reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Kamkaz tak jak pisałam na zamkniętym i jeszcze raz polecam stronę slodkiemamy :-) A i pytanie co z wizytą u diabetologa bo jeśli masz stosować dietę cukrzycową dla ciężarnych to powinnaś być pod opieką diabetologa ponieważ każdy przypadek jest inny a przede wszystkim lekarz powinien kontrolować twoje wyniki.

Kamkaz, a mowisz dlaczego masz podwyższone wyniki? Wg najnowszych norm po obciążeniu masz ok...
a

No właśnie nie wiem nic. Tylko mi lekarka powiedziała że mam lekko podwyższoną glukozę dlatego wprowadzamy dietę cukrzycową. O diabetologu nie wspomniała kompletnie nic. Ja już sama nie wiem. Zmierzyłam cukier godz po obiedzie i był 135. Z tym, że ja czasem taki cukier miałam a ba czczo ponad 100 i niby było ok. Mój lekarz rodzinny twierdzi że nirma na czczo jest 120

Mnie też obciążenie wyszło na granicy norm a jednak nie stosując diety po posiłkach miałam wysokie wyniki... Xmam podobnie a jednak wylądowała na insu. ..
Rodzinnego nie słuchaj tylko ginekolog... wyniki zapisuj i poproś o skierowanie do diabetologa...

Czesc :)
Melduje sie po wizycie. Cukry spoko loko ;) no i chyba na dniach bede rodzic, bo jal tylko usiadlam na fotel tortur to doktorka stwierdzila 'dziewczyno.przeciez ty za moment rodzisz'...a teraz generalnie ledwo zipie. Wzielam no spe i juz sama nie wiem czy mi przechodzi czy nie..

reklama
Do góry