reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Fajne sa takie daty podwojne :-)

Moj starszak urodzil sie tego dnia co szwagier a jakby zaczekal jeden dzien a wlasciwie to pol to doczekalby dnia naszej rocznicy slubu :-)

Mlodszy za to chyba bedzie indywidualistw i pocalujcie sie wszyscy w nos i ma swoja date, chociaz jakby poczekal tydzien to swietowalby ze mna, ale nie po co czekac 🙈🤭

A zeby bylo smiesznie moj mas i bratowa - ta sama data. Takze to chyba chodzi po ludziach po prostu:-)))

Słuchajcie zawsze piłam kawę z cukrem i mlekiem 3,2. No ale z wiadomych względów teraz bez cukru (mleko zamieniłam na 1,5 procenta)
Właśnie kupiłam w biedrze erytrol, tylko nie wiem ile go dawać, to ma jakieś odpowiedniki do cukru, czy jak? Kawę piłam tak z 2 łyżeczkami cukru, niby już nawet przywykłam ale trochę brakuje tego słodkiego 🙈🙉🙄☺️

Hej dziewczyny! Spieszę z wiadomością, że wczoraj o 19.51 przywitaliśmy na świecie Maksymiliana ❤️ waga 3940g, 61cm, 10 pkt w skali Apgar.
Poród indukowany. Na porodówce byłam już o 7 rano, a zjechałam z niej o północy. Na wywołanie dostałam prostaglandyny w dwóch dawkach, a później oksytocyne. Indukcję zniosłam tragicznie, będzie to mój uraz do końca życia. Niewyobrażalny długotrwały ból. Po porodzie macica nie chciała się obkurczac i okazało się, że nie urodziłam do końca łożyska. Więc od razu dwie godziny po porodzie mnie wylyzeczkowali. Podali mi też chyba gaz rozweselający, bo miałam taki odlot, że nie mogłam się pohamować że śmiechu i gadania glupot😅
Ps. Tak miałam jeść slodycze, a wszystkie zapasy leżą 🙉

Hej dziewczyny! Spieszę z wiadomością, że wczoraj o 19.51 przywitaliśmy na świecie Maksymiliana ❤️ waga 3940g, 61cm, 10 pkt w skali Apgar.
Poród indukowany. Na porodówce byłam już o 7 rano, a zjechałam z niej o północy. Na wywołanie dostałam prostaglandyny w dwóch dawkach, a później oksytocyne. Indukcję zniosłam tragicznie, będzie to mój uraz do końca życia. Niewyobrażalny długotrwały ból. Po porodzie macica nie chciała się obkurczac i okazało się, że nie urodziłam do końca łożyska. Więc od razu dwie godziny po porodzie mnie wylyzeczkowali. Podali mi też chyba gaz rozweselający, bo miałam taki odlot, że nie mogłam się pohamować że śmiechu i gadania glupot😅
Ps. Tak miałam jeść slodycze, a wszystkie zapasy leżą 🙉
Gratuluje i dużo zdrowia dla Ciebie i królewicza 🩵🩵
O matko ,współczuję . To się wycierpiałas od cukrzycy przez to spojenie na tym łyżeczkowaniu kończąc 😭😳 Teraz już będzie tylko lepiej 😘

Słuchajcie zawsze piłam kawę z cukrem i mlekiem 3,2. No ale z wiadomych względów teraz bez cukru (mleko zamieniłam na 1,5 procenta)
Właśnie kupiłam w biedrze erytrol, tylko nie wiem ile go dawać, to ma jakieś odpowiedniki do cukru, czy jak? Kawę piłam tak z 2 łyżeczkami cukru, niby już nawet przywykłam ale trochę brakuje tego słodkiego 🙈🙉🙄☺️

Erytrytol troszke mniej slodki niz cukier. Ja kiedys slodzilam 2 lyzeczki cukru teraz jedna erytrytolu i napoj owsiany i jest gites majonez 👍

Daria, moje gratulacje. Jestem pełna podziwu, że dałaś radę.
Podczytywałam was troszkę i na prawdę jestem w szoku, że nie zrobili ci cesarki, miałaś wskazania.
Najważniejsze, że już po wszystkim, odpoczywajcie i cieszcie się sobą 🥰

reklama
@Daria1991 jestes wspaniala kobieta:-))) superbohaterka! Gratuluje pieknej nagrody w postaci Maksia 🥰 teraz juz bedzie tylko lepiej i.... zapasy jeszcze skonsumujesz :-) co sie odwlecze to nie uciecze.
Pamietaj ze bol sie zapomina...:-) przytulam!💙

Do góry