Kasienka_
Fanka BB :)
ja daje Delicol... niestety na cycu pomagalby najbardziej wdlg mojej pediatry, gdyby odciagnac pol godziny przed posilkiem ok 40ml mleka wkropic zalecana dawke (zeby sie przegryzlo) podac maluchowi a potem karmic cycem ... ale komu by sie chcialo nie mi ... u nas jest napewno lepiej bo wczesniej rzucala sie tragicznie i te kupy strzelajace, mniej bakow jest i jakos latwiej wychodza, martwia mnie jedynie wodniste kupki ale to bede sie dowiadywac jeszcze ... tylko ze u nas problem jest jeszcze taki ze ona cycolic potrafi co godzine przez godzine a czasem tylko cyc ja uspokaja i przystawiam co pol godziny :| i wtedy nie daje jej dawki tego delicolu... podaje tak co 2 2,5 godziny
z diety na upartego mozna wyeliminowac ser zolty i mleko w czystej postaci bo tam duzo laktozy ale tak naprawde nie ma co eliminowac bo w mleku mamy czy sie je jakikolwiek nabial czy nie to i tak stezenie laktozy jest kolo 7% w mleku poczatkoym a w pozostalym 5%
opcja jest tez odciaganie 40ml mleka poczatkowego wylewanie go i dawanie zaraz po sciagnieciu cyca ...
a jak Ci cora przybiera ?
z diety na upartego mozna wyeliminowac ser zolty i mleko w czystej postaci bo tam duzo laktozy ale tak naprawde nie ma co eliminowac bo w mleku mamy czy sie je jakikolwiek nabial czy nie to i tak stezenie laktozy jest kolo 7% w mleku poczatkoym a w pozostalym 5%
opcja jest tez odciaganie 40ml mleka poczatkowego wylewanie go i dawanie zaraz po sciagnieciu cyca ...
a jak Ci cora przybiera ?
Ostatnia edycja: