reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

a ja kupilam Delicol, 39zl kosztowal. Czemu tak nabijaja na biednych rodzicach co chca ponoc swoim dzieciom.
Na dlugo to starcza? bo po wielkosci kropel i dawkowaniu to obstawiam 2 tyg.
Dalam Laurze przed jedzeniem o 19 i 21. I to tak trzeba do kazdego jedzenia czyli co ok 2 godziny?

reklama
Agagsm ponawiam pytanie Sivy czy ta woda na receptę? U nas dzisiaj tragedia wręcz z tą nietolerancją , usypianie trwało długo bardzo długo, w zasadzie przed chwilką zasnęła, tak mi szkoda tej Lenuśki mojej:-(. Jutro do pediatry ją zapisałam.

U nas byla kupa po delikolu. Jak zwykle wodnista ale byly biale grudki niestrawione. To jakas nowosc ale czy to dobrze czy zle to nie wiem

siva: woda koperkowa nie na recepte- mój maz wyczail,a to jest apteka kolo szpitala polozniczego,wiec widać zapotrzebowanie jest;) 15,90 kosztowało i 5ml przed karmieniem daje,ale na zmianę z delicolem,a bio gaje to juz dubluje z czymś z powyższych medykamentów, na razie jest lepiej,ale nie wiem czy od łączenia wszystkiego czy chwilowy fart;)

Marika: na długo nie starcza ten delicol. u mnie w aptece 29zl. ale i tak dużo... zdzieraja...u Mikiego tez w kupie grudki,jak cie to pocieszy;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Agagsm tak, ja ciągle mam nadzieję, że nauczy się dobrze ssać, stąd te masażyki. Ale nie wydaje mi się, że to wymysł neurologopedy, bo - choć się na tym nie znam - to też wydawało mi się, że coś jest nie tak. Na ten moment jest to kwestia wyćwiczenia mięśni buziaka. Niestety w moim mieście chyba nie ma dobrego doradcy laktacyjnego, ten, z którym jestem w kontakcie zaleca smoczki i butelki więc mam wątpliwości na ile sensowne są jej rady:( A mogłabyś powiedzieć jak mniej więcej wygląda Twoja dieta? Wydaje mi się, że staram się dobrze odżywiać, jem mięso, zawsze jakiś ciepły posiłek...ale może rzeczywiście czegoś brak w tym moim pokarmie:/

Ja wczoraj nie mialam kiedy zjesc, tak wiec tylko sniadanie i tylko kolacja. Bo poszlam po starszaka do mamy z Laura, pozniej maz nas zawiozl do przychodni o 17, poszedl z Laura wozkiem do domu, a my do lekarza i tak w domu bylismy przed 19 i dopiero od rana zjadlam.
Staram sie szukac czegos kalorycznego.
Jem ciastka z solidarnosci sa z mlekiem maslane lub jakies bez np z cukrem. Owsiane Łakotki. Sok marchwiowy np jest w Biedronce z samej marchwi. Z Fortuny i Karotki sa Marchwiowo-jablkowe. Do kanapek majonez. Do sosu smietane. Tak zeby podnosic kalorycznosc jedzonych rzeczy

Marika, w temacie jedzenia mam pytanie. Czy majonez i soki wprowadzałaś osobno i obserwowałaś Malutka? Ja to się boję cokolwiek jeść,ale myślę sobie że może Lenka tak wisi na cycku, bo pokarm mało wartościowy mam :-(

reklama
U nas kupilam delicol zapobiegawczo i kosztował 29zl, ale w innej aptece cena to 45!!!! Straszne sa ceny tych leków dla bobasow...:(

Do góry