No tak to już z tą cukrzycą - metoda prób i błędów;/ ciekawa jestem czy Ci się ten jadłospis sprawdzi. Ja niestety nie jestem zadowolona.Czekam na jadłospis dietetyczki
Ale no jak wzięłam wielce sojowe to mialam po nim wysoki wynik
reklama
Betty2
Fanka BB :)
To znaczy ? Napisz w wolnej chwili czemu?No tak to już z tą cukrzycą - metoda prób i błędów;/ ciekawa jestem czy Ci się ten jadłospis sprawdzi. Ja niestety nie jestem zadowolona.
Ostatnia edycja:
Betty2
Doktorka nawet przy mnie tego terminu nie użyła....Kurcze jak mnie to właśnie w tym wszystkim dobija...Takie ot nic dla lekarzy chybaJak wyszła mi teraz hipoglikemia reaktywna jak u ciebie, to założyłam sobie sensor Free Style Libre i on wychwycił mi 2 razy spadek w nocy (w różnych godzinach) jak i w dzień. Zakupiłam by na samym początku znów zobaczyć jak reaguje na produkty które jem. Później już nie zakładałam. Cenowo wyszło by pewnie na to samo co kłuć się co chwila i kupować paski na 100%
Teleporada w piątek,dzwonilam sie.zapytac np dokładnie kiedy nierzyc to nie ...panie w rejestracji bo mam na 15.04 i tyle ...
A , powiem wam że tym sposobem do TP wszystkie dojedziemy opierając się na metodzie prób I błędów.....
Chociaż nie ,ja na pewno
Ps. Pappa dobrze wyszła, chociaż moje dziecko daje rade gdy matka nawala
aspekt
I brałaś insulinę na noc? Musiałaś jeść w środku nocy? Fascynuje mnie jak zastrzyk z insuliny ma regulowac cukier, skoro organizm sam już wpada w spadki.Mi od razu diabetolodzy na to zwrócili uwagę.
Betty2
Widac po co nazywać faktyMi od razu diabetolodzy na to zwrócili uwagę.
Betty2
A ty jesteś w którym tc?I brałaś insulinę na noc? Musiałaś jeść w środku nocy? Fascynuje mnie jak zastrzyk z insuliny ma regulowac cukier, skoro organizm sam już wpada w spadki.
Mnie to na pewno nie fascynuje...raczej na inne f
Betty2
No i że tak zapytam wykryłaś to sobie losowo raz o tej innym razem o innej godzinie...I co dalej ?Mi od razu diabetolodzy na to zwrócili uwagę.
Cookie_
Moderator
Będąc w ciąży mierząc tylko glukometrem nie natrafiłam na spadki. Te wykrylam teraz po ciąży, gdy założyłam sobie sensor. Na krzywej wyszła hipoglikemia i by sprawdzić sobie co dzieje się przez całą dobę zdecydowałam się na założenie sensora.I brałaś insulinę na noc? Musiałaś jeść w środku nocy? Fascynuje mnie jak zastrzyk z insuliny ma regulowac cukier, skoro organizm sam już wpada w spadki.
W ciąży miałam do 32 TC od 2 do 4j a do porodu szłam tylko z 8j. Więc to bardzo mała dawka, powiedziałabym że znikoma, która obniżała mi cukry na czczo.
reklama
Betty2
rozumiem .Będąc w ciąży mierząc tylko glukometrem nie natrafiłam na spadki. Te wykrylam teraz po ciąży, gdy założyłam sobie sensor. Na krzywej wyszła hipoglikemia i by sprawdzić sobie co dzieje się przez całą dobę zdecydowałam się na założenie sensora.
W ciąży miałam do 32 TC od 2 do 4j a do porodu szłam tylko z 8j. Więc to bardzo mała dawka, powiedziałabym że znikoma, która obniżała mi cukry na czczo.