reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Asiek z miejscami to tu strasznie ciężko ja ze skierowaniem i załatwieniem wszystkiego przez mojego ginekologa telefonicznie spędziłam na izbie przyjęć 3godziny nikt nawet nie zwracał uwagi na to, że ciężarna kobietka a i tak leże na ginekologii a nie na patologii gdzie jak zawsze miejsc brak. Pomimo jeszcze wszystkiego odsyłali mnie do domu bo będę zajmować niepotrzebnie miejsce. A teraz czekam z niecierpliwością na oznaki wyjścia mojej małej na świat a ona nic, siedzi w ciepłym brzuszku i ani myśli o wychodzeniu.
Agula ja przez całą ciąże bardzo mało przybierałam na wadze pierwsze kilogramy pojawiły się dopiero w piątym miesiącu a już jak wykryli cukrzyce i wprowadzili dietę to waga się zatrzymała i tak jak ty przytyłam 7kg :)

reklama
to chyba też mi dadzą skierowanie bo lekarz powiedział że tylko tu moge rodzić z cukrzycą i że biorę insulinę ale popadam w jakąś depresję ostatnie usg miałam w 24tyg i od tamtej pory nie wiem nic ile maluszek waży itd z chęcią poszłabym prywatnie żeby spać spokojnie ze nie jest za duzy albo od razu powiem ze chce cc bo zaczynam sie bac naturalnego porodu ehh beznadzieja co za dzien ja na plusie jestem 5kg

Asiek u mnie 38.5 tygodnia a leże już czwarty dzień. A co do usg to mi lekarz robił co 4 tygodnie bo tak zawsze ustalał wizyty a od 30tyg co dwa tygodnie i na każdą wizytę aktualne wyniki. Co do porodu jeśli będzie wszystko ok i będzie prawidłowe ułożenie to naturalny poród jak nic, do cesarki koleżanka obok z łóżka w szpitalu mówi, że ostrożnie podchodzą dopiero jak coś się dzieje lub jest jakieś zagrożenie.

to u ciebie bliziutko nie to co u mnie jutro 35tydzień dopiero ehhh ;( no to ja się szykuje na naturalny to co bedziesz lezała do konca czy wypuszcza do domu ?

Zostaje już do rozwiązania, jajko można znieść od tego czekania a każdy ból brzucha to nadzieja, że to może już. Dziś mam mieć robione badania wiec się okaże czy dalej czekają czy będą próbować wywoływać.

Witam dziewczynki :-) mnie o dziwo cukier sie unormował czasami na granicy ale nie powyzej a bardzo czesto ok 100 po posiłkach ,co mnie najbardziej zaskoczyło ze po tej mojej wizycie zaczełam normalnie jesc oczywiscie bez cukru i słodyczy i jakos sie to ogarneło jedynie co, to jem mniejsze porcje i czesto ok 5-7 razy dziennie .Co do przytycia to ja jeszcze nic nie przytyłam a schudłam :-pale ja mam nadwage i lekarz mowi ze to nie szkodzi bo tak czesto se zdaza ,na ostatnim usg w 23 tyg malenka miała wage idealna do danego tyg ciazy nastepne usg w 30-32 tyg zobaczymy ile wazy...

Witam,
wczoraj byłam u diabetologa, 2 godziny opóźnienia, ale na szczęście wzięłam książkę. Jest w miarę dobrze, insulinę do śniadania mam nadal brać, jakbym po kolacji przez kilka dni miała za wysoki cukier to zacząć brać do kolacji, wyniki krwi dobre, tzn. nerki i wątroba działają prawidłowo. I pani dr powiedziała, że między posiłkami mogę jeść warzywa i owoce, tylko te mniej słodkie oczywiście. I jak będę miała zamiar popełnić błąd dietetyczny to doraźnie mogę wziąć 3 jednostki insuliny. :) Ale nie zamierzam błądzić.
Pozdrawiam :)

michalina86 .....ty rodzisz w wojewódzkim ??? Czy się mylę jaka tam opieka jest zaczynam pakować torbę dla maluszka i nie wiem kompletnie co brać co do ubranek ehh myślałam że to będzie takie łatwe :D:D

ja dzisiaj byłam w poradni ja insuline biorę tylko po 22ej 2j i jest o.k nastepna wizyta 4 lipca ;/

reklama
Do góry