reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

SIVA najpierw kupilam taki maly sok marchwiowy 300ml. Wypilam caly za raz. Nic malej nie bylo to kupilam taki litrowy. Po 2 tyg kupilam ten marchwiowo jablkowy i tego juz nie sprawdzalam.
Majonez jem od tygodnia. Wczesniej czasem jadlam jajka i po nich nic nie bylo.
No i te ciasteczka maja najwiecej kalori. Jeszcze ketchup taki dla dzieci.
Wczesniej jadlam surowke z jablka i marchwi.
Znalazlam syrop z Lowicza chyba gruszkowy i dodaje do wody

MILUSIA 5 dni no szok. A czy to na prawde pomaga. Czy na chwile cos sie poprawi a my many efekt placebo

reklama
nam delicol skonczyl sie przedwczoraj (dawalam tydzien) :| i teraz obserwuje ... ale wczoraj udawalo mi sie karmic co dwie godziny ... i ona wytrzymuje bo ona pije co godzine zeby tylko pocycolic :| i stad kolo sie zamykalo... dzisiaj tez poki co dwa karmienia z odstepami 2 godzinnymi ... kupy sie nie zmienily kolorystycznie poki co ... konsystencja nawet troszke gestsza z grudkami ... baczki ida i nie ma strzalu kupki ...
moze jelitka sie zagoily i bedzie lepiej i obedzie sie bez tego delicolu

bo tak w gwoli info to przy nietolerancji odkladanie tego co jest niestrawione w jelitkach powoduje fermentacje i zanikanie kosmkow co potem daje jelito wygladajace jak ser szwajcarski ... taka wtprna nietolerancja przechodzi ale jelita zaleczyc trzeba ... u naszych maluchow powinno przejsc jak jelitka dojrzeja i bedzie wieksza produkcja laktazy ... jesli nie przechodzi do 4-5 miesiaca to warto sie konsultowac z lekarzem bo np moj brat ma nietolerancje wrodzona i po dzien dzisiejszy ma

u nas delicol 25 zł ale tylko w jednej jedynej aptece ... starczyl na tydzien z tymze ja nie podawalam w nocy w ogole czyli dwa karmienia, no i w dzien co ok 2/2,5 godziny

Ostatnia edycja:
Cos mi Laura zasnac nie chce, marudzenie, placz, kolysanie , cyc i tak w kolo.
U nas kupa z grudkami po tym Delicolu dalej wodnista. Zmiana sa te grudki. A czy pomoze na brzuszek zobaczymy

A mnie kupki mojej małej zaczynają niepokoić... Myślałam że to przez mleko, bo w sobotę i wczoraj poratowałam się mm, ale sama nie wiem - od piątku mała w ogóle kupy nie zrobiła aż do niedzieli rano - wtedy poszło tego tyle, że prawie pieluchę rozsadziło;-) Wczoraj i dziś to samo, z tym że w jeszcze większej ilości, wręcz ogromnej. A konsystencja bardzo płynna, grudek raczej mało więc zastanawiam się co jest grane - bo wychodzi na to że zrobi jedną kupkę dziennie (ale za to jaką - jak na takiego małego człowieczka mam wrażenie że jest tego dużo za dużo) a potem tylko siku...

nie wkręcaj sobie żadnego kryzysu!!!!!!!masz mleko,możesz karmić i tyle!:tak: pij dużo i myśl pozytywnie!JAk trzeba to przystawiaj małego non stop i mleczko będzie

Dziewczyny ile sciagacie pokarm laktatorem z jednej piersi? Chodzi mi o osoby ktore karmia piersia i też odciagaja. Tzn w ile po karmieniu odciagacie?

Milusia, myślę b.pozytywnie i karmię. Wolałbym tylko żeby to co się dziś dzieje przy karmieniu miało jakieś wytłumaczenie, jak kryzys, który musi przyjść i minie... To jak?

KAMAG ja nie jestem w stanie odciagnac nic. 20ml przy nabrzmialych piersiach. Wiem, ze tez piersi przyzwyczajaja sie do laktatora i przy kolejnch probach jest coraz wiecej

YOANNA u nas 3 dni bylo ciagle wiszenie na cycu, polaczone z buntem i placzem i przeszlo ;)

A dzis Laura ma bunt na jeden cycek i to doslownie. Placze przy nim, wygina sie a jak dam drugi to zasysa. Co jest grane?
Je tez krotko. Dzis ja karmilam od 13:30 do 14 a tak je krotko nie tak jak wczesniej. Mam nadzieje, ze na jej wadze sie to nie odbije

reklama
Marika -Ja godzinę po karmieniu odciagnelam z jednej piersi 30 ml a z drugiej nic:( to ile czasu je Laura zazwyczaj? U mnie max 8 minut a i tak musze nia poruszać i zaczepiac bo zasypia.

Do góry