reklama
Dziewczyny a jak jest w waszych miastach z opieką szpitalną. Chodzi mi o to czy polecają położyć się wcześniej w szpitalu. W bydgoszczy kładą (z insuliną) tydzień przed porodem.
A wiecie może czy przy cukrzycy też sprawdza sie teoria, że chłopcy przeważnie wcześniej chcą pojawić się i z regóły są wcześniakami a dziewczynki raczej są przenoszone?
A wiecie może czy przy cukrzycy też sprawdza sie teoria, że chłopcy przeważnie wcześniej chcą pojawić się i z regóły są wcześniakami a dziewczynki raczej są przenoszone?
Kudi81 Mnie tez chcieli polozyc szybcioej ale ja nie rodzilam na Bizeila tamn jakos tak nie czysto mi sie wydawalo wiem ze tam klada szybciej ale w moim szpitalu powiedzieli ze jak nie mialam insuliny to nie musze rodzic w Bydgoszczy .. ja mialam cc i poszlam do szpitala w 1 dniu 40 tyg ...
Faith
Aktywna w BB
Z mojego doświadczenia (przy obydwóch porodach cukrzyca):
*Adaś urodził się 2 dni po terminie
*Dawidek tydzień przed terminem
więc tu reguły chyba nie ma, jak się zdecyduje to wyjdzie hehe
mi kazala sprawdzać godzinę po głównym posiłku a tu czytam, że niektóre maja po 2 godzinach nie wieci może dlaczego?
ja też mierzyłam godzinę po posiłku, w szpitalu po urodzeniu przez 3 dni mierzyłam cukier 2 godziny po każdym posiłku
mi po porodzie zostały
2 opakowania insuliny HUMALOG 100j./ml i 3 Kwikpeny Humalog Mix 25, jeśli ktoś używa i potrzebuje oddam :-)
Ostatnia edycja:
ja to zwykle kupuję szynkę drobiową co do kanapek do tego chleb razowy ze słonecznikiem jem 2 kanapki bo powiedzieli że więcej nie mogę i do tego warzywa np ogórek rzodkiew pomidor i zwykle mam tak 80-90 + coś do picia albo jogurt naturalny 0% z płatkami owsianymi ale nie gwarantuję że u ciebie tak będzie...
Potem idę na mały spacerek i po godzinie mierzę 3mam kciuki
Potem idę na mały spacerek i po godzinie mierzę 3mam kciuki
reklama
ja rano przeważnie też kanapka z wędliną + pomidor, ogórek salata czy co tam innego mi w lapki wpadnie + jajo na miekko.
Lub sałatka z pomidora, ogórka cebulki z lyzkż smietany/jogurtu + kromeczka. Do picia herbatka
A kolacyjne to zawsze z nabiałem. Kocham serek biały ale rano mi bardzo wysokie cukry wybija - wieczorem juz nie. Więc sobie pozwalam.
A i ja chleb zytni. Po razowym a tym bardziej z ziarenkami miałam cukier 150. Więc tu też nie każdej z nas ten sam chleb podejdzie...
Lub sałatka z pomidora, ogórka cebulki z lyzkż smietany/jogurtu + kromeczka. Do picia herbatka
A kolacyjne to zawsze z nabiałem. Kocham serek biały ale rano mi bardzo wysokie cukry wybija - wieczorem juz nie. Więc sobie pozwalam.
A i ja chleb zytni. Po razowym a tym bardziej z ziarenkami miałam cukier 150. Więc tu też nie każdej z nas ten sam chleb podejdzie...