reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aaa co do spadku wagi to lekarka bardzo to kontrolowala w pierwszej ciazy, teraz tez, ale ja widze, ze taki mam organizm i sie tym nie zamartwiam tak jak w pierwszej ciazy. Zobacze co powie jeszcze dr w piatek na ten spadek.

reklama
Margo tsh 2.12 ft4 0,92 najpierw panikowalam a później endokrynolog zrobila minę w stylu dziewczyno wykoncza cie te nerwy lepiej sie wyspij zamiast ciągle panikować. Powiedziała ze wyniki na ten etap nie są zle chociaż moglyby być lepsze. A co do hemo u mnie w 21 tyg byla 4,5 a w 27 5 ... Strach pomyśleć co dalej. Ale ja odpuszczam juz panikę serio, większość ciąży w stresie.. Jak to Luca powtarza bardziej ten stres szkodliwy niż ta cala reszta ;)

Hba1c 4,1 ???
Tsh 2,2
Ft4 1,16
No i hemoglobina 11,4...ponizej normy, ale to w ciazy chyba super wynik :p w zyciu takiej nie mialam...3tyg.temu jakos ok 8-9 wiec super skoczylo po tej dawce witamin :p

Margo spokojnie ja jeszcze nie zamierzam rodzic. Najszybciej za 3 tyg. Jak maly nie bedzie za dlugo wisial na cycku to i tak bede do Was zagladac.
Moj wynik tsh z dzisiaj 1,75 a 2 tyg temu tsh 1,89, ft4 17,56. Ft4 dzis nie mialam badane. Bede jeszcze robic tsh i ft4 we wtorek przed wizyta u ginki.

Super wyniki i hemoglobina sliczna. Lykaj zelazo lykaj :-) HbA1c cudny wynik, widac ze cukry w normie, tylko sie cieszyc, gratuluje :-)

Pesq dokladnie ten stres gorszy niz cala reszta.

reklama
Ania_kropla witaj i tutaj :)

Lucalew tak czułam że diabetolog będzie zadowolona z Twoich wyników :)
Ja też mam już wytyczne od endokrynologa na okres po porodzie :)
Co do wagi to ja jestem zadowolona z tych 5kg choć z drugiej strony trochę mnie wkurzają komentarze niektórych, że to już prawie 9 miesiąc a ja taka szczupła. No ale ostatnio wszystko mnie denerwuje więc może to przez to :p

Margo ładna ta hemoglobina :)

Do góry