reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cycowanie i butelkowanie - czyli karmienie naszych pociech

Kamag, ja raczej nie odciągam po karmieniu więc nie wiem :-(
Mój Młody wisi na cycku 15-40 min. - Zależny od nastroju, ale ile w tym jest ssania..? I często po tym zasypia po czym za 30 min. jest powrót do cycka... I bądź tu mądra.
Marika, oby minęło. Jakaś masakra dziś :-( Cycki już wręcz wklęsłe mam, a jemu mało :-( A taki miałam syper plan z zapanowaniem nad karmieniem, a przy tym nad laktozą może. To mi pokazał gdzie ma moje plany... Już czuję jaka noc przed nami :-(

reklama
KAMAG w nocy je bez zadnego placzu, piersi pelne i najada sie bardzo szybko. 5-10 min.
A w dzien to jest przystawianie, placz, odbijanie, przystawianie, placz. I to trwa i trwa. Tak normalnie to je okolo 15 min ale robi przystanki tylko na poczatku ladnie lyka

YOANNA no i u mnie tak jest

Byłam u lekarza dzisiaj:tak:. Pediatra po moim opisie nie miała wątpliwości , że to nietolerancja laktozy:-(, obejrzała Lenusię dokładnie. Brzuszek bardzo zagazowany, Od dzisiaj też podaję Delicol .dodatkowo Debridat i Bio Gaję, jakoś dużo tego wszystkiego, ale nie dyskutuję podaję jak lekarz zaleca.
W nocy nie będę podawać delicolu, tak jak Ty Kasieńko, u nas w nocy je ładnie i zaraz zasypia. Najgorsze krzyki mamy wieczorem, często w ciągu dnia. Btw ile podajecie kropelek delicolu? ja mam 5 kropelek podawać.

HOPE ja podaje Debridat od 14.02 1,5ml. Czasami przed jedzeniem jak sie uda, czasem po. Skubana wypluwac sie nauczyla ale juz ja przechytrzylam. Oprocz tego probiotyk 4lakti baby, espumisan i Delicol od wczoraj. Tam pisze zeby od 2 msca podawac 8 kropli ale jak ona tak je ze tylko krzyki i gimnastykowanie sie to podaje 5 kropli.
Teraz Gwiazda zjadla, dosc krotko, polozylam w lozeczku, tradycyjnie na brzuszku ze smokiem i sama zasnela :) Terax glowe przelozyla na druga strone i wyplula smoka. Jaki to mily widok. A ciekawe co bedzie jutro

Mój Konrad też przyjmował debribat na ulewanie...

Kochane bardzo wam współczuję tych wszytkich problemów brzuszkowych... biedne te maluszki... ale pocieszę was! Byle do 3 miesiąca! U mnie Adrian miał kolki od mojego jedzenia a teraz potrafię zjeść hot doga z keczupem i nic mu nie jest. Trzymam kciuki za wasze maleństwa!

My dołączamy do mam które jedzą praktycznie wszystko i nie mają już ,żadnych problemów :-)

Hope debridat jest na uklad pokarowy ogolnie ... pomaga dojrzewac , biogaia to tylko probiotyk , ja tez mialam zalecone 5 kropelek do kazdego posilku ... ja mysle ze jak sie jelitka troszke zregeneruja bedzie duzo lepiej :) u nas po tygodniu podawania poki co jest w miare ... no poza tym ze wczoraj zjadla budyn na zwyklym mleku i jej nie podeszlo :p

KASIENKA dobrze wiedziec, ze Debridat cos i w tej kwesti pomoze. Podaje juz miesiac

A czy ktos wie ile czasu przed jedzeniem podawac ten Debridat? 10 min wystarczy. Czesto i tak nie mam jak podac przed jedzeniem. Bo glidna tak placze, ze by sie tym zachlysnela

Ostatnia edycja:
Marika ja nie spytałam pediatry jak podawać ten Debridat na ulotce też nic nie pisze w tej kwesti. Myślę sobie że'może można po jedzeniu? Bo przed jedzeniem delicol przecież.
Kasieńka dziękuję dobrze wiedzieć. Też spróbuje po jednym skończonym opakowaniu delicolu zrobić przerwę i zobaczyć czy będzie poprawa.

a ja mam takie pytanko bo ja jednak glupia jestem z karmienia piersia

czy jesli np dziec zasnal mi ok 13 a jadl ostatnio o 12 i spi do 16 czyli przerwy 4 godziny miedzy karmieniem a zazwyczaj karmie co dwie godziny ... czy na dzien nastepny ok godziny 14 bede miec mniej mleka bo np dzsiaij mi jedno karmienie przespala ?

czy raczej taki pojedynczy wybryk nie ma znaczenia ?

reklama
HOPE lekarka mowila 10-15 min przed jedzeniem podawac Debridat a slyszalam, ze nawet jeszcze wczesniej, oglupiec mozna. Ja Delicol daje przed samym karmieniem. Czy tu tez trzeba odczekac?

Oglupiec mozna z tymi lekami, jeszcze u syna doszly, normalnie sie gubie. Musze zaczac zapisywac

KASIENKA dobre pytanie ;)

Moje dziecko dzis praktycznie caly dzien spi. Az uwierzyc nie moge, chodze sprawdzam czy oddycha. Czyzby ten Delicol zdzialal cuda. Daje go od poniedzialkowego wieczoru, teraz sroda.
Noc tez ladna a w nocy nie dawalam

Ostatnia edycja:
Do góry