reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

mnie to boli krzyz jak dluzej siedze. jak leze to nic i pewnie dlatego tylko leze :| aha i nic mnie nie boli jak jem wiec pewnie dlatego tylko jem ;p

brzuch mnie boli tak od dolu jakby wazyl ze 100 kilo :/

w trakcie chodzenia tez mnie boli cip** tak w srodku.. ale tego bolu nie da sie opisac bo nie mam pojecia nawet jak :/ az stawia mnie on do pionu :/
Moze szyjaka sie rozwierac lub skracac- chociaz tez nie wiadomo jak to sie ma u roznych kobiet- ja mialam takie kuci jak piszesz. Bol jesli przechodzi przy lezeni to nie sa to skurcze, a przychodzeniu normalne ze pchnie w dol bo jednak jest to ciezar, a dziecko juz jest nisko.Jeszcze masz chwilke wiec moze wszystko przed toba:)))

reklama
to wlasnie taki bol jakby mnie ktos czyms uklul w srodku w szyjke :/ porazajacy ten bol jest :/ nie moge isc dalej tylko musze przystanac :/ czasami zaboli jak siedze i sie odchyle do tylu :/

3500g Pola juz niesamowicie uciska mi na bebeszek :/ do lazienki tez non stop latam i to wcale nie na siusiu :/

No emka jestes w 38 wiec fakt tylko wypatrywac tego momentu ale uwiez mi nie idzie go przegapic natura tak nas stworzyla za jak to przychodzi to wiemy co sie z nami dzieje.
Jesli chodzi o szyjke to ja cala ciaze tak mam, ale fakt moja szyjka skraca sie bardzo szybko , bo juz nawet teraz jest pol cm mniejsza niz na pierwszym badaniu. Teraz po podszyciu jest prawdopodobienstwo ze tych kluc bedzie znacznie wiecej, a i skurczy nie malo. Mam nadzieje ze u Ciebie wlasnie jest to skracanie sie szyjki moze jeszcze nie rozwieranie, ale to pierwsze. Pozatym duza ta woja Pola, moja przy ostatnim usg w 37 miala 2800 ale oni czest sie myla i urodzila sie 3490. Wiec i Twoja pewno wieksz jest a i jeszce ma 2 tyg. na tycie.

ja sie boje ze w 40 tyg bedzie wazyla ponad 4 kilo.. i ze mi nie zrobia cc tylko bede musiala sie meczyc i naturalnie takiego duzego klocuszka rodzic :/
a szyjka jest mniejsza o cm niz na badaniach do tej pory :)

Moja kolezanka, mala kobieta jakies 158cm urodzila 4500 naturalnie i tylko 3 szwy byly. Wiec moze nie bedzie tak zle- choc co prawda zapomnialam ze w Polsce sporadycznie daja znieczulenie a ona tutaj na epiduralu rodzila- wiec roznica, Ale sie nie boj szybko przeleci nawet ten najdluzszy porod po fakcie wydaje sie krutki.
Ja trzymam kciuki:tak::tak::tak:, och jak ja bym chciala byc juz w 38- zebym chociaz 36 doczekala to moge spokojnie rodzic:)))

mnie pierwszy raz taki bol spotkal jak mialam hmm 14 15 lat. wiec to na pewno nie jest zwiazane z dzieckiem.. przynajmniej w moim przypadku. kolejny raz taki bol i to przez ponad 2h mialam po seksie :/ i wtedy tez nie bylam w ciazy :/ no i teraz ponownie. czesciej jak chodze. nawet nie umiem tego lekarz opisac by spytac co to. wiec nadal jest to dla mnie zagadka. ale widze nie jestem sama uff :-D:-D

ps
pamietam dobrze te lata w ktorych mnie to tak zabolalo :| to jest niesamowicie dziwny bol :|

AASICA chyba rodzisz bo jakos dzis cie nie ma ;)

Ostatnia edycja:
Cały dzień cukry ładne, więc pozwoliłam sobie na wieczór zrobić eksperyment: pierś z kurczaka w panierce podwójnej i do tego kromka razowca. Nigdy więcej!! Cukier po 2h aż 148 :angry:
Pierdzielę, jutro same warzywa będę jadła.. biedny Filipek ;(( - już wiem dlaczego tak mnie dzisiaj maltretował: to było ostrzeżenie - Mamusiu nie jedz tego kurczaka!!! a ja durna się Go nie posłuchałam :/

reklama
mnie pierwszy raz taki bol spotkal jak mialam hmm 14 15 lat. wiec to na pewno nie jest zwiazane z dzieckiem.. przynajmniej w moim przypadku. kolejny raz taki bol i to przez ponad 2h mialam po seksie :/ i wtedy tez nie bylam w ciazy :/ no i teraz ponownie. czesciej jak chodze. nawet nie umiem tego lekarz opisac by spytac co to. wiec nadal jest to dla mnie zagadka. ale widze nie jestem sama uff :-D:-D
Ja mam to tylko w ciąży. W pierwszej też się zdarzało, ale rzadziej i mniej boleśnie. A teraz mi się zdarza często jak leżę i młody się rusza.

Do góry