reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Sylwia
Mysle, ze grubo przesadzasz :) Dziecko musi sie stylac z zarazkami...nawet z tymi od dziadkow ze wsi co maja zwierzatka :) Zrob badanie jak ma Cie to upewnic. Bardzo sie zdziwie jak cos wyjdzie. Urodz juz drugie to zobaczysz jak spuscisz wode na wielw spraw :)

reklama
No rozumiem dlatego się śmieje ze jak ja już przy pierwszym raczej nie szaleje tak to drugie to chyba po tygodniu od porodu z sąsiadka zostawię Na Pol dnia haha i sie nie będę bała ;) żart oczywiście

Dziewczyny mam pytanie i prośbę :) ile (mniej więcej) powinnam liczyć ml mleka na jedno karmienie u dziecka 8 mcy? Będę musiała prawdopodobnie zostawić małą na kilka godzin za miesiąc i tak myślę ile powinnam pokarmu przygotować :) niektóre z Was dawały/dają butelkę więc może będziecie umiały pomóc :)

Natka
Na opakowaniu mm masz napisane ile dziecku potrzeba. Oczywiscie kazde dziecko jest inne i jedno zje mniej drugie wiecej. Mysle, ze Twoja mala wiecej jak 210ml nie wciagnie.

Margo tylko ja nie mam żadnego mm więc nie mam skąd tego odczytać :) dzięki! A to doradź jeszcze- najlepiej odciągnąć po 200 ml na porcję + kilka małych w razie w na dopicie? Po 20-30ml? Bo muszę przekalkulować kiedy zacząć odciągać ;)

Natka
Zapomnialam ze Ty chcesz dac naturalne mleko a nie mm. Naturalne jest mniej tluste/kaloryczne. Nie chcesz malej podac mm? Bo moze naturalnego potrzebowac wiecej. Poza tym w razie czego moze juz chyba dojesc marchewka/bananem??? Jesli natualne zrob rak jak piszesz lub 240ml na butle i bedzie ok :)

No właśnie chcę żeby to wyglądało tak, że przed wyjazdem nakarmię ją na maxa, potem po jakichś 2,5h dostałaby kaszę z owocem i potem już przypadałoby karmienie wieczorne do usypiania. Także potrzebuję w sumie 2 porcje mleka-na usypianie i na noc plus liczę jedną dodatkową w razie czego jakby w dzień jeszcze chciała. Późno w nocy już wracam więc rano mogę już karmić. MM chciałabym uniknąć dlatego najpierw będę próbowała zrobić zapasy swojego :) przy ostatnim ściąganiu na raty no ale udało się w sumie 300 ml w półtora dnia odciągnąć więc mam nadzieję, że i tym razem się uda. Choć wtedy się namęczyłam a mała ani kropelki nie tknęła :p
Najbardziej stresuje mnie to, że będę 300 km od małej więc nie będę mogła podjechać w razie czego... no ale mam nadzieję, że jakoś sobie poradzą :)

reklama
Natka moja ma 8,5 m-ca i tak mniej więcej zjada:
7:00 170 ml mleka
9:00 120 g owocka z kaszą (ok. 30 -40 ml)
11:30/12:00 mleko 170 ml
14:00 zupa 180-200 ml
17:00 mleko 170-210 ml
19:30/20:00 mleko 240 ml
W nocy butla 170 ml
Z tym, ze moja kaszy nie toleruje chyba, ze śladowe ilości z owocem ;)
Dziewczyny to ja też zapytam, co mogę dać na podwieczorek zamiast mleka, jakie kasze podajecie u nas jaglana i ryżowa nie smakują :/

Do góry