reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dziwna ta druga ciaza. Przy takich skurczach w pierwszej bylam juz na porodowce a tu z takich mocniejszych poki co nic nie wynika..

Luca
Doktorka mi wczoraj powiedziala, ze w pon.ktg (jak dotrwam) i wtedy ustalimy kiedy do szpitala. Teraz mi leci 38tygodni.

Pesq brawo tez właśnie po cc walczę z
O kp tylko ja coś tam nam ale młody to leniuch i dużo spi :( a jak już je to tak ze nie przybiera na wadze i my dalej w szpitalu :(

Pesq
Super, ze tak sie udalo z laktacja :) Ja mam nadzieje, ze drugie uda mi sie pokarmic choc przy tym spadku wagi nikt mi tego nie wrozy a moj maz jest pelen podziwu, ze po takich przejsciach z pierwszym dzieckiem z takim zawzieciem gadam o kp drugiego :p No i te pol kilo w tydzien to po prostu szok :D az mi sie mordka smieje jak to czytam :D

Bylo cos o laktatorach...no ja jestem akurat wdzieczna temu co to ten sprzet wymyslil :D Mi bardzo pomogl w pierwszej ciazy, ale zgadzam sie, ze dziecie pociagnie wiecej.

Mamuska
Ureguluje sie w koncu. A co mowia w szpitalu na te sytuacje? Przeciez duzo dzieci przy cycku spi a jednak cos wyciagna i przybieraja. Julcia tez byla z tych spiochow cyckowych.

Pesq i taką postawę lubię. .. dzidziuś ładnie przybiera i to najważniejsze. ...
Xmam może nie jestem ekspertka ale taki nacisk na przybieranie juz w pierwszych dobach kiedy dziecko dopiero uczy się funkcjonowania po tej stronie brzucha mnie osobiście bardzo irytuje a młode matki wpedza w niepotrzebne kompleksy i stres...
Moja tez ciągle spala i musiałam ja wybudzac... spowodowane to było zoltaczka. .. ale też pielęgniarki mi nie mówiły ze młoda po porannych badaniach dostawała flaszkę a ja myślałam że ona od 5 h śpi i musze ja obudzić. .. jeśli mały jest zazolcony to pewnie dlatego taki senny. ...

Pesq super, że się tak rozkręciło :) oby tak dalej! Nastawienie to już połowa sukcesu, mówiłam że się rozbuja laktacja :)
Ładnie przybiera mała :) moja też takie przyrosty miała na początku i się wszyscy dziwili hehe ;) nawet pediatra w szoku była :)

Margo w pierwszej ciąży to chyba też strach przed nieznanym itd i dlatego wydaje się, że przy takich bólach na porodówce byłaś już :)

Mamuska moja mała też na początku taki śpioch była. Nawet rozbieranie nie pomagało :) ania dobrze pisze-jeśli żółtaczkę ma to dlatego tak śpi.

Ania szok z tą butlą. U nas w szpitalu to byłoby nie do pomyślenia żeby dokarmiali po cichu. Masakra. U nas duży nacisk na kp kładą i muszę przyznać, że położne mega motywują i pomagają. Zresztą nawet na wyraźną prośbę o dokarmienie mm raczej niechętnie to robią i starają się mimo wszystko przekonać matkę, żeby jednak spróbowała kp.

Natka dlatego też nie od razu na to wpadłam a przecież powinny przynajmniej zapytać. ..
My byłyśmy w szpitalu 6 dni właśnie z powodu zoltaczki, mała tez kiepsko przybierala. .. ale jak wyszlysmy a bilirubina w końcu spadła (trochę to trwało bo prawie miesiąc) to i waga skoczyła ... i na samym cycu. .. także Xmam głowa do góry. ..

reklama
Moja Julcie dokarmiali, bo sie darla kilka godzin z glodu, ale w zyciu bym nie wpadla na to, ze mogliby dokarmiac bez mojej wiedzy. Kazda jej butla (a dostala 2 lub3) byla uzgadnia a ze mna...serio tak robia???

Do góry