reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

Hej hej🙂
@gooskaw tak, wydłużyło go strasznie i teraz, co wizyta słyszę, że musi więcej jeść innych pokatmow, niż mleko, bo nie ma wcale tkanki podskórnej. Zjada różne rzeczy, ale nie w jakichś mega dużych ilościach, przecież na sile w niego nie napcham, a on taki ruchliwy i zwiercony, że nie dziwię się, że chudzina😜co do chorób to właśnie w piątek byłam z nim u lekarza, bo jakoś go zsypalo, a wcześniej miał gorączkę, która nałożyła się z przebijaniem ząbków, ale tak mi przyszło do głowy, że może przeszedł 3dniowke i się nie myliłam. Ale poszłam głównie dlatego, że coś się za uszy ciągnął, chociaż też czytałam tutaj, że niektóre dzieciaczki ciągną uszy też na zęby, ale wolałam sprawdzić i niby wróciliśmy w piątek rano po wizycie, jako całkowicie zdrowi. A wieczorem już zaczął się mały kaszel, myślałam, że śliny może dużo. A dzisiaj już znowu całkiem rozłożony i śwista mu drogach oddechowych. Jak to znowu zapalenie płuc to mi już ręce opadają. Nie wiem jak to możliwe, że tak szybko zalewa mu te płuca. Dzisiaj do lekarza.
A co do powrotów do pracy to wiadomo, kwestia indywidualna, każda mama czuje inaczej, kiedy powinna wracac🙂 mi jeszcze zostały z 3 miesiące zanim wrócę, ale coś czuję, że za chwilę będę tęskniła za tym siedzeniem w domu z bobo😁 a jak tam twoi Panowie ?🙂I co u Ciebie ?🙂
@Nath096 u nas też zęby( mamy ich już 6), pełzanie, próby raczkowania i siadania i oczywiście stanie przy wszystkim i wdrapywanie się na wszystko. Na sekundę nie można zostawić, bo już stoi przy łóżku, a to już stoi przy akwarium, a wiadomo równowaga jeszcze nie ta. I mam wrazenie, że mój syn zanim będzie raczkował i dobrze siadal to zacznie chodzić. Siedzieć to on nie chce praktycznie wcale. Ogólnie to chodzimy na rehabilitację z powodu obniżonego napięcia.
A ty dalej wymęczona, czy już jest mąż do pomocy?🙂

Nie no męża nie ma,dalej pracuje w takim samym systemie. Nocki trochę lepsze,ale to pewnie nie raz ulegnie zmianie. Marysia staje przy meblach chodzi przy nich krokiem odstawno-dostawnym,raczkuje. Zęby są narazie 3 ale ciągle coś gryzie,widać że ją gnębi,boli swędzi itp. Oczy trzeba mieć dookoła głowy.

reklama
@Daria1991 i jak u lekarza? Nie mialo byc u Was przypadkiem juz tylko lepiej?

@Nath096 oczy to trzeba miec dookola tylka 🤭 a wiesz co? Lepiej nie bedzie :-p

U nas jest bieg przez plotki z przeszkodami:-) ostatnio tak wyryl orla ze caly nos zdrapany i sliwa na pol czola na samym srodku. Takze ten...:-)
Zębujemy w dalszym ciagu i niedlugo bedzie pewnie komplet mleczakow w tempie mojego syna 🙈

Odnosnie wagi - nie przejmujcie sie. My od poczatku walczymy o kazdy kg a tu raptem 13mscy i 8,5kg Szczescia :-) wiec niech sobie kazdy gada co chce poki sie maluchy mieszcza w siatkach centylowych.

Pozdrawiamy cieplo i przepraszamy za zaskok ale niestety nie ma zmiluj sie. Teraz jest czas odkrywania swiata i mozliwosci wejscia matce na glowe ze czasu brak 🤭

U mas jest problem z tym jedzeniem, papki trochę je, ale jak dostaje kawałki od razu wymiotuje, panikuje. A częściej po prostu rozbabra to całe jedzenie na swoim stoliku, do buzi nie trafi nic a i to jeszcze pokaże mi odruch wymiotny 😅
U lekarza wyszło, że ma infekcje górnych dróg oddechowych, ale dolne na szczescie nie zajęte, dostał leki i jutro kontrola. Dala nam też skierowanie na badanie serca i na krew utajona w kale. Także u mas ciąg dalszy, chociaż tym razem jest w miarę łagodnie, leki szybko zadziałały.
Na głowę mi już dawno wszedł, nieważne, że jest obok tata, ma być u mamy na rękach i koniec, a jak nie to jest taka afera, krzyczy, wygina się, że zastanawiam się, czy nie wzywać egzorcysty, przy okazji może i starszy by skorzystał 😅

@Daria1991 wiesz ze to z czasem minie prawda? A moze sprobuj chrupki kukurydziane bo one w buzi zmieniaja konsystencje i moze takim spoosobem przyzwyczajaj :-)
Lek separacyjny czeka kazdego predzej czy pozniej. Jak odprowadzam starszaka do przedszkola a maly zostaje z babcia to czmycham kiedy mnie nie widzi bo tak to drze sie do niebios. A jak wracam to staram sie nie odzywac bo moj glos to tez powod do wyjca 🙈

@olka11135 z jakim krzeselkiem startujecie? Juz siedzi stabilnie?:-)

Hej mamuśki 😁 takie pytanko do Was.
Czy to potówki?

Załączniki

• IMG_20240630_203449.jpg
    IMG_20240630_203449.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 31
@Daria1991 wiesz ze to z czasem minie prawda? A moze sprobuj chrupki kukurydziane bo one w buzi zmieniaja konsystencje i moze takim spoosobem przyzwyczajaj :-)
Lek separacyjny czeka kazdego predzej czy pozniej. Jak odprowadzam starszaka do przedszkola a maly zostaje z babcia to czmycham kiedy mnie nie widzi bo tak to drze sie do niebios. A jak wracam to staram sie nie odzywac bo moj glos to tez powod do wyjca 🙈

@olka11135 z jakim krzeselkiem startujecie? Juz siedzi stabilnie?:-)

Tak :)
W czwartek Stasiu skończył 6 miesięcy i z tej okazji zaczął raczkować, od wczoraj kombinuje z samodzielnym siadaniem, jeszcze mu się nie udało ale próby są :)
Krzesełko wybrałam z Ikei bo sprawdziło nam się dla córki :)

reklama
Do góry