reklama
Margo25
Fanka BB :)
Jan Paweł wita ciocie na swiecie Porod express 51cm, 3120g )
kamkaz
Jan Paweł wita ciocie na swiecie Porod express 51cm, 3120g )
Margo gratuluję expresowego porodu. Niech mały Jasiu wyrośnie na zdrowego i przystojnego łamacza żeńskich serc
Margo
Gratulacje!! w koncu się doczekalas
Szybkiego powrotu do domku i zdrówka
Tasiora
Tak jak pisaly dziewczyny ostatnia kolacje musisz jesc około 22 22.30.
Ja zawsze jadłam na ta ostatnia kolacje pół białej bułki z masłem i serem żółtym a też często dodatkowo z szynka,albo druga opcja to 1/3 bułki i 3/4 szklanki mleka. Zapobiega taki zestaw pojawieniu się ketonów w porannym moczu i ja na czczo miałam max 80.
Zazwyczaj w przedziale 72-78.
Ja jadłam kolacje 22.30 a zawsze mierzyłam cukier 7.45 i o 8 śniadanie. Nigdy nie przekroczylam na czczo.
Kamkaz
Jeśli chodzi o słodycze to u nas sprawdziły sie big milki,i lody truskawkowe z biedronki.Ja kilka razy na podwieczorek zjadlam pół drozdzowki,próbowałam czekoladę gorzka ale mi nie pochodziła. Budyn dziewczyny próbowały ale podobno nic specjalnego także musisz sama wypróbować.
Gratulacje!! w koncu się doczekalas
Szybkiego powrotu do domku i zdrówka
Tasiora
Tak jak pisaly dziewczyny ostatnia kolacje musisz jesc około 22 22.30.
Ja zawsze jadłam na ta ostatnia kolacje pół białej bułki z masłem i serem żółtym a też często dodatkowo z szynka,albo druga opcja to 1/3 bułki i 3/4 szklanki mleka. Zapobiega taki zestaw pojawieniu się ketonów w porannym moczu i ja na czczo miałam max 80.
Zazwyczaj w przedziale 72-78.
Ja jadłam kolacje 22.30 a zawsze mierzyłam cukier 7.45 i o 8 śniadanie. Nigdy nie przekroczylam na czczo.
Kamkaz
Jeśli chodzi o słodycze to u nas sprawdziły sie big milki,i lody truskawkowe z biedronki.Ja kilka razy na podwieczorek zjadlam pół drozdzowki,próbowałam czekoladę gorzka ale mi nie pochodziła. Budyn dziewczyny próbowały ale podobno nic specjalnego także musisz sama wypróbować.
ania_kropla
Margo gratulacje, ale niespodzianka! !! Trochę zazdroszczę, wybacz :-)
A mnie się chyba cukry obniżyły przedporodowo. .. znowu mogę sobie pozwolić na ziemniaki a wynik poniżej 120....
Kamkaz jak był sezon na młode ziemniaki to jadłam 3 małe albo 2 średnie. .. potem musiałam odstawić. .. w poprzedniej ciąży mogłam jeść kasze gryczana, w tej nie bardzo... najlepsza jeczmienna. .. itd. Najlepiej próbować i mierzyć. ..
Tasiora kolacja koniecznie weglowodanowa czyli to co jesz plus jakieś pieczywo. .. Ja ostatni posiłek staram się jeść do 22.30 i najlepiej niedużo bo przekracza. .. ostatnio moje wyniki na czczo to 84-90...do diabetologa juz nie chodzę ale miałam dzwonić jeśli przez kilka dni pod rząd miałabym po 94 i więcej. ..
A mnie się chyba cukry obniżyły przedporodowo. .. znowu mogę sobie pozwolić na ziemniaki a wynik poniżej 120....
Kamkaz jak był sezon na młode ziemniaki to jadłam 3 małe albo 2 średnie. .. potem musiałam odstawić. .. w poprzedniej ciąży mogłam jeść kasze gryczana, w tej nie bardzo... najlepsza jeczmienna. .. itd. Najlepiej próbować i mierzyć. ..
Tasiora kolacja koniecznie weglowodanowa czyli to co jesz plus jakieś pieczywo. .. Ja ostatni posiłek staram się jeść do 22.30 i najlepiej niedużo bo przekracza. .. ostatnio moje wyniki na czczo to 84-90...do diabetologa juz nie chodzę ale miałam dzwonić jeśli przez kilka dni pod rząd miałabym po 94 i więcej. ..
lucalew
Hej hej
Dziś rano zbadałam cukier i miałam 86, czyli ok. Za to po śniadaniu nie miałam możliwości zmierzenia po godz i zmierzyłam po 40 min i było aż 136 czyli mega wysoko. Czy brać to pod uwagę skoro nie minęła godz? Podrugim śniadaniu miałam 111 a po obiedzie wzrosło do 116. Na obiad pozwoliłam sobie na pół ziemniaka, gotowaną nóżkę od kurczaka bez skóry oczywiście i kapustkę gotowaną no i troszkę rosołku. Zauważyłam że nie mogę np zjeść śniadania i od skończenia jedzenia liczyć godz i w ciągu tej godz wziąść luteinę. Zawsze w takim przypadku mam duży cukier a jak nie biorę luteiny to jest ok. Więc teraz biorę zawsze po zbadaniu poziomu cukru. Dziewczyny jak radzicie lub radziłyście sobie z wielką ochotą na słodkie w ciąży? Mam taką chcice że chyba zwariuje. Tym bardziej że teraz nie słodzę nawet herbaty i bardzo mi tego cukru brakuje. Poradzicie coś bezpiecznego? Co sądzicie o budyniu ugotowanego bez cukru? Można?
Kamkaz pół ziemniaka to mało. Musisz koniecznie szybko trafić do diabetologa żeby Ci wszystko powiedział. Węglowodany to podstawa w cukrzycy tylko trzeba wiedzieć ile gram na raz i jakie węglowodany. Ja brałam też i luteine i duphaston i luteine brałam zawsze po śniadaniu tzn po posiłku i nie zauważyłam zależności ale może i ma to znaczenie. Zapytaj też lekarza czy może luteina wpływać na poziom cukru.
Jeśli chodzi o slodycze to zawsze wolałam sięgnąć po owoc czy jogurt i do tego owoc chociaż zdarzyło się nie raz ze ugryzłam czy zjadłam coś słodkiego ale tylko wtedy kiedy miałam cukier w normie.
Budyń bez cukru wiem ze tu dziewczyny testowaly.
reklama
lucalew
Lucalew, te moje kolacje to takie cienkie. Zazwyczaj kabanosy albo parówka+warzywa (pomidor, ogórek). Dzisiaj przetestuję dodatkowy posiłek o 22:00 i wstanę o 6stej
Tasiora polecam stronę slodkiemamy tam są jadlospisy z których można korzystać czy inspirować.