reklama
a.szczypiorek
Fanka BB :)
Ja mam humor do dupy bo sie naczytałam o listerii za dużo. Na początku grudnia miałam jednodniowe wymioty i biegunkę a dzień szybciej jadłam ciasto w restauracji. I jakoś tego nie powiazalam, że mogłam sie struc. No i jadłam jakieś 5,6 razy w ciąży sushi z paluszkami krabowymi których jak się okazuje też nie można jeść bo są surowe. A ja głupia byłam pewna, że są ok najbardziej martwią mnie te wymioty i biegunka sprzed 3 miesiecy. Czemu ja nie zadzwoniłam do lekarza.. przeszło po dniu więc myślałam, że to nic groźnego
gooskaw
Ja mam humor do dupy bo sie naczytałam o listerii za dużo. Na początku grudnia miałam jednodniowe wymioty i biegunkę a dzień szybciej jadłam ciasto w restauracji. I jakoś tego nie powiazalam, że mogłam sie struc. No i jadłam jakieś 5,6 razy w ciąży sushi z paluszkami krabowymi których jak się okazuje też nie można jeść bo są surowe. A ja głupia byłam pewna, że są ok najbardziej martwią mnie te wymioty i biegunka sprzed 3 miesiecy. Czemu ja nie zadzwoniłam do lekarza.. przeszło po dniu więc myślałam, że to nic groźnego
Jak Cie to pocieszy to ja wpieprzam paluszki krabowe co rusz;-) czy to w suszi czy nawet same - bo lubie :-)
a.szczypiorek
Ja nigdy nie jadłam samych ale wtedy chyba i tak poddajesz e obróbce cieplnej czy nie? Bo te w sushi byłam pewna że są parzone a nie dość, że surowe to jeszcze nie mają nic wspólnego z krabem tuńczyka z puszki też jadłam kilka razy a wszędzie jest, że nie możnaJak Cie to pocieszy to ja wpieprzam paluszki krabowe co rusz;-) czy to w suszi czy nawet same - bo lubie :-)
gooskaw
Ja nigdy nie jadłam samych ale wtedy chyba i tak poddajesz e obróbce cieplnej czy nie? Bo te w sushi byłam pewna że są parzone a nie dość, że surowe to jeszcze nie mają nic wspólnego z krabem tuńczyka z puszki też jadłam kilka razy a wszędzie jest, że nie można
Nie czytaj bo Ci wyjdzie ze nic nie bedziesz jadla.
Nie poddaje obrobce termicznej surimi, wpierniczam prosto z folijki z lodowki, sa mega :-) a tunczyka to jem w salatce nicejskiej namietnie.
O zobacz - nic nie zlapalam bedziem zyc
Tak wiec podsumowywujac - smacznego i pierdami glowy sobie nie zawracaj :-) bo tego co nie wolno jest tyle ze nie o wszystkim mozna wiedziec, a krzywdy okazjonalnie nie czyni(tak okazjonalnie bo nie jadasz tego codziennie kilogramami). Jestes w ciazy i masz prawo wymiotowac i nawet miec biegunke. Lekarz by Ci powiedzial to samo -niech Pani nie czyta internetow za duzo
Nath096
Kiedyś widziałam takiego mema "za własne giagnozy postawione z pomocą google pacjentka płaci dodatkowo"Nie czytaj bo Ci wyjdzie ze nic nie bedziesz jadla.
Nie poddaje obrobce termicznej surimi, wpierniczam prosto z folijki z lodowki, sa mega :-) a tunczyka to jem w salatce nicejskiej namietnie.
O zobacz - nic nie zlapalam bedziem zyc
Tak wiec podsumowywujac - smacznego i pierdami glowy sobie nie zawracaj :-) bo tego co nie wolno jest tyle ze nie o wszystkim mozna wiedziec, a krzywdy okazjonalnie nie czyni(tak okazjonalnie bo nie jadasz tego codziennie kilogramami). Jestes w ciazy i masz prawo wymiotowac i nawet miec biegunke. Lekarz by Ci powiedzial to samo -niech Pani nie czyta internetow za duzo
I dobrze,że mój nie wie ile teraz siedze i czytam ,zdążyłam sobie nawet zdiagnozować,że mi kapie płyn owodniowy im bardziej się myśli tym gorzej ,ja też miałam nie jeść kiełbasy ,patrzetu czy tuńczyka,a jednak zjadłam ,dokładnie nie kilogramami,a po drugie nie żyjemy też w krajach trzeciego świata i myślę,że jakby tak wszystko było czymś zarażone to by nie przeszło . Mleko i jogurt jem zwykle ,z tym że mleko raczej na ciepło.
Nath096
No wiesz niepasteryzowany nabiał A byłam w zeszła sobotę na pizzy i zjadłam szynkę parmeńską,bo była na niej I pizza była spoko,bo miała cienkie ciasto i mi była lepsza dla mojego cukru W dodatku maz mi wydzielał ,ostatni kawałek kroi na pół ,koleżanka a co Ty robisz ? Muszę jej dać pół ,bo ona się nie opamięta,a cukier jej wywali No i przy okazji było wesolo.Nath jak moglas zjesc ta kieblaske i pasztet?
Wstyd
A to mleka tez nie wolno? Bo ja czasami sobie golne szklaneczke
Ciekawe czego jeszcze nie wolno.... ucze sie przy Was nowego menu normalnie
a.szczypiorek
Jak mnie ta cukrzyca wkuuurza. Po obiedzie 114. Teraz 2.5 h później 122.
reklama