reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

iryska łłło boze no to niezle z tym okiem ale dobrze ze juz masz po ..Nikus tez juz na 2-3 dzien bylo po ropce i to tez jest mozliwe ze od zabkow bo 4 na raz mu wychodzily i to trzonowe wiec bolesne marudzil przez pare dni teraz juz naszczescie narazie spokoj ale nurofen jest boski i zaraz bol mu ustawal po podaniu ... a oczko zakrapialam mu 2 dni i potem juz przestalam bo juz ok bylo :) ......

My juz po spacerku Nikus zasnal jak juz do domu wracalismy i rozbierany nie drgnal tylko spal ....

Maria no juz niedlugo i bedzie po brzuchu i malenstwo w domku :):):)

Ostatnia edycja:
reklama
Ale tu cisza ... wczoraj S przyjechał :):) dzis krótki kurs i bedzie w domku caaaałłyyy tydzien :):):):)

A ja mam taka chrype że głos mi sie zacina ....rano pojechałam na szybkie zakupy i nie mogłam wymowic że karkowkę chcę bo mi sie glos zacinał ...masakra do tego jeszze duszący kaszel że jak wejde gdzies z zminego do cieplego to od razu ATAK i łzy i kaszel dusze się porażka ..boję się zeby Nikusia nie zarazić S ma mi dzis zrobić miksture miod czosnek i takie tam czary mary :) okropne ale skuteczne wiec wypiję :):)...........W sobotę mamy z S romantyczna kolacje na miescie wiec musze wydobrzec ...

Maria I jak cukry ??

aasica Jak Hania ??

U mnie cukry do d... Wczoraj od 125-140 a na czczo dzis 90.
Wkurzylam sie na M i sama zajelam sie porzadkami na dworze przez co poprzestawialam dykty wazace 200kg i teraz zastanawiam sie czy nie zerwalam sobie macicy bo boli :(no coz nie potrafie sie powstrzymac przed porzadkami a M nic nie kapuje!

Dziewczyny,

Do diabetologa chodzę co 2 tyg a codziennie po 22 do niego dzwonie i podaje wyniki .

Na rozpisce która mi pisze jest tak :

Poziom glikemii w ciązy
na czczo i przedposiłkami 60-90 MG%
MAX GLIKEMIA POPOSIŁKOWA , 120 MG%
miedzy 2 :00 a 4 : 00 - 60 MG%
HA1C , 6,1%

POZIOM CUKRU W CIĄŻY MIERZY SIE 1, 5 GODZ PO POSIŁKU !

zoyka mierzy sie godzine po posilku kazdy diabetolog ci to powie ....

Dostałam książeczkę samokontroli dla diabetyków, jest wydrukowane przed posiłkiem/ 2 godz po posiłku a mi mój diabetolog przekreśla i karze mierzyć nie 2 godz po posiłku jak u cukrzyków tylko 1, 5.
dodam ze mój diabetolog specjalizuje się w cukrzy ciężarnych.

zoyka w sumie to jest Twoja indywidualna sprawa tylko ze tu kazda z nas mierzyu po godzinie ...i ja tez chodzilam to specjalisty jak kazda z nas .. oczywiscie 2 godziny po posilku mierzy sie ale nie w ciazy ..w ciazy jest godzina po posilku do 120 .... to Twoj diabetolog jakies nowe normy Ci wprowadzil ...Mi w ciazy po poltorej godziny zawsze cukry spadaly ponizej 100..
No ale nie wiem ja przynajmniej pierwsze słysze ze po 1,5 godzinki .... moze inne dziewczyny ci odpowiedza :):):) tymczasem zycze niskich cukrow

A i jeszcze norma na czczo od 60??? Ja wiem ze ta nizjnizsza granica to 70 ... norma na czczo 70 -90 ... ale moze sie znowu normy zmienily io czas mierzenia ...

Ostatnia edycja:
Maria mam ja osobiście do Ciebie zajechac i Ci nakopać do tyłka? Ja się pytam? Tyłek nie w ciąży, więc nie ucierpi! No zwariowałaś! Dykty dźwigać! Wrr... samymi wykrzyknikami myślę!
Dobrej nocy...! :-)

Hej Dziewczyny
Chcialabym do Was dolaczyc:-)
Jestem w 24 tc,robilam test z 50 g glukozy wyniki kiepskie po 1h 165.Moj gin skierowal mnie do poradni Diabet. i tam dostalam diete.Podczytalam Wasze forum,mozna sie duzo dowiedziec.Pozdrawiam:-)

reklama
Dzien Doberek słodziutkie,

U mnie nawet nocka przespana mały budzi sie tylko 2 razy, ale dostalam @@@@i tak mnie brzuch napier...ze nie wytrzymam normalnie kojarzy mi sie tylko poród z tym bolacym brzuchem wrrrrrr:szok:Mialam w srode isc na pomiar cukrów ale tak zwlekam i zwlekam:zawstydzona/y:ale obiecalam sobie ze to bedzie poniedzialek koniec kropka.
Maria - dziewczyno ty juz jestes na koncówce Uwazaj na Siebie ,wiekszy wysilek i mozesz zaczac rodzic!!!A chyba jeszcze troszeńke jest za wczesnie...
Niuska -Gratuluje przyszła mamusiu i Witamy na Forum Słodziutkich:tak:pisz jak masz jakies pytanka.Gin Cie nie skierowal po 2H na glukoze? dziwne......

Do góry