reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ilonkaa ja jutro mam wizytę u ginekologa więc jak nie zapomnę to zapytam ale mam tyle pytań tym razem, że na bank o czymś zapomnę. A diabetologa też dopiero 19maja mam.

Margo wydaje mi się, że w Twoim przypadku to faktycznie stres na wynik wpłynął.
co do niewydolności to kurcze nieciekawie.. obserwuj i przede wszystkim ruch na to dobrze wpływa i trzymaj nogi trochę wyżej, np. na stercie poduszek.
Dostałaś jakieś leki? Ja mam profilaktycznie acard włączony bo też miałam (co prawda przed ciążą) podejrzenie zakrzepicy i badanie żył wykazało, że mam skręcone żyły i stąd ryzyko zakrzepów, zwłaszcza jak leżę. Więc mój gin od początku kazał ten acard włączyć.

Boję się co dziś będzie u mnie po śniadaniu... po kolacji i na czczo jak zwykle ok.

reklama
Margo
czemu od szpinaku i szparagów ketony miałaś?
A z ta niewydolnością żył to współczuję :( ale jak będziesz brała leki to będzie wszystko dobrze.

Ja dzisiaj na czczo 68 :( a wczoraj normalnie na noc zjadlam bułkę biała z mlekiem jak zwzwykle.Ide na śniadanie :)

Dzien dobry.

U mnie 92, ale jakos malo ketonow o dziwo :D

Sylwia
Np.szpinak zawiera szczawiany, ktore zakwaszaja organizm i sie nie zaleca. Cos mnie oswiecilo ta informacja z pierwszej ciazy.

Dzień dobry :-)

U mnie na czczo dziś 79, wzięłam euthyrox i czekam na śniadanko.

Próbowała któraś z was pić inke z odrobiną mleka ? Wiecie może jak wpływa na wynik ?
Lubię sobie taką na śniadanie wypić :-) Tzn LUBIŁAM :-D

Margo
no to teraz już wiesz jak się pozbyć ketonów :)

Ilonka
ja słyszałam że inki nie można pić bo zawiera slod z buraków cukrowych czy jakoś tak. Ale spróbować możesz. Ja czasami pije zwykła kawę z mlekiem.ale to od czasu do czasu.

U mnie znowu po śniadaniu wysoko. A dziś już normalnie chleb, który zawsze jadam. Co innego można zjeść na śniadanie zamiast chleba dziewczyny? Bo już się zastanawiam czy w ogóle śniadania nie odpuścić skoro tylko po nim mam takie wysokie cukry. Reszta posiłków jest ok poza jakimś jednym wyskokiem po obiedzie parę dni temu.

Co do inki to ja nie pomogę, pojęcia nie mam jak może wpływać na cukier bo ja to w ogóle kawy nie piję :)

Natka
jaki miałaś chleb na śniadanie i ile go zjadlas? Śniadania nie można opuścić. I najpóźniej można zjeść 8.30 pierwsze śniadanie. Spróbuj kiedyś np jajecznice na maśle i jedna kromke chleba.i warzywa do tego. Albo parowki.
ile miałaś po śniadaniu?

Sylwia chleb wieloziarnisty jadłam (zawsze go kupuję bo każdy inny podnosił mi cukry)- dwie kromki z sałatą, szynką z indyka i ogórkiem plus herbata. I tyle. Zawsze tyle jadłam i było dobrze, od kilku dni tak mi wariuje po śniadaniu.. praktycznie takie same/podobne zestawy jem na kolację i jest ok. Spróbuję jutro z tą jajecznicą i z ciekawości spróbuję kupić ten chleb probody bo niedaleko jest piekarnia w której powinien być wg informacji na stronie i zobaczę co i jak. Jaka jest jego cena mniej więcej bo domyślam się, że jakiś droższy jest?
a po śniadaniu miałam 142.

reklama
Ja probody kupuje w Carrefourze i kosztuje 6 zł. Spróbuj jeszcze chleb pełnoziarnisty zytni z wysoką zawartością blonnika. Ja kiedyś też kupowałam chleb z otrebami i tez było ok. Musisz czytać skład. Ja tak robiłam i znalazłam kilka chlebów które mi nie podnosily cukru. Kiedyś też gryczany z prażoną cebulką w tesco kupiłam i tez był super.

Ja np dzisiaj na śniadanie zjadlam dwie kanapki z tym właśnie chlebem zytnim, chleb, masło, jedna kanapkę z szynka z indyka, druga z szynka w galarecie z warzywami, do tego pomidor i ogórek, herbata z cytryna.I miałam 91.
Na śniadania jem właśnie tak.albo kanapki, albo jajecznica ze szczypiorkiem i czasami z szynka, albo z cebulką, albo parowki i chleb. I jest OK.

Ostatnia edycja:
Do góry