reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Zobacz załącznik 1388593
Meldunek z moją kolacją...Jak sie uda to ostatnia przed jutrem .Już jestem myślami przy badaniach ale chyba będzie co ma być

A jak dzis u was...taka cisza tu dziś
Wiadomo weekend
Co dobrego jecie?
Miałam dziś pyszny obiadek. Młoda kapusta z boczkiem i koperkiem, ziemniaczki i kotlet z piersi z kurczaka w ketopanierce.

reklama
Super, ja wczoraj miałam kapuste wiec dziś już nie bo jednak czuję ją w żołądku ale na cukry dobrze działa.
Ketopanierki muszę spróbować.

Mam pytanie o pomiar na czczo czy chwilę oczekujecie czy zaraz po obudzeniu z łóżka jeszcze pomiar ?

Super, ja wczoraj miałam kapuste wiec dziś już nie bo jednak czuję ją w żołądku ale na cukry dobrze działa.

Mam pytanie o pomiar na czczo czy chwilę oczekujecie czy zaraz po obudzeniu z łóżka jeszcze pomiar ?
Dziś zrobiłam zaraz po obudzeniu i było aż 118... a godzinę później mimo, że nic nie zjadlam ( leżałam w łóżku gapiąc się w telefon) 93. Mam coraz większe podejrzenia, że mój glukometr jest beznadziejny

Dziś zrobiłam zaraz po obudzeniu i było aż 118... a godzinę później mimo, że nic nie zjadlam ( leżałam w łóżku gapiąc się w telefon) 93. Mam coraz większe podejrzenia, że mój glukometr jest beznadziejny
Ja czasem też myślę że chwila, jakieś 10 min i zaraz inaczej .... moze taka natura hmmm...

To mamy podobny etap.... Ja tez dziś 15,1... Czemu nie jestes u nas na Październikowe mamy 2022 priv?

O matko jeść o 24...Ja już wtedy spałam

No to masz dobre wyniki
Ja dziś 98
Dziewczyny tu jestem nowa. Też borykam się z cukrzycą ciążowa wykrytą we wczesnej ciążyć. Mój termin to też październik 2022

ja idę siusiu myje ręce twarz zęby i wtedy mierze.

reklama
Pomiar robię zaraz po wstaniu po ok 5 min tzn. idę do toalety 😉 myje rączki i mierze

Ja też mierze po przebudzeniu. Myje ręce i pomiar... ale niestety moje wyniki oscylują w granicy 88 a 92 nigdy mniej. Już nie wiem co mam jeść wieczorem i ile przed snem. W ciągu dnia cukry ok. Tydzień jestem na diecie (dokładnie od 12 tygodnia ciąży) a moja diabetolog kazała przyjść dopiero w połowie maja i nie wiem czy czekać czy iść tam wcześniej... Bo może trzeba insulinę podawać. Od jakich wartości u was została wprowadzona insulina?

Do góry