reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Lucalew
Mala nigdy w zyciu nie rzygala. Nawet nie chcialam tego mowic na glos...ale naprawde bylam w szoku, ze dzieci wokolo tyle rzygaja a to z wirusow czy zatruc a Julcia nic...az do wczoraj. No ale sytuacja chyba w miare opanowana. Na razie tylko jej sie odbija ;)

reklama
Margo, wspolczuje takich przezyc w podrozy. Mysmy pierwszego rota zaliczyli w wieku 2,5 roku. Wczesniej nie wyobrazalam sobie ze mozna wymiotowac i spac... Przerazajace, ze gdybym nie spala tak czujnie to moglby sie udusic, bo nawet sie nie obudzil...

A z eksperymentow - dzis w pracy wspolny tzw working lunch, zamowiona pizza. Zjadlam 4 kawalki, po godzinie 113. Co wy na to? Wczoraj po pol miski kuskusu mialam wiecej.

Ewczis, slodziak :-)

Lucalew, zazdroszcze szumu morza

Lunera Lucalew
Ja tez sie upajalam morzem przez tydzien :)

Lunera
My mialysmy rota jakos po szczepieniu, ale wtedy raz Malej sie tak suuuuuper ulało jeszcze ;) no i sraka...ale takich sensacji nie bylo jeszcze. Grunt, ze nic sie nie wykluło z tego :)

Margo dobrze ze nic sie nie rozwinelo. Kurcze to moze tzw choroba lokomocyjna?

Lunera no to jestes w gronie szczesciar ktore po pizzy maja dobry cukier. Niektorym nawet wachanie szkodzi.

Luca
Jestem ciekawa wlasnie choroby lokomocyjnej. Tylko pytanie czy to tak moze sie nagle objawic. Jutro ide po skierowanie na badania do naszej rodzinnej dr to zapytam, moze ona powie cos madrego.

Ja ide juz jesc druga kolacje i lece spac. Strasznie zle sie czuje...chyba zmiana klimatu mnie tak rozwalila

Gosik
Odnosnie sikania to u mnie masakra. Nie wyobrazam sobie co bedzie dalej :( dzis caly dzien mysle, ze u Ciebie tez ta przypadlosc i sie pocieszam, ze nie jestem sama. Tyle, ze u mnie 24 tydzien a juz sie boje wychodzic z dzieckiem na plac zabaw pod dom :(

Margo,
Dobra wkladka i cwiczenia miesni Kegla. Podobno 6 x dziennie, codziennie, po kilka minut wystarczy, zeby pozbyc sie nietrzymania moczu. Nie wiem czy akurat w ciazy bedzie az taki efekt, bo wiadomo, ze troche obciazona jestes, ale chyba nie zaszkodzi. Raczej polecane sa te cwiczenia.
Ja po 2 ciazy zamowilam jakis poradnik nawet, tak wlasnie cwiczylam i teraz widze duza roznice.

A co do cukrow po pizzy i fastfoodzie, zaczynam watpic w moja cukrzyce. Natomiast perspektywa nie zrzucania za duzo z wagi po ciazy jest bardzo kuszaca :-) wiec zdrowemu jedzeniu zdecydowanie tak.
Po kolacji - 2 kromki zytniego z maslem i salaterka rukoli z pomidorem i mozarella i oliwa - 98...

Lunera
Jeszcze trzymam, ale juz sie boje :D no a miesnie kegla to nie wiem jak mam cwiczyc, bo mam te dziadoskie zylaki i boli jak piorun :/ w piatek mam wizyte moze doktorka cos zaradzi.

Boszsz...taki wstydliwy temat a fajnie, ze moge z kims o tym pogadac :p No ale szczerze mowiac w I ciazy nic mi takiego nie dolegalo i temat byl mi obcy. Pamietam tylko jak mi polozna powiedziala po porodzie, ze teraz w ciagu 2h (?) musze sie wysikac...a ja jej mowi, ze moge juz o sikalam, sikalam, sikalam i nie moglam skonczyc :p i byla w szoku...powiedziala, ze pierwszy raz widzi zeby ktos tak po porodzie sikal :D no to tyle o sikach na dobranoc ;)

reklama
Gosik hehehe ja tez co 5 minut wc i teraz jak wychodze to takcplanuje droge zeby bylo wc :-)

Lunera a moze Ci zaczely sie cukry stabilizowac i mozesz sobie na wiecej pozwolic. Kiedy masz wizyte u diabetologa? Zapytaj o ten fast food - wiem ze troche glupio mowic lekarzowi ale powiedz ze nie mialas wyjscia. Niech sie wypowie.

Margo no wlasnie moj brat jak byl maly to u niego zaczelo sie w okresie przedszkolnym ta choroba lokomocyjna. Spytaj koniecznie lekarza.

Do góry