reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

mnie to boli krzyz jak dluzej siedze. jak leze to nic i pewnie dlatego tylko leze :| aha i nic mnie nie boli jak jem wiec pewnie dlatego tylko jem ;p

brzuch mnie boli tak od dolu jakby wazyl ze 100 kilo :/

w trakcie chodzenia tez mnie boli cip** tak w srodku.. ale tego bolu nie da sie opisac bo nie mam pojecia nawet jak :/ az stawia mnie on do pionu :/
Moze szyjaka sie rozwierac lub skracac- chociaz tez nie wiadomo jak to sie ma u roznych kobiet- ja mialam takie kuci jak piszesz. Bol jesli przechodzi przy lezeni to nie sa to skurcze, a przychodzeniu normalne ze pchnie w dol bo jednak jest to ciezar, a dziecko juz jest nisko.Jeszcze masz chwilke wiec moze wszystko przed toba:)))

reklama
to wlasnie taki bol jakby mnie ktos czyms uklul w srodku w szyjke :/ porazajacy ten bol jest :/ nie moge isc dalej tylko musze przystanac :/ czasami zaboli jak siedze i sie odchyle do tylu :/

3500g Pola juz niesamowicie uciska mi na bebeszek :/ do lazienki tez non stop latam i to wcale nie na siusiu :/

No emka jestes w 38 wiec fakt tylko wypatrywac tego momentu ale uwiez mi nie idzie go przegapic natura tak nas stworzyla za jak to przychodzi to wiemy co sie z nami dzieje.
Jesli chodzi o szyjke to ja cala ciaze tak mam, ale fakt moja szyjka skraca sie bardzo szybko , bo juz nawet teraz jest pol cm mniejsza niz na pierwszym badaniu. Teraz po podszyciu jest prawdopodobienstwo ze tych kluc bedzie znacznie wiecej, a i skurczy nie malo. Mam nadzieje ze u Ciebie wlasnie jest to skracanie sie szyjki moze jeszcze nie rozwieranie, ale to pierwsze. Pozatym duza ta woja Pola, moja przy ostatnim usg w 37 miala 2800 ale oni czest sie myla i urodzila sie 3490. Wiec i Twoja pewno wieksz jest a i jeszce ma 2 tyg. na tycie.

ja sie boje ze w 40 tyg bedzie wazyla ponad 4 kilo.. i ze mi nie zrobia cc tylko bede musiala sie meczyc i naturalnie takiego duzego klocuszka rodzic :/
a szyjka jest mniejsza o cm niz na badaniach do tej pory :)

Moja kolezanka, mala kobieta jakies 158cm urodzila 4500 naturalnie i tylko 3 szwy byly. Wiec moze nie bedzie tak zle- choc co prawda zapomnialam ze w Polsce sporadycznie daja znieczulenie a ona tutaj na epiduralu rodzila- wiec roznica, Ale sie nie boj szybko przeleci nawet ten najdluzszy porod po fakcie wydaje sie krutki.
Ja trzymam kciuki:tak::tak::tak:, och jak ja bym chciala byc juz w 38- zebym chociaz 36 doczekala to moge spokojnie rodzic:)))

mnie pierwszy raz taki bol spotkal jak mialam hmm 14 15 lat. wiec to na pewno nie jest zwiazane z dzieckiem.. przynajmniej w moim przypadku. kolejny raz taki bol i to przez ponad 2h mialam po seksie :/ i wtedy tez nie bylam w ciazy :/ no i teraz ponownie. czesciej jak chodze. nawet nie umiem tego lekarz opisac by spytac co to. wiec nadal jest to dla mnie zagadka. ale widze nie jestem sama uff :-D:-D

ps
pamietam dobrze te lata w ktorych mnie to tak zabolalo :| to jest niesamowicie dziwny bol :|

AASICA chyba rodzisz bo jakos dzis cie nie ma ;)

Ostatnia edycja:
Cały dzień cukry ładne, więc pozwoliłam sobie na wieczór zrobić eksperyment: pierś z kurczaka w panierce podwójnej i do tego kromka razowca. Nigdy więcej!! Cukier po 2h aż 148 :angry:
Pierdzielę, jutro same warzywa będę jadła.. biedny Filipek ;(( - już wiem dlaczego tak mnie dzisiaj maltretował: to było ostrzeżenie - Mamusiu nie jedz tego kurczaka!!! a ja durna się Go nie posłuchałam :/

reklama
mnie pierwszy raz taki bol spotkal jak mialam hmm 14 15 lat. wiec to na pewno nie jest zwiazane z dzieckiem.. przynajmniej w moim przypadku. kolejny raz taki bol i to przez ponad 2h mialam po seksie :/ i wtedy tez nie bylam w ciazy :/ no i teraz ponownie. czesciej jak chodze. nawet nie umiem tego lekarz opisac by spytac co to. wiec nadal jest to dla mnie zagadka. ale widze nie jestem sama uff :-D:-D
Ja mam to tylko w ciąży. W pierwszej też się zdarzało, ale rzadziej i mniej boleśnie. A teraz mi się zdarza często jak leżę i młody się rusza.

Do góry