reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
WINOROŚLINKA WIELKIE GRATULACJE:-D:-D:-D
Jak Tobie dob rze, masz już wszystko za sobą i przy sobie Wspaniałe Maleństwo!!!
Napisz jak Twoje cukry.:-)

Assica jak Twoje wyniki? Daj znać:-)

Kuroslaw jeżeli poprawi Ci to humor to ja też mam straszne cukry poranne, chociaż mam już insulinę to nadal są wysokie i mam wrażenie , że ta insulina pomogła mi tylko na chwilę i powinnam mieć to zwiększone, Narazie czekam, ale jeżeli nie spadną to znowu diabetolog.

Aga może ten chleb nie podniesie cukru aż tak, wkońcu wczoraj tyle zgrzeszyłaś,;-) i cukry były w normie - więc bądźmy dobrej myśli ;-), że Twoja trzuska odpuszcza Ci:-D
Jednego jestem pewna, że babki kupne są mniej słodkie niż domowe. \Ostatnio zjadłąm pyszną babkę (kawałek) cytrynową z lidla i cukier dobry, a wczoraj malusieński kawałeczek domowej i cukry - masakra!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziś przykładna dieta, śniadanie z jajecznica z 2 jajek na swojskiej szynce, 0,5 kromki czarnego, mokrego chleba:szok:, II śniadanie jabłko, obiad talerz pomidorówki, 2 danie - 2 mielone i 4 ogóreczki korniszone, podwieczorek: szklanka soku marchwiowego, kolacja: omlet z 2 jajek z 3 plastrami sera żółtego i 3 ogóreczki korniszone, czy któraś wytrzymała by coś takiego???
Wypiałam 2 herbaty zielone, 1 białą a zapomniałąbym 1 kawkę z minimalną ilością mleka i chyba z 4 litry wody. :szok::szok::szok:

Narzekałam na małą ilość ruchów:tak: - a na angielskim kompletnie nie mogłam się skupić na zadaniach bo miałąm fale dunaju a brzuchu:-D Chyba służy mu nauka hi hi:-D:-D:-D

Winoroślinko, serdeczne gratulacje!!!!! Poprosimy o więcej szczegółów: wzrost , wagę i imię Malutkiej.
Świetna wiadomość.
Basia, teraz Twoja kolej :-)
a kto następny? Hidi?

hej

ja tez dzis mialam super cukry tzn zawsze sa w normie ale zwykle wahaja sie od 100 do 110 po posilku a ok 95 na czczo dzis natomiast pilnowalam diety i co? na czczo 77, 1h po sniadaniu 135 ale juz po 2 h 84, po obiedzie 89, a po kolacji 94;-)

moral jest taki - jak sie pilnuje cukry sa bardzo niskie a jak nie zblizaja sie do granicy normy ale tez zle nie sa:-p

reklama
IzaBK u mnie w przychodni powiedzieli jak robili mi krzywa 50 i 75 że lekarze chcą badanie z żyły!!

jasne, do krzywej lekarze chcą z żyły, ale decyzja o wprowadzeniu inwazyjnej jakby nie było insuliny i jej dawkowanie odbywa się na podstawie samodzielnie przeprowadzanych pomiarów z palca :confused2: no nie dajmy się zwariować!
mi powiedzieli, że kontrolną krzywą po połogu mogę sobie sama zrobić:tak:

Dziś przykładna dieta, ...
Gabrielka, bardzo restrykcyjna ta dieta, prawie nie jadłaś dziś węglowodanów!! Badasz ketony?

Do góry