reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

na razie godzinę po normalnych posiłkach mam cukier 81więc dramatu nie ma. jutro zrobię sobie profil glikemiczny na normalnym jedzeniu i będę miała jasność. w poprzedniej ciąży przy diecie miałam godzinę po cukier na poziomie 100-120. moze jeszcze kilka tygodni będę jeść normalnie i będzie ok.
w każdym razie czuję, że niedługo będę Waszym częstym gościem jeżeli mnie przyjmiecie

reklama
cześć kochane!!!!!

Melduję że URODZIŁAM :-) 26.01.2012r. Dzisiaj miałam pierwszą przespaną ( wmiarę) noc:-D więc piszę. Malutki urodził się poprzez wywołanie porodu bo na wizycie przepływy były nieciekawe i gin odrazu z wizyty wysłała mnie do spzitala w czwartek o 11 podali oxy o 13.00 przebił pęcherz (zgroza) a o 14.30 Szymonek Był na moich piersiach. jest cudowny gdy tylko słyszy mój głos odrazu jest cisza i mnie słucha ciekawe ile to potrwa;-) napewno coś zjadłam nie tak bo mały w nocy bardzo przez kilka dni się prężył i płakał padałam poprostu. No i jeśli chodzi o cukry hmmmm diabetolog kazał mi całkowicie odstawić insuline jak urodzęok tak zrobiłam cukry bez insuliny to ok 80 na czczo a po posiłkach ok 90 przyznam się że sa dni kiedy nawet raz nie zmierzę cukrów bo zapomnę:zawstydzona/y: jak to było u was z tym mierzeniem napewno po 6 tyg mam zrobić obciążenie mam nadzieję że nie będę tego miała. Wczoraj była u nas położna 1-raz w domu nie spędziła nawet 5minut babka po 60-tce:szok:

A to mój skarb:-)

Zobacz załącznik 433040

EwelinaK26 gratulaje slizne bobo

Maria - no moze i tak ale ja z malym tylko do samochodu na dluzsze spacery nie wychodze ..mi tak pediatra powiedzil zeby nie ryzykowac za niska temperatura i poczekac az bedzie do -10 ...:):)

swoja droga już czekam na cieplo....

Witam
EwelinaK26 oczywiscie gratulacje.
Malo jestem na tym forum aktywna,ale podczytuje Was codziennie:-)
Cukry umnie w normie jak do tej pory:-)Strasznie swedzi mnie brzuch,wy tez tak moze mialyscie?

Ja na chwilę bo padam.
EWELINA-gratulacje.Poród ekspresowy a Szymonek jest uroczy:-)

Phelania-u nas Nutramigen znowu nie służył a Pepti było ok.A skąd podejrzenia że to laktoza? Zanim sie poprawi to moxe troche czasu potrwać.No i jak maly ma azs to nawet jak nie bedzie nic uczulającego jeść to skóra i tak idealna nie będzie:-( Rozumiem co przechodzisz i łączę się w bólu.Jakby co to mam jeszcze 1 puszkę Nutramigenu1 - chętnie oddam,jeśli w okolicach bywasz:-)
Ja codzieńrobię Ali oględziny skóry czy nic jej nie wyłazi.No i z dreszczykiem emocji rozpinam ieluchę z kupą-oby tylko nie zobaczyć tam zielonego koloru.Na raziejest ok,ale skóre ma suchawą.Czekam w niepewności,bo Przemkowi włąśnie wyszło jak 5 tyg. skończył.

MARIA-jak po wizycie na KArowej?Ja u lekarki razbyłam i mi nie przepisywała pasków,mi przepisywała diabetolog z banacha,wiec nie potrzebowałam.

A jachyba jutro na IP pojadę,bo cos się dzieje w miejscu nacięcia:-( Tydzień po porodzie juz było wszystko ok,normalnie siadałam,ateraz coś się schrzaniło,obrzęk jest,boli i siadać nie mogę:-(Załamka normalnie,tyle cierpień przy porodzie,potem po porodzie i jeszcze teraz się cos znowu skopało:-(

Hej moje słodziutkie,

Słyszalyscie o zaginionej Madzi?!!! tragedia ze matka mogla cos takiego zrobic:wściekła/y:Tak z innej beczki wczoraj bylam z malym u hematologa na badaniach niestety bez zmian , nawet hemoglobina sie troszke pomniejszyla:-(a co najgorsze krew w kupce ma i w tym tyg jedziemy do gastrologa...:eek:Takie male a tyle musi przezyc ,oby to nie bylo nic powaznego...
Nice - mały pije bebilon pepti o 2,5 tyg krostek jak by teraz mniej tylko za uchem ma:confused2:tylko ta krew w kupce mnie przeraza, P.Hematolog powiedziala ze nigdy morfo nie bedzie w porzadku jesli malemu ubywa krwi przez przewód pokarmowy:no:ehhhh same problemy.Spróboj przemywac 2x dziennie Tantum Rosa super sprawa ,mnie sczypało,swedzialo, piekło M mi przemywał rano i wieczorem gazikiem i po 4 dni reka odjał:tak:
Ewelinko - Gratki
Niuska- z tym brzuchem to normalka tez tak mialam:-Dmyslalam juz ze mam cholestaze:-)ale to był moj wymysł:-D

witam weekendowo
Ewelina-gratuluje!Śliczne bobo:-) Przespanych nocy życzę
Phelania-współczuje przeżyć, trzymam kciuki żeby było wszystko ok.
nice-girl-niestety taki los kobiet, hmmm aż dziwne że po takim czasie jeszcze coś Ci dokucza. Daj znać co na IP powiedzieli.

U nas nadal niespokojny sen przez nadchodzące ząbki. Amelka zasypia jak zawsze o 20 z tym nie ma problemu, od 24 budzi się co 2h. Ja kładę się o 22 czyli dużo nie pośpię. Chodzę wykończona, ale żal mi małej że tak ją te zębiska męczą. NIe płacze tylko tak pojękuje. W dzień super jest wesoła i ma regularne drzemki 10-11, potem pół godzinki na spacerku i 16-17(wtedy mama też śpi)

Ściskam Was wszystkie:-)

Ewelinka GRATULUJE-super ze juz urodzilas i zdrowi jestescie:)

Nice -8 ide na karowa na ta 10 - ale moja gin wierzy ze tam mnie poprowadza:) a 2lata temu to wygladalo tak ze dali mi kartki i glukometr i dowidzenia- i zaden diabetolog sie nie interesowal- wtedy na starynkiewicza chodzilam do diabetologa- teraz to juz za pozno. Ogolnie to obciach- nie umiem sie zebrac w sobie i przejsc na diete! Codziennie zaczynam od jutra! A wyniki na czczo- od 90-110 po jedzeniu od 125-156 i tak codziennie :( a ja nic z tym nie robie bo w domu mroz i tylko siedze przed kominkiem i mysle co by zjesc! Zadko kiedy wyrabiam 1h bez podjadania!!!!! Tyle ze chociaz sie ruszam bo dalej obsesyjnie sprzatam:)

Phelania ja tej skazy wlasnie sie mega boje bo nie wiem co wtedy robic - ale szcErze to Bartek zawsze mial zielone kupy i do dzis w rezultacie nie ma innych i robi ich od 2-6 dziennie. Ale lekarze nie wiedza co to i ja przestalam sie tym przejmowac. Ale u nas nigdy krwi nie bylo w kupie, tyle ze czesto sa zrace!

Ah a u mnie meeeega nudy - koncowka ciazy i cie doczekac nie moge i dlatego juz nerwy siegaja zenitu.

reklama
Maria28 - Jak piszesz o pierwszej ciazy ze dali ci glukometr i do widzenia to szok ! U mnie to az mnie denerwowala nadgorliwosc diabetologa no szczegoly musialam opowiadac co jadalam wyniki na tip top jak szlam na kontrole to na pamiec znalam moje cukry :p:p:p:p:p

ja to jestem panikara ..a tak nie boisz sie ze nie przstrzegasz diety ? Bo w zasadzie reszte cukru idzie do dzidzi a jak masz tak duzo tych wynikow ponad norme to czemu nie masz insuliny bezpieczniej dla dziecka by bylo i tak duzo cukru by do plodu nie szlo ... Jeszcze troche i bedziesz rozpakowana :p:p:p:-D

Przez te mrozy juz w domu nudziemy sie okropnie ..wczoraj troche dluzej maly na mrozie byl ale tez chwilke i dzis juz mial szorstkie policzki ..choc nasmarowalam go kremem i juz nie wychodze z nim na te zimno tylko do samochodu masakra kiedy to minie !!!!!!! Mały odpukac narazie zdrowy choc ja bylam chpra tydzien temu ale mysle ze juz tam mu sie nic nie wylegnie :) W te mrozy to nawet moj shithtzak nie bardzo chce wychodzic na spacery chwilka i do domu ....

Do góry