Miałam dziś pyszny obiadek. Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem, ziemniaczki i kotlet z piersi z kurczaka w ketopanierce.Zobacz załącznik 1388593
Meldunek z moją kolacją...Jak sie uda to ostatnia przed jutrem .Już jestem myślami przy badaniach ale chyba będzie co ma być
A jak dzis u was...taka cisza tu dziś
Wiadomo weekend
Co dobrego jecie?
reklama
Betty2
Fanka BB :)
I ile po tym?Miałam dziś pyszny obiadek. Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem, ziemniaczki i kotlet z piersi z kurczaka w ketopanierce.
Porcje robisz "na oko" czy ważysz?
Na oko 92I ile po tym?
Porcje robisz "na oko" czy ważysz?
Betty2
Super, ja wczoraj miałam kapuste wiec dziś już nie bo jednak czuję ją w żołądku ale na cukry dobrze działa.
Ketopanierki muszę spróbować.
Mam pytanie o pomiar na czczo czy chwilę oczekujecie czy zaraz po obudzeniu z łóżka jeszcze pomiar ?
Mam pytanie o pomiar na czczo czy chwilę oczekujecie czy zaraz po obudzeniu z łóżka jeszcze pomiar ?
Dziś zrobiłam zaraz po obudzeniu i było aż 118... a godzinę później mimo, że nic nie zjadlam ( leżałam w łóżku gapiąc się w telefon) 93. Mam coraz większe podejrzenia, że mój glukometr jest beznadziejnySuper, ja wczoraj miałam kapuste wiec dziś już nie bo jednak czuję ją w żołądku ale na cukry dobrze działa.
Betty2
Ja czasem też myślę że chwila, jakieś 10 min i zaraz inaczej .... moze taka natura hmmm...Dziś zrobiłam zaraz po obudzeniu i było aż 118... a godzinę później mimo, że nic nie zjadlam ( leżałam w łóżku gapiąc się w telefon) 93. Mam coraz większe podejrzenia, że mój glukometr jest beznadziejny
Koniczynka93
Dziewczyny tu jestem nowa. Też borykam się z cukrzycą ciążowa wykrytą we wczesnej ciążyć. Mój termin to też październik 2022To mamy podobny etap.... Ja tez dziś 15,1... Czemu nie jestes u nas na Październikowe mamy 2022 priv?
O matko jeść o 24...Ja już wtedy spałam
No to masz dobre wyniki
Ja dziś 98
Alicjaaa85
ja idę siusiu myje ręce twarz zęby i wtedy mierze.Super, ja wczoraj miałam kapuste wiec dziś już nie bo jednak czuję ją w żołądku ale na cukry dobrze działa.
reklama
Koniczynka93
Pomiar robię zaraz po wstaniu po ok 5 min tzn. idę do toalety myje rączki i mierze
Ja też mierze po przebudzeniu. Myje ręce i pomiar... ale niestety moje wyniki oscylują w granicy 88 a 92 nigdy mniej. Już nie wiem co mam jeść wieczorem i ile przed snem. W ciągu dnia cukry ok. Tydzień jestem na diecie (dokładnie od 12 tygodnia ciąży) a moja diabetolog kazała przyjść dopiero w połowie maja i nie wiem czy czekać czy iść tam wcześniej... Bo może trzeba insulinę podawać. Od jakich wartości u was została wprowadzona insulina?