reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

oooo
zjadlabym taka salatke :D
a indyk wedzony :D
mniami mniami
jutro sobie jakas salatke zrobie :D
mam ksiazeczke 70 salatek czy cos takiego :)

reklama
U mnie w mięsnych to rzadkość.
W zasadzie z indyka to najcześciej to pałki możesz dostać ale o wędzonym to możesz zapomnieć:eek:.Jak już to kurczak , ale też nie za często.
Cielęciny też nie widziałam.

A na święta to pierwszy raz widziałam całego...no bez głowy wielkiego indyka ...

jak w amerykańskich filmach i byłam w szoku.

Witam

Ja jeszcze na chwilę wrócę do tej cukrzycy. Moja żona to niby miała, musiała robić sobie próby z glukozą, potem dieta przez ponad pół ciąży, i najgorsze codziennie 4x kłuć się i sprawdzać poziom cukru.A na koniec okazało się w sumie problemu raczej nie było. Grrrrr, A wszystko zaczęło się od tego że przed 1 badaniem zjadła sporo słodkiego, bo potem nigdy wyników nie miała przekroczonych.

fajnie ze ma to juz za soba.. a jak dzis jej bobo wie ktoras z was moze ?
ja na 2h przed badaniem wypilam kawe z lyzka cukru i mlekiem.. zakladam ze wynik tez mialabym inny gdybym faktycznie poszla na badanie na czczo.. :confused2:

Rybka ogromne gratulacje! Mam nadzieję, że z maluszkiem wszystko będzie dobrze!!!!

Aasica i Emka teraz Wasza kolej!

Kurcze nie mam czasu żeby nadrobić Wasze zmagania z cukrami ale widzę, że grono słodkich mamusiek się poszerzyło. Wybieram sie na test i umieram ze strachu. Na dodatek miałam zapalenie piersi chyba przeziębiłam się w kosciele na chrzcinach naszego Adasia.

Ostatnia edycja:
Witam słodkie.

Co do badania to chyba 2 badania są robione?

I chyba Qbo Twoja żona przy dwóch badaniach nie zjadła -przed- coś słodkiego?

Jesli przed wypiciem 50 g glukozy coś zjadła to przecież próba 75 wychodzi dobra i nie ma się cukrzycy :p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry