reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dziwna ta druga ciaza. Przy takich skurczach w pierwszej bylam juz na porodowce a tu z takich mocniejszych poki co nic nie wynika..

Luca
Doktorka mi wczoraj powiedziala, ze w pon.ktg (jak dotrwam) i wtedy ustalimy kiedy do szpitala. Teraz mi leci 38tygodni.

Pesq brawo tez właśnie po cc walczę z
O kp tylko ja coś tam nam ale młody to leniuch i dużo spi :( a jak już je to tak ze nie przybiera na wadze i my dalej w szpitalu :(

Pesq
Super, ze tak sie udalo z laktacja :) Ja mam nadzieje, ze drugie uda mi sie pokarmic choc przy tym spadku wagi nikt mi tego nie wrozy a moj maz jest pelen podziwu, ze po takich przejsciach z pierwszym dzieckiem z takim zawzieciem gadam o kp drugiego :p No i te pol kilo w tydzien to po prostu szok :D az mi sie mordka smieje jak to czytam :D

Bylo cos o laktatorach...no ja jestem akurat wdzieczna temu co to ten sprzet wymyslil :D Mi bardzo pomogl w pierwszej ciazy, ale zgadzam sie, ze dziecie pociagnie wiecej.

Mamuska
Ureguluje sie w koncu. A co mowia w szpitalu na te sytuacje? Przeciez duzo dzieci przy cycku spi a jednak cos wyciagna i przybieraja. Julcia tez byla z tych spiochow cyckowych.

Pesq i taką postawę lubię. .. dzidziuś ładnie przybiera i to najważniejsze. ...
Xmam może nie jestem ekspertka ale taki nacisk na przybieranie juz w pierwszych dobach kiedy dziecko dopiero uczy się funkcjonowania po tej stronie brzucha mnie osobiście bardzo irytuje a młode matki wpedza w niepotrzebne kompleksy i stres...
Moja tez ciągle spala i musiałam ja wybudzac... spowodowane to było zoltaczka. .. ale też pielęgniarki mi nie mówiły ze młoda po porannych badaniach dostawała flaszkę a ja myślałam że ona od 5 h śpi i musze ja obudzić. .. jeśli mały jest zazolcony to pewnie dlatego taki senny. ...

Pesq super, że się tak rozkręciło :) oby tak dalej! Nastawienie to już połowa sukcesu, mówiłam że się rozbuja laktacja :)
Ładnie przybiera mała :) moja też takie przyrosty miała na początku i się wszyscy dziwili hehe ;) nawet pediatra w szoku była :)

Margo w pierwszej ciąży to chyba też strach przed nieznanym itd i dlatego wydaje się, że przy takich bólach na porodówce byłaś już :)

Mamuska moja mała też na początku taki śpioch była. Nawet rozbieranie nie pomagało :) ania dobrze pisze-jeśli żółtaczkę ma to dlatego tak śpi.

Ania szok z tą butlą. U nas w szpitalu to byłoby nie do pomyślenia żeby dokarmiali po cichu. Masakra. U nas duży nacisk na kp kładą i muszę przyznać, że położne mega motywują i pomagają. Zresztą nawet na wyraźną prośbę o dokarmienie mm raczej niechętnie to robią i starają się mimo wszystko przekonać matkę, żeby jednak spróbowała kp.

Natka dlatego też nie od razu na to wpadłam a przecież powinny przynajmniej zapytać. ..
My byłyśmy w szpitalu 6 dni właśnie z powodu zoltaczki, mała tez kiepsko przybierala. .. ale jak wyszlysmy a bilirubina w końcu spadła (trochę to trwało bo prawie miesiąc) to i waga skoczyła ... i na samym cycu. .. także Xmam głowa do góry. ..

reklama
Moja Julcie dokarmiali, bo sie darla kilka godzin z glodu, ale w zyciu bym nie wpadla na to, ze mogliby dokarmiac bez mojej wiedzy. Kazda jej butla (a dostala 2 lub3) byla uzgadnia a ze mna...serio tak robia???

Do góry