reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

a ja kupilam Delicol, 39zl kosztowal. Czemu tak nabijaja na biednych rodzicach co chca ponoc swoim dzieciom.
Na dlugo to starcza? bo po wielkosci kropel i dawkowaniu to obstawiam 2 tyg.
Dalam Laurze przed jedzeniem o 19 i 21. I to tak trzeba do kazdego jedzenia czyli co ok 2 godziny?

reklama
Agagsm ponawiam pytanie Sivy czy ta woda na receptę? U nas dzisiaj tragedia wręcz z tą nietolerancją , usypianie trwało długo bardzo długo, w zasadzie przed chwilką zasnęła, tak mi szkoda tej Lenuśki mojej:-(. Jutro do pediatry ją zapisałam.

U nas byla kupa po delikolu. Jak zwykle wodnista ale byly biale grudki niestrawione. To jakas nowosc ale czy to dobrze czy zle to nie wiem

siva: woda koperkowa nie na recepte- mój maz wyczail,a to jest apteka kolo szpitala polozniczego,wiec widać zapotrzebowanie jest;) 15,90 kosztowało i 5ml przed karmieniem daje,ale na zmianę z delicolem,a bio gaje to juz dubluje z czymś z powyższych medykamentów, na razie jest lepiej,ale nie wiem czy od łączenia wszystkiego czy chwilowy fart;)

Marika: na długo nie starcza ten delicol. u mnie w aptece 29zl. ale i tak dużo... zdzieraja...u Mikiego tez w kupie grudki,jak cie to pocieszy;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agagsm tak, ja ciągle mam nadzieję, że nauczy się dobrze ssać, stąd te masażyki. Ale nie wydaje mi się, że to wymysł neurologopedy, bo - choć się na tym nie znam - to też wydawało mi się, że coś jest nie tak. Na ten moment jest to kwestia wyćwiczenia mięśni buziaka. Niestety w moim mieście chyba nie ma dobrego doradcy laktacyjnego, ten, z którym jestem w kontakcie zaleca smoczki i butelki więc mam wątpliwości na ile sensowne są jej rady:( A mogłabyś powiedzieć jak mniej więcej wygląda Twoja dieta? Wydaje mi się, że staram się dobrze odżywiać, jem mięso, zawsze jakiś ciepły posiłek...ale może rzeczywiście czegoś brak w tym moim pokarmie:/

Ja wczoraj nie mialam kiedy zjesc, tak wiec tylko sniadanie i tylko kolacja. Bo poszlam po starszaka do mamy z Laura, pozniej maz nas zawiozl do przychodni o 17, poszedl z Laura wozkiem do domu, a my do lekarza i tak w domu bylismy przed 19 i dopiero od rana zjadlam.
Staram sie szukac czegos kalorycznego.
Jem ciastka z solidarnosci sa z mlekiem maslane lub jakies bez np z cukrem. Owsiane Łakotki. Sok marchwiowy np jest w Biedronce z samej marchwi. Z Fortuny i Karotki sa Marchwiowo-jablkowe. Do kanapek majonez. Do sosu smietane. Tak zeby podnosic kalorycznosc jedzonych rzeczy

Marika, w temacie jedzenia mam pytanie. Czy majonez i soki wprowadzałaś osobno i obserwowałaś Malutka? Ja to się boję cokolwiek jeść,ale myślę sobie że może Lenka tak wisi na cycku, bo pokarm mało wartościowy mam :-(

reklama
U nas kupilam delicol zapobiegawczo i kosztował 29zl, ale w innej aptece cena to 45!!!! Straszne sa ceny tych leków dla bobasow...:(

Do góry