reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Hej:)

Margo mnie ostatnio też dopada takie lenistwo po jedzeniu. Kiedyś to zaraz wstawałam, sprzątałam i zmywałam a teraz nie mam siły. Ledwo mogę wstać tak mnie boli, a co dopiero sprzątać ;)
Ciekawe z tymi parówkami.
A co do makaronu to ja tak za nim tęsknię że szok :p a poza tym na nic innego siły nie miałam wczoraj a to szybko i nie trzeba się męczyć hehe ;)
Ale Ci waga poleciała! Mi teraz znowu w górę idzie bo więcej jem, już prawie 5kg na plusie jestem :)

Jeśli chodzi o badania to moim zdaniem mocz wyjdzie zaburzony, ale krew ok. Przed pobraniem można napić się wody niegazowanej, zwłaszcza jak jest problem że krew nie chce lecieć.

reklama
Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki, jakie wymiary mają komory boczne mózgu Waszych maluszków?
Bo u mojego dziecka, jest mała asymteria i się martwię.

Margo - Mi najlepiej właśnie idzie po tych cielęcych śmieciówkach... A co do kilogramow to ja jestem -1 i moja diabetolog mnie opierdziela, wkurza mnie to bo przy bmi ok 30 powinna odpuścić...

Calineczka - ja tez nie wiem.. tylko że podobno wszystko ok. Ja to bym chyba wolala do końca nie wnikać już i zaufać lekarzowi, bo pier#olca można dostać jak sie zacznie wszystko analizować :(

Wczoraj byłam u znajomych posiedzieć odwiedzić ich po narodzinach dziecka (w maju sie mała urodziła) i zjadłam cały talerz sałatki gyros (serio nic innego dla mnie nie było :/ a tu mimo majonezu i keczupu musiałam zjeść coś ) no i cukier 120 ale zmęczona wróciłam strasznie.. dwie godziny siedzenia dla mnie to za dużo. W piątek mam wizytę u gina i jakoś się dziwnie denerwuje :/ . A dziś od rana głowa boli musze chyba kawe..

edit. Natka ja nie tesknie za makaronem ale za.. plackami ziemniaczanymi i frytami! Ojejuuuuuu moglam sie nimi opychac pierwsze 20 tygodni :p

Ostatnia edycja:
Calineczka
Ja mam wprawe w komorach bocznych ;) moja Julcia sie urodzila z asymetria. Sa jakies normy, ale ja w to wnikalam po porodzie. Jesli dr nic nie mowil to jest ok i w normie. Poza tym my I rok kontrolowalismy i po neurologach lazilismy kontrolnie, ale moj maz wyciagnal jakis swoj rezonans glowy i ma zajesuper asymetrie :D wiec to po nim. Poza tym jest przystojny, inteligentny, och i ach...naprawde idealny :D W dodatku mi neurolog mowila, ze kazdy z nas jest asymetryczny. Nie masz sie czym martwic. Mi mowili, ze przy tej asymetrii co ma Julcia jest mozliwa dysleksja w szkole, ale mozna ja juz minimalizowac cwiczeniami w formie zabawy. Poza tym taka asymetria moze sie jeszcze zmniejszyc. U nas sie stabilizowalo wszystko przez pierwszy rok wiec jako doswiadczona matka w tym temacie mowie Ci...nic sie nie dzieje skoro dr to pominal.

Acha...i nie czytaj neta, bo bedziesz skolowana i dostaniesz kwadratowej glowy ;) ja ten blad zrobilam i po nocach spac nie moglam ;) a Julcia dzis ma wszystko w normie :) W kazdym razie takie asymetrie sie dzieciom robia nawet po porodach jak maja drobne niedotlenienie i nawet nikt w normalnych szpitalach noe robi im usg (generalnie robia tylko w klinicznych)

Margo MEDAL DLA CIEBIE ZA zdanie, żeby nie czytać głupot w necie! Ja już przerabialam wszystkie choroby swoje i dziecka przez to.. I ten stres który przeżywam przez te czytanie pewnie najbardziej szkodliwy ... Dlatego tez radzę calineczce po prostu zaufać lekarzowi. :happy:

Calineczkaa
ja nie pomogę bo też nie wiem. Ale tak jak dziewczyny piszą, myślę że warto zaufać lekarzowi :)

Pesq
no i ładnie, że taki wynik po takiej sałatce :) a placki ziemniaczane to też za mną chodzą :D

Witajcie, dziewczyny!!
Byłam na tym wątku 3,5 roku temu, a teraz powtórka z rozrywki...
Jestem po teście, wyników nie widziałam, ale mierzę sobie cukier starymi zapasami, i na 100% mam cukrzycę...
Mogę dołączyć???;-)

reklama
Do góry