reklama
Witam:-) ja jutro mam wizyte u diabetolog ktora ciezarne cukrzycowe prowadzi ,na razie przy telefonicznej rozmowie kiedy sie do niej zapiswałam kazła mi odstawic cukier i słodycze.Boje sie troche jak to wszystko ogarne tz diete itp .Poczytywałam Was troszke i widze ze spacer po posiłku pozwala wam jakos ten wynik unormowac ,ja niestety musze lezec (leze juz prawie dwa miesiace) i to tez mnie martwi ,boje sie o malenka czy ta cukrzyca moja jej nie zaszkodzi .....
Faith
Aktywna w BB
boje sie o malenka czy ta cukrzyca moja jej nie zaszkodzi .....
Kochana, nie martw się na zapas, jeśli będziesz trzymała się diety ( a w razie czego jest jeszcze insulina) i trzymała cukry na wodzy, to nic złego się nie będzie działo, moje dzieciaki urodziły się zdrowe i zdrowo się chowają (a w drugiej ciąży byłam już na diecie i insulinie od 2 miesiąca ciąży ).
Trzymaj się cieplutko :-)
no bo ja też się przyznam że czasami sobie pozwalam ostatnio tydzień temu u teściowej byłam na urodzinach i zjadłam kawałek ciasta hmmm mniamsiu owoce jem codziennie bo mogę ;P najgorzej na początku było z obiadami teraz wiem po czym jest o.k i to jem wytrwam jakoś do końca kurcze tylko coś kolacja nie halo bo dziwnie mam 113-116 wczoraj i dzisiaj a zwykle miałam 85-110 może to ta wędlina ;/ nawet godz spacer średnio pomógł ale mieszczę się w normie ale gdy tak skacze mam cykora;/
muszę dzisiaj jeszcze zmierzyć między 22-3 w nocy mam nadzieję że będzie o.k i rano również ehhh
muszę dzisiaj jeszcze zmierzyć między 22-3 w nocy mam nadzieję że będzie o.k i rano również ehhh
Faith
Aktywna w BB
Asiek888, mi diabetolog mówiła, że najlepiej jakbym miała cukry między 115-120 nie niższe i nie wyższe, takie cukry jak masz są super, więc się nie zamartwiaj :-) no i masz super, że możesz sobie podjadać słodycze i owoce :-)
Cukrów w normie życzę :-)
Cukrów w normie życzę :-)
bojąca
Fanka BB :)
dzięki dziewczyny za rady mi juz pomyslów brak na śniadanie i kolację dziś po razowym chlebie salacie ogórku, plasterku pomidoru i kawaleczu cebuli strzelił mi do 180 a wczorwj ten sam chleb z sałata i ogórkiem 120 normalnie poplakalam się z nerwów
reklama
Dziewczyny nie zazdroszczę. U mnie po dwóch testach z glukozą (75g) wyszło podejrzenie cukrzycy ciążowej. Dostałam skierowanie do szpitala gdzie spędziłam 5 dni. Tam miałam badany cukier 3 razy dziennie i nic. Okazało się, że na całe szczęście to nie cukrzyca, a cukier w normie. Nie mam pojęcia jak moja przychodnia robiła to badanie, że wyniki były takie kosmiczne.