reklama
Rybko, trzyam kciuki za Twojego maluszka. Jesli moze Cie to pocieszyc, to w mojej rodzinie jest 10letnia dziewczynka z wodogłowiem, jest fajna, wesoła i mądra, wodogłowia ten co nie wie to nie zauważy (miała robione odciąganie płynu za pomocą takiego sączka w główce). Trzymaj się i staraj myśleć pozytywnie, to teraz najwazniejsze.
Rybko, trzyam kciuki za Twojego maluszka. Jesli moze Cie to pocieszyc, to w mojej rodzinie jest 10letnia dziewczynka z wodogłowiem, jest fajna, wesoła i mądra, wodogłowia ten co nie wie to nie zauważy (miała robione odciąganie płynu za pomocą takiego sączka w główce). Trzymaj się i staraj myśleć pozytywnie, to teraz najwazniejsze.
dzięki
wiem doskonale z czym się wiąże wodogłowie i inne zaburzenia u dzieci bo na co dzień pracuje z dzieciakimi niepełnosprawnymi z różnymi zaburzeniami
ale jakoś tak inaczej jest jak to dotyczny twojego maleństwa
i dziś wielki grzech LODY o 20 zamiast II kolacji mam doła więc mogę cukier szybko spadnie

kaśka k
Fanka BB :)
rybko a może te wyniki mogą się jeszcze zmienić ? nie znam się na tym ale jakoś wierzę że się wszystko wynormuje u dzidzi
mocno trzymam kciuki
z tętnem też mieliśmy problemy i przy porodzie a dokładniej przy skurczach to już wogóle było nieciekawie u nas dobrze się skończyło
tylko mała jest teraz pod opieką kardiologa
zapomniałam Wam dopisać że po porodzie kazali mi zmiejszyć insulinę o połowę po trzech dniach odstawili całkowicie i tylko jeden dzień miałam kontrolowane na samej diecie
wyniki były ok
czytam o Waszych zmaganiach z dietą i tak sobie myślę że naprawdę ciężką drogę mają dzidzie z mamusiami z cukrzycą
cieszę się ze to juz za mną i mocno trzymam kciuki za Was
mocno trzymam kciuki
z tętnem też mieliśmy problemy i przy porodzie a dokładniej przy skurczach to już wogóle było nieciekawie u nas dobrze się skończyło
tylko mała jest teraz pod opieką kardiologa
zapomniałam Wam dopisać że po porodzie kazali mi zmiejszyć insulinę o połowę po trzech dniach odstawili całkowicie i tylko jeden dzień miałam kontrolowane na samej diecie
wyniki były ok
czytam o Waszych zmaganiach z dietą i tak sobie myślę że naprawdę ciężką drogę mają dzidzie z mamusiami z cukrzycą
cieszę się ze to juz za mną i mocno trzymam kciuki za Was
kaśka k
Fanka BB :)
Aga byłaś u lekarza z tymi bólami?
nie chcę Cię straszyć ja miałam tydzień przed porodem silne bóle pachwin i pleców
nie chcę Cię straszyć ja miałam tydzień przed porodem silne bóle pachwin i pleców

Rybko, myslę, ze Kasia ma rację. jeszcze wszystko może być dobrze. osobiście znam wiele takich przypadków.
Miejmy nadzieję, ze Basia po wszystkim. Po porodzie i ze pożegnała się z cukrzycą.
ja niestety coraz więcej mam grzeszków na sumieniu, ale od jutra koniec - wracam do sumiennego przestrzegania diety.
Pozdrawiam.
Miejmy nadzieję, ze Basia po wszystkim. Po porodzie i ze pożegnała się z cukrzycą.
ja niestety coraz więcej mam grzeszków na sumieniu, ale od jutra koniec - wracam do sumiennego przestrzegania diety.
Pozdrawiam.
Cześć dziewczyny
dziś byłam u lekarza bo w zeszłym tygodniu troche plamiłam ale na szczęście wszystko jest ok to 11 tydzień od om i dzidzia ma 11t i 2 dni. Chyba ten glukometr wywale wczoraj jak robiłam pomiar to z jednego palca miałam 161 za kilka sekund z drugiego 99 i za kilka sekund z trzeciego 124 sama nie wiem co mam myśleć nie wiem czy zadałam wam pytanie odnośnie glukometru optium xido kupiłam nowy na allegro co o nim sądzicie?. Dziewczyny znalazłam gdzieś na forum artykuł jakiegoś profesora że powinnyśmy glikemie trzymać w przedziale między 65 a 180 a przedewszystkim nie przekraczać 200 więc te skoki 160, 180 chyba nie są zagrożeniem dla maluszka. Co o tym myślicie?:-(

więc raz jeszcze pisze
witam słodko
dzięki za dobre słowa i wsparcie
my jesteśmy też dobrej myśli musimy wierzyć, że będzie ok
najgorsze jest to że każde usg to dla nas stres a nie wielka przyjemność z podglądania dzidziusia ale razem damy rade
musimy
iwona197730
co do norm to każda z nas ma inne aż dziw bierze, że są tak rozbieżne te dane ja mam na czczo do 90 a godzinę po posiłku do 120 a jak było wyżej dostałam insulinę i teraz już cały czas się kłuje
a co do różnych wyników pomiarów to tak już jest i lepiej się w to nie zagłębiać
ja po porodzie z córcią od razu miałam odstawioną insulinę i dietę miałam być na diecie do 1700 kalorii ale byłam na diecie karmiacej mamy alergika
jedyny porzytek była taki że 6 tygodni po porodzie ważyłam juz 5 kilo mniej niż przed porodem a po 4 miesiącach 8 kilo mniej
jak ja zazdroszczę tym mamuśką na końcówce przed nami jeszcze sporo czasu
witam słodko
najgorsze jest to że każde usg to dla nas stres a nie wielka przyjemność z podglądania dzidziusia ale razem damy rade
musimy

iwona197730
co do norm to każda z nas ma inne aż dziw bierze, że są tak rozbieżne te dane ja mam na czczo do 90 a godzinę po posiłku do 120 a jak było wyżej dostałam insulinę i teraz już cały czas się kłuje
a co do różnych wyników pomiarów to tak już jest i lepiej się w to nie zagłębiać

ja po porodzie z córcią od razu miałam odstawioną insulinę i dietę miałam być na diecie do 1700 kalorii ale byłam na diecie karmiacej mamy alergika
jedyny porzytek była taki że 6 tygodni po porodzie ważyłam juz 5 kilo mniej niż przed porodem a po 4 miesiącach 8 kilo mniej
reklama
Wczoraj byłam znowu na KTG z powodu cukrzycy kontroluje serduszko co tydzień.W zeszłym tygodniu miałam powtarzane ,bo mała się nie ruszala a teraz znowu tachykardia.Znowu powtórka badania o 17 i juz wszystko ok.Jak to jest możliwe...Jeszcze ok.5 tygodni do porodu a tu co badanie to trzeba powtarzać.Ginekoleg w szpitalu nie podobały się ranne cukry powyżej 90 a mi powiedzieli wcześniej na Karowej ,że mogą być do 95 a nawet jeżeli minimalnie przekraczają to jest to w granicach błedu.NIe można się z tym wszystkim połapać.więc raz jeszcze pisze
witam słodko
musimy
iwona197730