reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Cześć.
Wczoraj wzięłam pierwszy raz insulinę i po śniadaniu miałam 152 :shocked2: Dzisiaj 151. Po insulinie mam większy cukier niż bez. Dziwne. A wynik krwi dobry - 4,71.
Nie wiem co o tym myśleć, aż się popłakałam dzisiaj, w sumie od wczoraj poddenerwowana chodzę, trochę rzeczy mnie ostatnio wkurza :/

reklama
ja insuline biorę po 22 bo ranne cukry mi skakały biorę 2j i jest super reszta tez o.k na razie nie przekraczają 110 we wtorek do poradni .
tez na początku płakałam teraz tez mi się zdarza mimo iż cukry są o.k a co jadłaś na śniadanie ?? i spokojnie nie denerwuj sie stres tez ma duzy wplyw na to ;)

Misia, po wprowadzeniu insuliny trzeba troszkę odczekać żeby organizm sie przyzwyczaił i nauczył. Moja znajoma czekała kilka dni i też była załamana, ze bierze insu a tu żadnych zmian. Ale po paru dniach wszystko się ustawiło i jadła duzo więcej niż ja będąca na diecie.

Asiek888, na śniadanie jem codziennie to samo - 2 kanapki z wędliną, sałata, pomidor lub ogórek, no nic co mogłoby podnieść cukier.
nefiii, dzięki, trochę mnie uspokoiłaś.
Na szczęscie po obiedzie i kolacji jest ok, chociaż po kolacji to tak na styk, ale trzymam normę. Zobaczymy co diabetolog powie w poniedziałek.

Drogie Słodkie Mamy informacje z pierwszej ręki leżę od wczoraj na patologii ciąży i to co podają do jedzenia ni jak się ma do tych naszych diet, ale nie powiem cukry dalej w normie. Podobno moja mała księżniczka jest za mała i muszą monitorować wzrost wagi.

o jejku a jak tam trafiłaś kto cię skierował ? 3mam kciuki za was moooooocno i mam nadzieje że zawitasz z dobrymi wiadomościami ;*

ja jem takie same śniadanie praktycznie i do 100 sie mieszcze dzisiaj mialam 107 a tak to zwykle 85-99 ale nie zawsze bedzie idealnie.

pamietam ze jak lezalam na patologi przed cc dwa dni to nie jadalam szpitalnego jedzenia po pierwsze fujj a po drugie cukry by mi skakaly wiec mama mi gotowala i przywozila hehehe :)

Asiek skierował mnie mój ginekolog prowadzący podobno moja mała za mało przybrała na wadze od ostatniego usg i teraz chcą mieć to monitorowane.
Agula jakby moja mama była niedaleko też bym wolała jeść jej obiadki ale niestety jest 100km ode mnie:zawstydzona/y:

mam nadzieje że szybko przybierze na wadze i bedzie wszystko dobrze ciekawe jak tam moja niespodzianka mam nadzieje ze jest spora itp no ale rodzic bede w wojwodzkim bo tam zajmuja sie cukrzyca u ciezarnych wiec bede pod dobra opieka i mam nadzieje ze porod bedzie szybko hehe

reklama
Ja urodzilam kruszynke Niko mial 2540 wiec byl malutki ale zdrowy :) ... z racji malej wagi co miesiac mielismy kontrole ale zawsze bylo ok :) Przytylam w ciazy 7 kg z racji tej diety ..:/ po cc lezalam 4 dni w szpitalu i zjechalam od razu te 7 kg hehehe po cc nie mozna jesc normalnie u mnie to wystarczylozeby od razu schudnąć ..

Do góry