reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Bardzo dziękuję:) cieszę się niesamowicie, poniewaz w pierszej ciąży od 24 tygodnia walczyłam z cukrzycą i nie wspominam tego najlepiej.

reklama
i nie słuchaj za często koleżanek :p hyhy
Powodzonka:-)))))

moja cukry dziś średnio 130-135 po posiłkach... fuj, fuj... moja wina, moja wina...pofolgowałam ostatnio.

WItajcie słodkie

Ale mrozy trzymają u nas dzis od rana -20 ;) szlaban na spacerki :(
Moja mała się coraz bardziej rozgaduje heh i niektóre słowa wychodzą jej pięknie,.
ostatnio hitem jest pingwin (pinin) i dzieci (dietiii) hehe cudowniak mały.

Martaik cukrzycy brak :) Tylko się cieszyć!!! Zdrówka w drugiej ciąży:) życzymy

Gabrielko co tam nowego u natanka? Co mówi?

Maria jak tam po zwiganiu?? Żyjesz? masz ty czasem pomysły kobieto!!!
No i nie martw się czy dasz radę bo dasz!! Bartek łatwych poczatków nie miał
a dałaś a teraz juz jestes doświadczona mamusią, więc spok0ojnie dasz radę
i sama wiesz jak to jest im więcej ma się na łowie tym jakoś to sprawniej idzie.

Phelani a jak Tw ój bąbel? Wzmocnił sie troszkę ? No i jak stany kolkowe - może już ustąpiły
u nas kótko to dośc trwało.

Domka
znów mi podpadłaś ;) czekam na przepis na prv Łobuzie!! i co tam u Jagodzianki? Wycghodzicie w taki ziąb?

Majka a co u drugiej Jagódki - chronologicznie pierwszej? Podajecie wit. D w kapsułkach? Wiem że w mm jest\
no i kaszce też ale (co prawda nie przeliczałam) i wydaje mi się że to i tak mało. Ja więc daje ale coś pewności nie mam.

Agula widze że reprezentujesz dzielnie rozpakowane mamy - cos nam tu reszta ostatnio nie zagląda :/

Nice super że wam sie już troszkę rytm ustalił z Ala i Przemkiem. A jak małą obserwujesz
to ma zadatki alergiczne czy ja to szczęśliwie omija?

Ostatnia edycja:
Elmoo u nas tez mrozy brrrrr z Niko tylko do samochodu a tak tez nie wychodzimy ...staram sie zagladac czesto na forum :) Niko tez juz zaczyna nazywac rzeczy nasladuje niektore zwierzatka pies kot kogut hehehe chodzi i pyta gdzie cycy i rece rozklada jak mowi nie ma i to jest takie slodkie i fajne heheheh :):):)

dzis bylam ranoi z psem na spacerze ..i mnie zgroza zlapala jak zobaczylam spacerujaca mame z glebokim wozkiem ..wiec niemowle ...na dworze z - 20 fakt ze pogoda ladna bo slonecznie jest ale za zimno na spacerki z niemowlakiem to ja tylko do samochodu z malym o spacerach nie ma mowy brrrr ..juz chcialam podejsc do niej i cos powiedziec ale pomyslalam ze nie bede sie wtracac bo wiadomo ....:baffled:

my mamy jutro do neurologa ( kontrola caly czas ze wzgledu na niska wage urodzeniowa) bylismy jak zaczynal raczkowac a teraz jeszcze jak chodzi neurolog chce zobaczyc chyba to juz ostatna wizyta mam nadzieje ...

Elmoo- kochana dziekuje juz troszke lepiej:**czytalam w necie ze dopiero ok 2 tyg znacznie lepiej powinno byc.
Dziewczynki moje drogie otóż mam juz wyniki po obciazeniu glukozy:-):-):-) po 1h 79,3 mg/dl po 2h 92,9 mg/dl wiec CUKRZYCY JUZ NIE MA ;-)jestem przeszczesliwa.
Ale znowu z malym mam problem otóż ma skaze bialkowa i pije Bebilon pepti ,niestety zawiera on laktoze na która prawdopodobnie jest uczulony:crazy: został Nutramigen który kosztuje 30zł za 425g został usuniety od stycznia z leków reundowanych !!! i jak tu zyc???

Agula ja jak urodziłam Bartka to też wychodziłam przy -20 - uważam że niemowle może wyjść w taką pogodę na 15-20min bo w gondoli jest opatulony i wiatr nie dochodzi do niego a zimne powietrze dobrze robi. Gorzej z naszymi chodzącymi maluchami bo mojego nawet ciężko pokremować- a jak już pokremuję na siłę to odrazu się rękawem wyciera, rękawiczki odrazu ściąga i szalika nie da sobie zawiązać- ale wychodzę z nim na około pół godziny dziennie, chociaż wczoraj sam się wrócił do domu po 1 minucie :) ale dziś już chodził na krótki spacer.

Phelania - straszne rzeczy opowiadasz - współczuję tej skazy i tych cen - skandal!

Elmoo - dzięki, czuję się świetnie, mała siedzi pod żebrami i ciężko mi na krześle w pracy ale tak to super.

Ja dziś byłam u gin z moimi wynikami cukrzycowymi i skierowała mnie do poradni na karową ( ale nie wiem czy zdążą mnie tam jeszcze przyjąć i zbadać) i nie chciała mi pasków przepisać bo twierdzi że w tej poradni mi przepiszą ( a dwa lata temu tego nie robili - więc wątpię bardzo!) właśnie muszę NICE zapytać jak to u niej było - czy dostałaś receptę na paski na karowej? czy mam tam iść jutro i od razu na górę do poradni z skierowaniem czy najpierw się umówić telefonicznie ?

Kochane poradźcie.
Właśnie wyszedł mi cukier po 75 g glukozy 142(po dwóch godzinach po godzinie 168). Myślicie, że to już dieta czy jeszcze granica błędu. Ile by wyszło gdybym całkiem nie była "obciążona"

reklama
Kakakarolina- wydaje mi sie ze dieta u Ciebie bedzie na porzadku dziennym ,a jak Ci wychodzi cukier glukometrem?bo jak wysoko i dieta nie pomoze to nie chce Cie straszyc ale inslulina moze byc grana:confused2:Ale pare dziewczyn ze słodziutkich brało insuline i to nic strasznego da sie przyzwyczaic:tak:

Do góry