reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

SIVA najpierw kupilam taki maly sok marchwiowy 300ml. Wypilam caly za raz. Nic malej nie bylo to kupilam taki litrowy. Po 2 tyg kupilam ten marchwiowo jablkowy i tego juz nie sprawdzalam.
Majonez jem od tygodnia. Wczesniej czasem jadlam jajka i po nich nic nie bylo.
No i te ciasteczka maja najwiecej kalori. Jeszcze ketchup taki dla dzieci.
Wczesniej jadlam surowke z jablka i marchwi.
Znalazlam syrop z Lowicza chyba gruszkowy i dodaje do wody

MILUSIA 5 dni no szok. A czy to na prawde pomaga. Czy na chwile cos sie poprawi a my many efekt placebo

reklama
nam delicol skonczyl sie przedwczoraj (dawalam tydzien) :| i teraz obserwuje ... ale wczoraj udawalo mi sie karmic co dwie godziny ... i ona wytrzymuje bo ona pije co godzine zeby tylko pocycolic :| i stad kolo sie zamykalo... dzisiaj tez poki co dwa karmienia z odstepami 2 godzinnymi ... kupy sie nie zmienily kolorystycznie poki co ... konsystencja nawet troszke gestsza z grudkami ... baczki ida i nie ma strzalu kupki ...
moze jelitka sie zagoily i bedzie lepiej i obedzie sie bez tego delicolu

bo tak w gwoli info to przy nietolerancji odkladanie tego co jest niestrawione w jelitkach powoduje fermentacje i zanikanie kosmkow co potem daje jelito wygladajace jak ser szwajcarski ... taka wtprna nietolerancja przechodzi ale jelita zaleczyc trzeba ... u naszych maluchow powinno przejsc jak jelitka dojrzeja i bedzie wieksza produkcja laktazy ... jesli nie przechodzi do 4-5 miesiaca to warto sie konsultowac z lekarzem bo np moj brat ma nietolerancje wrodzona i po dzien dzisiejszy ma

u nas delicol 25 zł ale tylko w jednej jedynej aptece ... starczyl na tydzien z tymze ja nie podawalam w nocy w ogole czyli dwa karmienia, no i w dzien co ok 2/2,5 godziny

Ostatnia edycja:
Cos mi Laura zasnac nie chce, marudzenie, placz, kolysanie , cyc i tak w kolo.
U nas kupa z grudkami po tym Delicolu dalej wodnista. Zmiana sa te grudki. A czy pomoze na brzuszek zobaczymy

A mnie kupki mojej małej zaczynają niepokoić... Myślałam że to przez mleko, bo w sobotę i wczoraj poratowałam się mm, ale sama nie wiem - od piątku mała w ogóle kupy nie zrobiła aż do niedzieli rano - wtedy poszło tego tyle, że prawie pieluchę rozsadziło;-) Wczoraj i dziś to samo, z tym że w jeszcze większej ilości, wręcz ogromnej. A konsystencja bardzo płynna, grudek raczej mało więc zastanawiam się co jest grane - bo wychodzi na to że zrobi jedną kupkę dziennie (ale za to jaką - jak na takiego małego człowieczka mam wrażenie że jest tego dużo za dużo) a potem tylko siku...

nie wkręcaj sobie żadnego kryzysu!!!!!!!masz mleko,możesz karmić i tyle!:tak: pij dużo i myśl pozytywnie!JAk trzeba to przystawiaj małego non stop i mleczko będzie

Dziewczyny ile sciagacie pokarm laktatorem z jednej piersi? Chodzi mi o osoby ktore karmia piersia i też odciagaja. Tzn w ile po karmieniu odciagacie?

Milusia, myślę b.pozytywnie i karmię. Wolałbym tylko żeby to co się dziś dzieje przy karmieniu miało jakieś wytłumaczenie, jak kryzys, który musi przyjść i minie... To jak?

KAMAG ja nie jestem w stanie odciagnac nic. 20ml przy nabrzmialych piersiach. Wiem, ze tez piersi przyzwyczajaja sie do laktatora i przy kolejnch probach jest coraz wiecej

YOANNA u nas 3 dni bylo ciagle wiszenie na cycu, polaczone z buntem i placzem i przeszlo ;)

A dzis Laura ma bunt na jeden cycek i to doslownie. Placze przy nim, wygina sie a jak dam drugi to zasysa. Co jest grane?
Je tez krotko. Dzis ja karmilam od 13:30 do 14 a tak je krotko nie tak jak wczesniej. Mam nadzieje, ze na jej wadze sie to nie odbije

reklama
Marika -Ja godzinę po karmieniu odciagnelam z jednej piersi 30 ml a z drugiej nic:( to ile czasu je Laura zazwyczaj? U mnie max 8 minut a i tak musze nia poruszać i zaczepiac bo zasypia.

Do góry