszcze nie za duży i tak myślę że z tego cyklu raczej nici i nie będzie prezentu urodzinowego 😕 no cóż.. za tydzień idę jeszcze raz i zobaczymy czy w ogóle urósł i czy owu była. Powinna być za jakieś 5/6 dni. Ale mam zwiększyć inozytol na dwa razy dziennie. I jeżeli teraz się nie uda to zwiększamy dawkę Clostilbegyt od następnego cyklu.
Ale to źle, że owu będzie później? Przepraszam jeśli coś pokręciłam ale wydawało mi się, że wczoraj pisałaś, że liczysz na późniejszą owu 😅

Ja znalazłam swojego idealnego ginekologa - faceta i nie zamierzam go zmieniać. Byłam u dwóch kobiet i uważam to za stracone lata, oczywiście u faceta też byłam i też tylko czas straciłam. Więc pewnie nie jest to zależne od płci a od tego czy jest stworzony do tego zawodu i czy zna się na bezpłodności.

Mój ginekolog jest lekko mówiąc niedelikatny 😁 jak wjeżdża ta głowicą do USG to z takim impetem jakby miał kogoś mieczem dźgnąć 😂 wczoraj w szpitalu na moje dzień dobry coś warknął 😁 ale dla mnie najważniejsze, że jest dobrym lekarzem.

W ciąży chodziłam do fajnego i koleżeńskiego ginekologa. Zostawiłam u niego tysiące zł a po porodzie udawał, że mnie nie widzi 🙄 jak miałam komplikacje to "zapomniał" żebym chodziła do niego w ciąży, a było to dwa tygodnie po porodzie 🙈
Ja nie mogę narzekać na tego pierwszego, starał się jak mógł. Szczery był i bezpośredni od samego początku, ale szala przelała się na ostatniej wizycie. Aktualna ginekolożka jest bardzo konkretna, gdy czegoś nie jest pewna wysyła do innych i z tego powodu bardzo ją szanuje.

Dziewczyny, używacie termometrów owulacyjnych? Jeśli tak, to jakich?

A czy tak szybkie cykle stymulowane (22 dni) są ok? :D
myślę, że to wszystko zależy od tego jak ten cykl przebiega, tzn. moja siostra ma swoje własne cykle 23 dni i trzy ciąże bezproblemowe, także jak najbardziej krótki cykl również może być poprawny i owocny 😅 ale nie znam się na stymulacji samej w sobie bo nigdy nie miałam

reklama
Ale to źle, że owu będzie później? Przepraszam jeśli coś pokręciłam ale wydawało mi się, że wczoraj pisałaś, że liczysz na późniejszą owu 😅
dla mnie dobrze ale nie sądzę że z niej coś będzie poprostu 😏 teraz do końca tygodnia raczej męża nie wykorzystam bo się szykujemy do sporej imprezy w sobotę więc nie ma kiedy 🤣 ja mam PCOS i poprostu moje jajniki wyglądają jak ser szwajcarski i tak jest teraz i niby ten jeden pęcherzyk jest między tymi wszystkimi innymi malutkimi dlatego myślę że nic z tego nie będzie ale czekamy 😉

Do góry