reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

sylwia próbowałam już żytni, próbowałam razowy, dietetyczny i orkiszowy i niestety po każdym było gorzej niż po tym wieloziarnistym.
Spróbuję gdzieś ewentualnie jeszcze poszukać ten pełnoziarnisty z błonnikiem, no i zobaczę jutro o ten probody. Myślałam już czy by nie spróbować jeść na śniadanie tylko jednej kanapki ale ja nie wytrzymam chyba wtedy do drugiego śniadania bo i dwie kanapki to dla mnie za mało. Odkąd jestem na tej diecie (a to dopiero 2 tyg z haczykiem...) to schudłam 2 kilo bo z ciekawości się dzisiaj zważyłam. Jeszcze zobaczymy jutro na tej wadze u mojego lekarza, na której zawsze mnie ważą jak to będzie wyglądać. Ale chyba za ciekawie nie jest:(

reklama
Natka
ja na początku też schudłam kilka kg.i od tamtej pory moja waga stoi.także to ze schudlas na początku to normalne.aale nie możesz się glodzic i musisz jesc chleb.

Myślę żeby na obiad zrobic leczo :)
z cukini, papryki, pomidorów, cebuli, kiełbaski z kurczaka, i filet. i zjeść z kasza albo chlebem. Takie urozmaicenie chociaż trochę.

Super pomysł Sylwia :-)
Ja właśnie mam mega parcie na szparagi, ale muszą trochę poczekać bo najpierw muszę zjeść to co mam. Niestety samej nie jest tak prosto :-/

A więc godzinę po śniadaniu, czyli kromka pełnoziarnista z piersią z kurczaka i serem do tego 2 łyżki twarogu ze śmietaną i rzodkiewka oraz INKA :-) wynik mam 93 :-D
Na obiad będzie zupka pieczarkowa ;-)

Hej, ja też jadłam leczo z filetem i było ok :) jest też fajny przepis na lasagne z cukinią Słodziutka mama: lasagne z cukinii z mięsem z kurczaka i odchudzonym beszamelem.. Robiłam i cukier ok (zamiast mąki z amarantusa ja zagęszczałam beszamel lnem mielonym) nawet mężowi posmakowało :) Ja na śniadanie jem zazwyczaj jajka - gotowane albo jajecznicę (na szynce, ze szczypiorem, na maśle, wczoraj z brokułami), czasami kanapki - nie zjadam już tych pysznych drobiowych wędlinek ze sklepu - piekę sobie pierś w jakiejś marynacie lub np. schab. A z wędlin wieprzowych to można też jeść kiełbasę krakowską suchą lub kabanosy - dietetyczka powiedziała, że to jest ok i cukry też mam zawsze dobre, a zawsze to jakaś odmiana, bo ile można jeść kurczaka............ Natka spróbuj tak jak mówią dziewczyny 1 kromkę chleba na śniadanie i dojedz jajecznicą (jajka mają zerowy IG z tego co pamiętam) więc powinnaś się najeść. I najwyżej trochę wcześniej zjedz II śniadanie :)

Natka ja też na początku miałam problem z chlebem każdym jaki kupiłam więc miałam jeść jedna kromkę co godzinę i było dobrze, po jakimś czasie mogłam już jeść coraz więcej i teraz jestem aktualnie na trzech kromkach na każde z trzech śniadań [emoji14] i ja u siebie zauważyłam że im starszy chleb tym cukier niższy, taki świeży prosto z piekarni mi podbijal a przez kolejne dni coraz niżej :)

Dziewczyny myślę czy nie skusić się na loda tego z biedronki co mowilyscie. Albo na magnum classic. Tylko nie wiem, można takiego loda całego zjeść? :) albo jakaś drozdzowke.hmm. ostatnio po całej miałam 103.

Natka
No to sporo Ci skoczylo jak na takie sniadanie. Sproboj moze taki geuboziarnisty bez maki. Drogi ten chleb, ale ja kupuje i jem do Probody, bo ma sporo weglowodanow.

Sylwa
Magnum jest wg.mnie bardzo slodki ;) moze sprobuj tego z Biedry albo BigMilka.

Robie obiad.
Piers z kurczaka z pieczarkami :)

reklama
Próbuje tego z biedronki. Słodki bardzo.
po tym leczo miałam 78.a dużo zjadlam. Z chlebem. Ale widocznie mało wartościowy obiad. Dlatego pozwoliłam sobie na loda.Zobacze za godzinę. A może być tak że po godzinie cukier będzie ok a po dwóch wyższy po tym lodzie?stresa mam :)

Ostatnia edycja:
Do góry