reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Trzymam kciuki na pewno będzie dobrze. Dziękuje za pocieszenie. Bo już bardzo się martwiłam, nigdy na nic nie chorowałam a tu nagle ta insulina. Biorę dopieto od 2 dni ale już widzę ze muszę zwiększyć liczbę jednostek bo przy 2 cukier rano nadal wysoki 99.

Ja jestem w 34 tc i doszlam do 28 jednostek.

Moja rada na przyszlosc - nie przejmuj sie kazdym zwiekszeniem, bo to pogarsza sprawe i nic nie zmieni :) Czasem trzeba tej insuliny brac wiecej, hormony szaleja i nie ma wyjscia.

U mnie najwiekszy problem byl i jest z ketonami, cukier wtedy schodzi na dalszy plan - to akurat mam nadzieje ze ominie Was wszystkie :)

reklama
A ja dzis poraz kolejny porównałam glukozę na czczo z krwi żylnej z tą z glukometru. Dostałam skierowanie od mojej ginekolog. W sumie nie wiem po co, ale sobie sprawdziłam. Glukoza z krwi żylnej wyniosła 73, a z glukometru 83. Ostatnio też glukometr pokazał więcej.

Accu chek performa- ten glukometr ma dobre opinie.
Ja też to mam to pocieszające że wynik z żyły jest niższy niż z glukometr bo ja mam cukry poranne 80-95. Ale raczej w 8... się mieszczą czasem jest wyskok ponad 90. Także chyba nie ma co się martwicja już 16 tydz na diecie ... 4 kg plus A jestem w 26 tyg. No jeszcze z 12 tyg. O Jezusie....

Dziewczyny zahadacie się gorzka czekolada ? Bo ma indeks bardzo niski ... Ja chyba wprowadzi codzienny pasek gorzkiej 85 procentowej czekolady na 2 śniadanie bo wtedy jak zjem to mam dość słodyczy... nie nosi mnie A poza tym ma bardzo dużo żelaza i podniesie mi mam nadzieję czerwone nowinki. Co myślicie ?

Myślę, że świetny pomysl na drugie śniadanie chyba też tak zrobię :).. Współczuję, że aż tyle musisz być na diecie, większość ma problem z cukrem od 26/27 tygodnia ciąży. Plus taki, że na tej diecie wiele się nie tyje. Potem będzie łatwiej :)

Czy was też tak gola plecy? W szczególności w okolicach kości ogonowej, bo ja miałam wczoraj problem wrócić ze spaceru i dziś to samo jak trochę odpoczne to jest ok. Jestem w 29 tc

Ja też to mam to pocieszające że wynik z żyły jest niższy niż z glukometr bo ja mam cukry poranne 80-95. Ale raczej w 8... się mieszczą czasem jest wyskok ponad 90. Także chyba nie ma co się martwicja już 16 tydz na diecie ... 4 kg plus A jestem w 26 tyg. No jeszcze z 12 tyg. O Jezusie....

Ja jestem w 35 tygodniu i przytyłam dopiero 1,5 kg, a mam niedowagę (BMI 17,5). Na tej diecie nie da się przytyć:-) :) Tak poza tym ja na czczo jakieś 90% wyników mam poniżej 80 to ciekawe ile mam w rzeczywistości:confused:

reklama
Dziewczyny zahadacie się gorzka czekolada ? Bo ma indeks bardzo niski ... Ja chyba wprowadzi codzienny pasek gorzkiej 85 procentowej czekolady na 2 śniadanie bo wtedy jak zjem to mam dość słodyczy... nie nosi mnie A poza tym ma bardzo dużo żelaza i podniesie mi mam nadzieję czerwone nowinki. Co myślicie ?

Czekolada gorzka jest dozwolona przy cukrzycy ciążowej, ale w rozsądnych ilościach. Ja czasem zjadam sobie jedną lub dwie kosteczki. Ja kupują taką słodzoną stewią. Niestety jest bardzo droga:(

Do góry