reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Jak wyszła mi teraz hipoglikemia reaktywna jak u ciebie, to założyłam sobie sensor Free Style Libre i on wychwycił mi 2 razy spadek w nocy (w różnych godzinach) jak i w dzień. Zakupiłam by na samym początku znów zobaczyć jak reaguje na produkty które jem. Później już nie zakładałam. Cenowo wyszło by pewnie na to samo co kłuć się co chwila i kupować paski na 100%
Doktorka nawet przy mnie tego terminu nie użyła....Kurcze jak mnie to właśnie w tym wszystkim dobija...Takie ot nic dla lekarzy chyba
Teleporada w piątek,dzwonilam sie.zapytac np dokładnie kiedy nierzyc to nie ...panie w rejestracji bo mam na 15.04 i tyle ...
A , powiem wam że tym sposobem do TP wszystkie dojedziemy opierając się na metodzie prób I błędów.....
Chociaż nie ,ja na pewno

Ps. Pappa dobrze wyszła, chociaż moje dziecko daje rade gdy matka nawala :(

I brałaś insulinę na noc? Musiałaś jeść w środku nocy? Fascynuje mnie jak zastrzyk z insuliny ma regulowac cukier, skoro organizm sam już wpada w spadki.
Będąc w ciąży mierząc tylko glukometrem nie natrafiłam na spadki. Te wykrylam teraz po ciąży, gdy założyłam sobie sensor. Na krzywej wyszła hipoglikemia i by sprawdzić sobie co dzieje się przez całą dobę zdecydowałam się na założenie sensora.
W ciąży miałam do 32 TC od 2 do 4j a do porodu szłam tylko z 8j. Więc to bardzo mała dawka, powiedziałabym że znikoma, która obniżała mi cukry na czczo.

reklama
Będąc w ciąży mierząc tylko glukometrem nie natrafiłam na spadki. Te wykrylam teraz po ciąży, gdy założyłam sobie sensor. Na krzywej wyszła hipoglikemia i by sprawdzić sobie co dzieje się przez całą dobę zdecydowałam się na założenie sensora.
W ciąży miałam do 32 TC od 2 do 4j a do porodu szłam tylko z 8j. Więc to bardzo mała dawka, powiedziałabym że znikoma, która obniżała mi cukry na czczo.
rozumiem .

Do góry