reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Wiadomość od Rybki: Ja jakoś, z małym nie jest gorzej nadal na intensywnej pod tlenem, dziś byłam go zobaczyć, mój słodziak.

Trzymamy za Was kciuki!!!!

reklama
Emka jak to możliwe że miałaś jedno badanie?????????????:szok::szok::szok::szok:

A jakie obciążenie miałaś robione??

Jeśli zrobiłaś obciążenie 50g a poziom cukru wynosi od 140 do 180 mg%, należy wykonać test obciążenia 75 g glukozy.

Tobie przekroczyło te 180???

Ostatnia edycja:
Emka spokojnie, jak zaczną się bóle to napewno je rozpoznasz :-)
Pamietam ze jak mnie zaczely bolec krzyze to pomyslalam ze to od lezenia;-):tak:
Teraz czekamy na wiadomosci od was:-D

Cześć Dziewczynki, w tym tygodniu dowiedziałam się, że mam cukrzycę ciążową, jestem w trakcie oczekiwania na wizytę w poradni dla cukrzyków, ale szczerze mówiąc jestem przerażona.
Ja miałam badanie z obciążeniem 50 i wynik na czczo to 93, a po godzinie 220. Widzę, że u was wyniki w okolicy 140-150 a ten mój wynik to jak u ufoludka. Do czwartku jeszcze daleko, a mi przy zapisie na wizytę dali tylko przykładową dietę i nic nie powiedzieli. Staram się jeść tak jak jest rozpisane w tej diecie, ale z tego co piszecie wynika, że różne produkty różnie wpływają na ludzi.

Cześć Dziewczynki, w tym tygodniu dowiedziałam się, że mam cukrzycę ciążową, jestem w trakcie oczekiwania na wizytę w poradni dla cukrzyków, ale szczerze mówiąc jestem przerażona.
Ja miałam badanie z obciążeniem 50 i wynik na czczo to 93, a po godzinie 220. Widzę, że u was wyniki w okolicy 140-150 a ten mój wynik to jak u ufoludka. Do czwartku jeszcze daleko, a mi przy zapisie na wizytę dali tylko przykładową dietę i nic nie powiedzieli. Staram się jeść tak jak jest rozpisane w tej diecie, ale z tego co piszecie wynika, że różne produkty różnie wpływają na ludzi.
No wynik sam mowi za siebie, ale sie nie martw nie bedzie zle, ja mialam 203 w tej ciazy, a w poprzedniej wyzej nawet:)) Obciazenia 75g w tej ciazy juz nawet mi ie robiono, a le na czczo ja mam ogolnie dobrze bo mialam 85.

a to maja byc bole krzyza polaczone z bolem brzucha ? czy jak ? kurde bo nie wiem czy mam te skurcze czy nie ;)
niekoniecznie ja po trzech porodach kazdy inny. Ale przedwewszystkim te krzyzowe zawsze tak ciagly do przodu tzn. oplataly brzuch i konczyly sie parciem z przodu w dol;/ Ale kazda kobieta czuje to inaczej i czasem zdarza sie ze ten sam bol/ skurcz opisujemy na rozne sposoby.

reklama
mnie to boli krzyz jak dluzej siedze. jak leze to nic i pewnie dlatego tylko leze :| aha i nic mnie nie boli jak jem wiec pewnie dlatego tylko jem ;p

brzuch mnie boli tak od dolu jakby wazyl ze 100 kilo :/

w trakcie chodzenia tez mnie boli cip** tak w srodku.. ale tego bolu nie da sie opisac bo nie mam pojecia nawet jak :/ az stawia mnie on do pionu :/

Do góry