reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

No i że tak zapytam wykryłaś to sobie losowo raz o tej innym razem o innej godzinie...I co dalej ?
Wiem, że przed ćwiczeniami muszę zjeść, bo po nich mam bardzo duży spadek. Jeśli wieczorem kłade się spać z cukrem ok 80-85 zjadam dodatkowo jeszcze jogurt z orzechami, by nie zleciał mi w nocy. Tak profilaktycznie. Zauważyłam że taki cukier może oznaczać ewentualny spadek. W czasie snu nigdy spadek cukru mnie nie obudziłam

reklama
To znaczy ? Napisz w wolnej chwili czemu?
Dostałam jadłospis na tydzień na 2400 kcal i niestety za dużo mam tam węglowodanów na posiłek bo wywalało mi cukier. Miałam np 3 kromki chleba gdzie niestety wiem że jedna to max chyba że rano kiedy działa insulina nocna. Oczywiście dietetyczka wiedziała o tym bo jej mówiłam jakie są moje obserwacje co do różnych produktów. Po jednym obiedzie cukier 160. Trochę zwątpiłam. Zapłaciłam kupę kasy a i tak musiałam to modyfikować i zmieniać. Mam nadzieję, że trafiłaś lepiej. Dawaj znać:)

Doktorka nawet przy mnie tego terminu nie użyła....Kurcze jak mnie to właśnie w tym wszystkim dobija...Takie ot nic dla lekarzy chyba
Teleporada w piątek,dzwonilam sie.zapytac np dokładnie kiedy nierzyc to nie ...panie w rejestracji bo mam na 15.04 i tyle ...
A , powiem wam że tym sposobem do TP wszystkie dojedziemy opierając się na metodzie prób I błędów.....
Chociaż nie ,ja na pewno

Ps. Pappa dobrze wyszła, chociaż moje dziecko daje rade gdy matka nawala :(
Super, że badania wyszły dobrze:) a matka nie nawala tylko staje na głowie żeby to wszystko ogarnąć;)

Dostałam jadłospis na tydzień na 2400 kcal i niestety za dużo mam tam węglowodanów na posiłek bo wywalało mi cukier. Miałam np 3 kromki chleba gdzie niestety wiem że jedna to max chyba że rano kiedy działa insulina nocna. Oczywiście dietetyczka wiedziała o tym bo jej mówiłam jakie są moje obserwacje co do różnych produktów. Po jednym obiedzie cukier 160. Trochę zwątpiłam. Zapłaciłam kupę kasy a i tak musiałam to modyfikować i zmieniać. Mam nadzieję, że trafiłaś lepiej. Dawaj znać:)
Jak tylko dostanę zacznę działać i dam znać

U mnie dziś na kolacje serek grani z jagodami. Mam dziś słaby dzień. Nie mogę wcisnąć w siebie żadnego pieczywa, odrzuca mnie.

U mnie dziś na kolacje serek grani z jagodami. Mam dziś słaby dzień. Nie mogę wcisnąć w siebie żadnego pieczywa, odrzuca mnie.
No ja też widzę że po żytnim bywa rano problem z wc. W ogóle często nad pępkiem czuje się wzięta. Ale to takie dni raz za czas.

Po kolacji 121, ale nie wiem czy to to że kuchnie po zjedzeniu ogarniałam,czy faktycznie dobrze zjadłam. No nic . To se ne wrati ...
Jutro nowy dzień .

Spokojnego wieczoru babki!

reklama
Do góry