reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

ja daje Delicol... niestety na cycu pomagalby najbardziej wdlg mojej pediatry, gdyby odciagnac pol godziny przed posilkiem ok 40ml mleka wkropic zalecana dawke (zeby sie przegryzlo) podac maluchowi a potem karmic cycem ... ale komu by sie chcialo :p nie mi ... u nas jest napewno lepiej bo wczesniej rzucala sie tragicznie i te kupy strzelajace, mniej bakow jest i jakos latwiej wychodza, martwia mnie jedynie wodniste kupki ale to bede sie dowiadywac jeszcze ... tylko ze u nas problem jest jeszcze taki ze ona cycolic potrafi co godzine przez godzine a czasem tylko cyc ja uspokaja i przystawiam co pol godziny :| i wtedy nie daje jej dawki tego delicolu... podaje tak co 2 2,5 godziny
z diety na upartego mozna wyeliminowac ser zolty i mleko w czystej postaci bo tam duzo laktozy ale tak naprawde nie ma co eliminowac bo w mleku mamy czy sie je jakikolwiek nabial czy nie to i tak stezenie laktozy jest kolo 7% w mleku poczatkoym a w pozostalym 5%

opcja jest tez odciaganie 40ml mleka poczatkowego wylewanie go i dawanie zaraz po sciagnieciu cyca ...

a jak Ci cora przybiera ?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję za informacje:)
Ten delicol to na receptę?
Pediatra była bardzo zadowolona z przybierania mojej małej. Waga urodzeniowa 3020 wyjściową 2890 a na 6 tygodni równe 5 kg.

KASIENKA a strzelajace kupki to znaczy ze ida z baczkiem i tak nagle?
Chyba kupie ten Delicol bo ewidentnie Laurze cos tam w brzuszku dolega. Nie zawsze ma kolki, ale czesto jest mocno zagazowana. Po diecie bezmlecznej poprawy nie zauwazylam

Jeszcze trochę i po prostu zwariuję. O co chodzi? Moje dziecoo dosłownie, ale to DOSŁOWNIE cały czas przy cycku. Od dwóch dni tak, trzecia noc. Na przykładzie wczorajssegk dnia: je, je, je. Jak skończy wreszcie po dluuugiej posiadówce, ogląda świat przez jakieś 10, max.15 minut i zaczyna płakać i wyraźnie szukać cycka. Smoczek absolutnie nie pomaga, placze dalej ze smoczkiem w buzi. I tak cały dzień, z jedną przerwą na drzemkę 1, 5h. Potem wieczorem zasypia o mniej więcej tej samej porze, co zawsze, ale zamiast 5-6 godzin, budzi się po 2 i od tej pory już przy piersi do białego rana. Tylko zmieniam strony jak zaczyna się pieklić. Teraz już 4 godzinę tak wisi, ja nawet spać nie zdążyłam pójść. No i do tego ta zielona kupa. Co się dzieje? Ja się kompletnie um3czę, ale nadal nie wiem, co jest z moim synem. Ma 8 tygorni, więc to chyba nje czas na jakieś skoki rozwojowe czy tym podobne...

Katherina- może jakiś kryzys laktacyjny? Ale to bardziej w 6 tyg. A może po prostu potrzebuje.. Mój też tak wisiał. Powoli się normuje..wczoraj od 15 do 22 praktycznie non stop. Noc lepsza bo obudził się 2.30 zjadł i spał do 5.10 i teraz cycuje..

Ale mój ma już 8 tygodni. Zawsze wisiał, ale nie aż tak... Mleko jest, on przełyka, kupy dużo, wiec raczej nie kryzys...

Hope Delicol bez recepty jest

Marika ciezko okreslic ten odglos ... ale jest to glosne i taki pojedynczy nagly strzal ... czesto kupka przy tym sie pieni ... i nam towarzyszyl ten odglos przy kazdej kupie a prezenie przy kazdym karmieniu i glosne przelewanie w brzuszku

Katherine a przechodzil on skok 6 tyg? To nie musi byc 6 tydz. Moze byc 8...kazde dzieckk troszke inzczej...tabelki tabelkami ale dzieci nasze maja swoj tryb. Moj mial ten skok w 5 tyg. A urodzil sie w 38 wiec jakby w 3 tyg mial skok... dziwne.

Ostatnia edycja:
I tak skoki rozwojowe występują:
Pierwszy skok - 5 tydzień
Drugi skok - 8 tydzień
Trzeci skok - 12 tydzień
Czwarty skok - 19 tydzień
Piąty skok - 26 tydzień
Szósty skok - 37 tydzień
Siódmy skok - 46 tydzień
Ósmy skok - 55 tydzień
Dziewiąty skok - 64 tydzień
Dziesiąty skok - 75 tydzień

Skoki trwają od kilku dni do kilku tygodni (nawet 6!).

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry