reklama
a.szczypiorek
Fanka BB :)
Ja mam humor do dupy bo sie naczytałam o listerii za dużo. Na początku grudnia miałam jednodniowe wymioty i biegunkę a dzień szybciej jadłam ciasto w restauracji. I jakoś tego nie powiazalam, że mogłam sie struc. No i jadłam jakieś 5,6 razy w ciąży sushi z paluszkami krabowymi których jak się okazuje też nie można jeść bo są surowe. A ja głupia byłam pewna, że są ok
najbardziej martwią mnie te wymioty i biegunka sprzed 3 miesiecy. Czemu ja nie zadzwoniłam do lekarza.. przeszło po dniu więc myślałam, że to nic groźnego 

gooskaw
Ja mam humor do dupy bo sie naczytałam o listerii za dużo. Na początku grudnia miałam jednodniowe wymioty i biegunkę a dzień szybciej jadłam ciasto w restauracji. I jakoś tego nie powiazalam, że mogłam sie struc. No i jadłam jakieś 5,6 razy w ciąży sushi z paluszkami krabowymi których jak się okazuje też nie można jeść bo są surowe. A ja głupia byłam pewna, że są oknajbardziej martwią mnie te wymioty i biegunka sprzed 3 miesiecy. Czemu ja nie zadzwoniłam do lekarza.. przeszło po dniu więc myślałam, że to nic groźnego
![]()
Jak Cie to pocieszy to ja wpieprzam paluszki krabowe co rusz;-) czy to w suszi czy nawet same - bo lubie :-)
a.szczypiorek
Ja nigdy nie jadłam samych ale wtedy chyba i tak poddajesz e obróbce cieplnej czy nie? Bo te w sushi byłam pewna że są parzone a nie dość, że surowe to jeszcze nie mają nic wspólnego z krabemJak Cie to pocieszy to ja wpieprzam paluszki krabowe co rusz;-) czy to w suszi czy nawet same - bo lubie :-)

gooskaw
Ja nigdy nie jadłam samych ale wtedy chyba i tak poddajesz e obróbce cieplnej czy nie? Bo te w sushi byłam pewna że są parzone a nie dość, że surowe to jeszcze nie mają nic wspólnego z krabemtuńczyka z puszki też jadłam kilka razy a wszędzie jest, że nie można
Nie czytaj bo Ci wyjdzie ze nic nie bedziesz jadla.
Nie poddaje obrobce termicznej surimi, wpierniczam prosto z folijki z lodowki, sa mega :-) a tunczyka to jem w salatce nicejskiej namietnie.
O zobacz - nic nie zlapalam

Tak wiec podsumowywujac - smacznego i pierdami glowy sobie nie zawracaj :-) bo tego co nie wolno jest tyle ze nie o wszystkim mozna wiedziec, a krzywdy okazjonalnie nie czyni(tak okazjonalnie bo nie jadasz tego codziennie kilogramami). Jestes w ciazy i masz prawo wymiotowac i nawet miec biegunke. Lekarz by Ci powiedzial to samo -niech Pani nie czyta internetow za duzo

Nath096
Kiedyś widziałam takiego mema "za własne giagnozy postawione z pomocą google pacjentka płaci dodatkowo"Nie czytaj bo Ci wyjdzie ze nic nie bedziesz jadla.
Nie poddaje obrobce termicznej surimi, wpierniczam prosto z folijki z lodowki, sa mega :-) a tunczyka to jem w salatce nicejskiej namietnie.
O zobacz - nic nie zlapalambedziem zyc
Tak wiec podsumowywujac - smacznego i pierdami glowy sobie nie zawracaj :-) bo tego co nie wolno jest tyle ze nie o wszystkim mozna wiedziec, a krzywdy okazjonalnie nie czyni(tak okazjonalnie bo nie jadasz tego codziennie kilogramami). Jestes w ciazy i masz prawo wymiotowac i nawet miec biegunke. Lekarz by Ci powiedzial to samo -niech Pani nie czyta internetow za duzo![]()

I dobrze,że mój nie wie ile teraz siedze i czytam ,zdążyłam sobie nawet zdiagnozować,że mi kapie płyn owodniowy

Nath096
No wiesz niepasteryzowany nabiałNath jak moglas zjesc ta kieblaske i pasztet?
Wstyd
A to mleka tez nie wolno? Bo ja czasami sobie golne szklaneczke![]()
Ciekawe czego jeszcze nie wolno....ucze sie przy Was nowego menu normalnie
![]()

a.szczypiorek
Jak mnie ta cukrzyca wkuuurza. Po obiedzie 114. Teraz 2.5 h później 122.
reklama