reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa

reklama
Trwa w najlepsze bo od soboty goraczka i łypanie w kosciach wiec w gratisie cukry rano powyzej 90... jak dzis dalej tak bedzie to znowu podnosze insuline 😔
I dzis wizyta wieczorem u ginekologa wiec dowiem sie co tam z szyjka i Bąblosem.
Widzę, że Ty ostatnio łapiesz infekcje jak ja. U mnie znowu przeziębienie 🙄

Paracetamol nie pomaga w zbiciu gorączki?
Trzymam kciuki, żeby na wizycie było wszystko ok. I wracaj do zdrowia 🙂

Widzę, że Ty ostatnio łapiesz infekcje jak ja. U mnie znowu przeziębienie 🙄

Paracetamol nie pomaga w zbiciu gorączki?
Trzymam kciuki, żeby na wizycie było wszystko ok. I wracaj do zdrowia 🙂

Pomaga, ale ja mam glownie telepawke od srodka i od razu puls 120-130 i ciezko... no ale to juz 3ci dzien wiec zaczyna sie normowac.

Tobie cukrow nie wywala przy przeziebieniu?

Pomaga, ale ja mam glownie telepawke od srodka i od razu puls 120-130 i ciezko... no ale to juz 3ci dzien wiec zaczyna sie normowac.

Tobie cukrow nie wywala przy przeziebieniu?
Wywala po śniadaniu, ale to chyba nie tylko przez przeziebienie, bo już po świętach wam pisałam, że mam te cukry po śniadaniu przy górnej granicy. W środę wizyta u diabetologa, zapytam jej co zrobić. Bo nie mam właśnie wyskoków kilka dni z rzędu. Ale możliwe, że trzeba zwiększyć insulinę, a w tym przypadku kłócić się nie bede, bo znowu nadszedł czas, jak na początku cukrzycy, że boję się zjeść porządne śniadanie, czyli dwie kromki 🙈

Wywala po śniadaniu, ale to chyba nie tylko przez przeziebienie, bo już po świętach wam pisałam, że mam te cukry po śniadaniu przy górnej granicy. W środę wizyta u diabetologa, zapytam jej co zrobić. Bo nie mam właśnie wyskoków kilka dni z rzędu. Ale możliwe, że trzeba zwiększyć insulinę, a w tym przypadku kłócić się nie bede, bo znowu nadszedł czas, jak na początku cukrzycy, że boję się zjeść porządne śniadanie, czyli dwie kromki 🙈

A nie masz zalecen np 3 dni i insulina w zwyz? Aczkolwiek Ty masz nocna czy doposilkowa?

A nie masz zalecen np 3 dni i insulina w zwyz? Aczkolwiek Ty masz nocna czy doposilkowa?
Mam właśnie, że jak 4 dni z rzędu wyskok to podnosić insulinę. Tylko, że właśnie teraz miałam te górne granice 133,138, a wyskok raz na np 3 dni. Dlatego nie zwiększyłam. Ale wczoraj i dzisiaj po śniadaniu przekroczone. Jeśli utrzyma się do środy to już diabetolog pewnie sam będzie kazał zwiększyć.
Ja mam tylko nocna.

reklama
Daria to moim zdaniem powinnas miec doposilkowa z rana bo nocna dziala na cukry na czczo a nie te po sniadanku. Ale... ja nie lekarz wiec faktycznie poczekaj na madra glowe zwlaszcza ze tak jak mowisz raz na 3 dni masz orzekroczone bo jednak 133 czy 138 to normalny wynik z ranca ;-) przynajmniej u mnie po 1 sniadaniu.

Do góry