reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Nie wiem jak jest teraz ale koleżanka położna w innym szpitalu musiała pisać oświadczenie że nie życzy sobie dokarmiania wiec jakby z innej strony... poza tym ona swojego dziecka nie zostawiala ani na chwilę wiec nikt nic nie mógł zrobić bez jej wiedzy. .. teraz to i ja jestem bardziej świadoma i sobie na takie coś nie pozwolę. ..

Ania
Na kiedy masz termin? Ja juz ledwo dycham...

Odnosnie tego dokarmiania w szpitalu to powiem Wam, ze u mnie to byla miazga. Jula sie tak strasznie darla w nocy jakies 2h, ze nie zapomne tego do konca zycia. No i polozne mi pomagaly przystawiac i po 2h jedna przyniosla mm 20ml...i mowi, ze podamy i ja sie zgodzilam..bylam w tragicznym stanie..dziecko, nowa sytuacja. Ale jak Julcia wypila to usnela na 10min.i dalej wrzask...i polozne z pediatra stwierdzily, ze dziecko jest dalej glodne a wiadomo ze ja w tej pierwszej dobie jeszcze pokarmu praktycznie nie mialam wiec daly jej kolejne 20ml i wydula to jednym duszkiem i w koncu spokojnie usnela na 3h...po czym wstala i wtedy juz udalo sie caly dzien na cycku..ale byly w szoku, ze niemowle wypilo na raz 40ml. No i do dzisiaj ma taki apetyt :) a gruba nie jest...raczej wyglada na dobrze odzywiona :D 75centyl ;) w kazdym razie u mnie jak wiecie sie cos tam rozkrecilo, ale i tak dokarmialam i mialam wszelka pomoc poloznej i doradcy i niestety laktacja calkowicie po miesiacu padla...no ale ja mialam te -10kg po porodzie, jak zaczelam karmic to dalej waga spadala i to byl juz stan anoreksji. Strasznie to wtedy przezylam, ale dzis jestem madrzejsza. Walczyc, ile sie da, starac sie karmic, ale nic ponad wlasne sily i wlasne zdrowie, bo to wszystko odbija sie tez na dziecku. Mam nadzieje, ze teraz sie mimo wszystko uda :)

Dzien dobry..

Od 3-4dni cukry na czczo zaczynam miec wyzsze... :/ a mialo sie normowac!!! :D no wiem,wiem...to nie regula. Ale mozna sie wkurzyc, ze jeszcze na koniec cos rosnie :/

Ja szczerze mowiac posluchalam mojej doktorki i diety do konca nie przestrzegam. Tzn.biore tyle insu ile bralam wczesniej i cukry sa w miare spoko. Moze nie zawsze idealne, ale szczerze mowiac ja czuje sie o niebo lepiej. Idealnie jeszcze nie doszlam do pelni sil, ale naprawde jest inaczej.

reklama
Hej
Jestem tu nowa na tym wątku ale z niektórymi osobami miałam przyjemność się poznać na innych wątkach.
Mam na imię Kamila i jestem w 27tc wg usg. Na wczorajszej wizycie dowiedziałam się że po obciążeniu glukozą mam podwyższone wyniki.
Dziewczyny powiedzcie mi czy dużą mam tę cukrzycę? Otóż na czczo miałam 68,5, po 1 godz 129 a po 2 godz 137
Boję się że nie poradzę sobie z tą dietą. Dziś zmierzyłam poziom cukru i na czczo miałam 90 a po dwóch godz 108. Muszę wprowadzić dietę cukrzycową. Czy możecie napisać mi na co zwracać szczególnie zwracać uwagę przy tej diecie, co mogę jeść i co muszę wyeliminować? Będę wdzięczna za wszystkie cenne informacje i wskazówki

Ostatnia edycja:
Do góry