reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

hej dziewczyny

wpadam tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale zagladam do was od czasu do czasu zobaczyc co tam u was i widze, ze nice-girl sie rozpakowala (gratuluje bardzo!) i ze ma problemy z mala, ktora chce ciagle na rekach. nice jak masz taka mala roznice wieku i Przemek potrzebuje jeszcze duzo zainteresowania twojego a i mala ciagle chce na rekach to polecam ci bardzo chuste - zamotasz w nia mloda, bedzie sobie smacznie spala, a ty bez problemow bedziesz mogla zajac sie synkiem. pomysl nad chusta, naprawde swietne rozwiazanie. :tak:

reszcie niskich cukrow zycze :-)

reklama
agula8888-wlasnie widze,ze z tymi normami jest dziwnie,wizyte mam dopiero za 2 tyg ale zapytam napewno jak to jest.Dzisiaj na czczo 67 po sniadanku 91 i oby tak dalej,cale 3 miesiace jeszcze przedemna:-)pozdrawiam i milego dnia:-)

witam
U nas ok, krtań małej już praktycznie wyleczona, po chrypie nie ma śladu, czasami zakaszle. Horror z podawaniem syropków jest, jak Wy sobie z lekarstwami radzicie? Jak m.próbuje sposobem to trwa pół godziny i wszystko wokół brudne. Ja przytrzymuje buźkę i w sumie na siłę daję.
Wczoraj postanowiłam zmierzyć cukier po obiadku. Miałam ziemniaczki, i jajka w sosie musztardowym, jakby nie patrzeć prawie same węglowodany. Po 2 h miałąm 87, a M.(bądź co bądź jego porcja była 6 razy większa) miał 150:-)

nice - wlasnie się dziwiłam że tak karmisz i odciągasz a Przemek ci na to wszystko pozwala - ja straszni panikuję jak to będzie, boję się że bardzo się to odbije na Bartoszu. Coraz częściej też się budzi w nocy i przychodzi do nas do łóżka, a teraz właśnie tez ze mną leży i gada i gada i gada ( chociaż od dawna powinien spać) - więc jak ja sobie dam radę z dwójką :(

U mnie cukry osiągneły apogeum - na czczo powyżej 100 po jedzenie powyżej 150 :( jakoś sobie nie radzę z nimi i z dieta. Daję sobie czas jeszcze do końca przyszłego tygodnia a w srodę zobaczę co mi gin powie.

hej dziewczynki
wpadlam do Was na chwile zajrzec i zobaczyc co slychac
rozpakowanym gratuluje a oczekujacym pomyslnych rozwiazan:-D

u nas ok
male rosna tak szybko ze nie wiem....u nas calkiem fajna pogoda wiec korzystamy i duuuuzo czasu ma dworze spedzamy:-Dw domu juz wszystko prawie zrobione ,wiadomo ze cos sie znajdzie zawsze ,ale to juz tylko drobne rzeczy:tak:maz zajal sie ogrodkiem i juz tam sobie grzebie ,ale z uwagi na niedostateczny brak funduszy robimy to w zwolnionym tempie:-Dno ale niemniej do wiosny powinnismy sie jako tako wyrobic....
wstawie Wam pare fotek to zobaczycie moje dzieciaki:-D DSCN0019.jpgDSCN1392.jpgDSCN1444.jpgDSCN1687.jpgDSCN1668.jpgDSCN1694.jpgDSCN0615.jpgDSCN0701.jpgDSCN0820.jpgmayeczka.jpg

help
jak długo mam podawać małej syropek?Dr zapisała nam pulneo i drosetux, na ten kaszelek krtaniowy, bierze go od wtorku, wszystko jest już ok-myślicie że już przerwać?

Witajcie, zajrzałam do Was ponieważ mam nadzieje ze rozwiejecie moje wątpliwosci. otóz jestem w 27tc. wczoraj robiłam test obciązenia glukoza, na czczo miałam 86 a po 75g. glukozy po 2 godzinach 105. czy to dobry wynik? kiedy byłam w pierwszej ciąży norma była do 140, a teraz dowiaduje sie od kolezanek ze obecnie robi sie krzywa cukrzycowa i ze ten moj wynik powinien byc jak najbardziej zblizony do 86 i moj jest zly. Co o tym sądzicie?

reklama
Do góry