reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

@Betty2 I jak dzisiaj na czczo?

A ja proszę o konstruktywną krytykę. Po godzinie 150. Mierze od ponad miesiąca i nigdy nie miałam takiego wyniku :( Inna sprawa, że się zagapilam z lekarstwami i jakieś 15 minut przed mierzeniem połknęłam całą baterie leków.

Uprzedzając podejrzenia, w chlebie gryczanym nie ma mąki, nie ma cukru, nie ma skrobi. Kasza gryczana, siemię i sól. Jak skomponowalam śniadanie bez chleba, to dominowalo białko i tluszcz a tak z chlebem doszłam do proporcji węgle 42%, bialko i tłuszcz po około 30%. Tłuszcz tylko ten wskazany (ryba i oliwka). Im bardziej się staram, tym gorzej :(
Chyba musiał być cukier w lekach, jako masa tabletkowa

reklama
Chyba musiał być cukier w lekach, jako masa tabletkowa
Oby to tylko to... Na pewno jest w składzie tabletek cukier, laktoza, skrobia. Chociaz nigdy bym nie uwierzyła, że taka ilość w ogóle przeniknie do krwi. Następnym razem będę mądrzejsza i będę pilnować :/

Hej,ja na czczo dziś 99 ....
Zanotowane i działam dalej
Juz naprawdę nie mam na to nerwów
O 3.die obudziłam, już emocje bo wyniki pappa dziś... Nie umiem być ponad to, przełączyć się w tryb robot...Moze wtedy bym miala na czczo Magiczne 90
😬

Ostatnia edycja:
20220408_095519.jpg ktoś mi zjadłam pomidora buuu a tak lubię.to moje śniadanie
Myślę czy jeszcze łyżką jogurtu zakończyć..

@Angiee Tak, chleb kupuje od dawna, miałam na nim cukry 110 po godzinie. Może to ta choroba, w nocy zawaliło mi zatoki, coraz mi gorzej.
Aaa, zapomniałam, że Ty walczysz teraz z infekcją. No to moim zdaniem w ogóle się nie przejmuj teraz cukrami, bo one przez chorobę będą wyższe. Wiadomo, po prostu jedz dalej zgodnie z dietą, jeśli dajesz radę.
Hej,ja na czczo dziś 99 ....
Zanotowane i działam dalej
Juz naprawdę nie mam na to nerwów
O 3.die obudziłam, już emocje bo wyniki pappa dziś... Nie umiem być ponad to, przełączyć się w tryb robot...Moze wtedy bym miala na czczo Magiczne 90
😬
Ale 99 to już coraz bliżej 90 :D Trzymam kciuki za wyniki pappy!

Tak tak @Angiee widać że ty już na finiszu ciążowania i masz inne podejście ( o masie wiedzy nie wspomnę) ...A! Jakbyśmy się minęły to życzę powodzenia i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!

Ja dzis wracam do mojego makaronu pełnoziarnistego z warzywami z kroplą oleju na patelni al'dente, trochę jogurtu i pestek słonecznika. Zmierzę godzinę od rozpoczecia posiłku i licząc po ( różnica 15 min) zobaczymy

reklama
Do góry