reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

hej dziewczyny

wpadam tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale zagladam do was od czasu do czasu zobaczyc co tam u was i widze, ze nice-girl sie rozpakowala (gratuluje bardzo!) i ze ma problemy z mala, ktora chce ciagle na rekach. nice jak masz taka mala roznice wieku i Przemek potrzebuje jeszcze duzo zainteresowania twojego a i mala ciagle chce na rekach to polecam ci bardzo chuste - zamotasz w nia mloda, bedzie sobie smacznie spala, a ty bez problemow bedziesz mogla zajac sie synkiem. pomysl nad chusta, naprawde swietne rozwiazanie. :tak:

reszcie niskich cukrow zycze :-)

reklama
agula8888-wlasnie widze,ze z tymi normami jest dziwnie,wizyte mam dopiero za 2 tyg ale zapytam napewno jak to jest.Dzisiaj na czczo 67 po sniadanku 91 i oby tak dalej,cale 3 miesiace jeszcze przedemna:-)pozdrawiam i milego dnia:-)

witam
U nas ok, krtań małej już praktycznie wyleczona, po chrypie nie ma śladu, czasami zakaszle. Horror z podawaniem syropków jest, jak Wy sobie z lekarstwami radzicie? Jak m.próbuje sposobem to trwa pół godziny i wszystko wokół brudne. Ja przytrzymuje buźkę i w sumie na siłę daję.
Wczoraj postanowiłam zmierzyć cukier po obiadku. Miałam ziemniaczki, i jajka w sosie musztardowym, jakby nie patrzeć prawie same węglowodany. Po 2 h miałąm 87, a M.(bądź co bądź jego porcja była 6 razy większa) miał 150:-)

nice - wlasnie się dziwiłam że tak karmisz i odciągasz a Przemek ci na to wszystko pozwala - ja straszni panikuję jak to będzie, boję się że bardzo się to odbije na Bartoszu. Coraz częściej też się budzi w nocy i przychodzi do nas do łóżka, a teraz właśnie tez ze mną leży i gada i gada i gada ( chociaż od dawna powinien spać) - więc jak ja sobie dam radę z dwójką :(

U mnie cukry osiągneły apogeum - na czczo powyżej 100 po jedzenie powyżej 150 :( jakoś sobie nie radzę z nimi i z dieta. Daję sobie czas jeszcze do końca przyszłego tygodnia a w srodę zobaczę co mi gin powie.

hej dziewczynki
wpadlam do Was na chwile zajrzec i zobaczyc co slychac
rozpakowanym gratuluje a oczekujacym pomyslnych rozwiazan:-D

u nas ok
male rosna tak szybko ze nie wiem....u nas calkiem fajna pogoda wiec korzystamy i duuuuzo czasu ma dworze spedzamy:-Dw domu juz wszystko prawie zrobione ,wiadomo ze cos sie znajdzie zawsze ,ale to juz tylko drobne rzeczy:tak:maz zajal sie ogrodkiem i juz tam sobie grzebie ,ale z uwagi na niedostateczny brak funduszy robimy to w zwolnionym tempie:-Dno ale niemniej do wiosny powinnismy sie jako tako wyrobic....
wstawie Wam pare fotek to zobaczycie moje dzieciaki:-D DSCN0019.jpgDSCN1392.jpgDSCN1444.jpgDSCN1687.jpgDSCN1668.jpgDSCN1694.jpgDSCN0615.jpgDSCN0701.jpgDSCN0820.jpgmayeczka.jpg

help
jak długo mam podawać małej syropek?Dr zapisała nam pulneo i drosetux, na ten kaszelek krtaniowy, bierze go od wtorku, wszystko jest już ok-myślicie że już przerwać?

Witajcie, zajrzałam do Was ponieważ mam nadzieje ze rozwiejecie moje wątpliwosci. otóz jestem w 27tc. wczoraj robiłam test obciązenia glukoza, na czczo miałam 86 a po 75g. glukozy po 2 godzinach 105. czy to dobry wynik? kiedy byłam w pierwszej ciąży norma była do 140, a teraz dowiaduje sie od kolezanek ze obecnie robi sie krzywa cukrzycowa i ze ten moj wynik powinien byc jak najbardziej zblizony do 86 i moj jest zly. Co o tym sądzicie?

reklama
Do góry