reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

bojąca, spokojnie, od stresu cukier też wzrasta, a to Ci nie potrzebne, zobacz jeszcze jutro, jak będzie taka sama sytuacja to idź do diabetologa a na pewno coś zaradzi może włączy Ci insulinę do śniadania, a to też nic strasznego :-)

Głowa do góry!!!

reklama
Witam :-)
Ja jestem już dobre 2 msce na diecie i na szczęście bez insuliny.. Mały się pcha już na świat więc raczej insulina mnie ominie..
Pisałam tu kiedyś ale niestety mój post nie został zauważony ajć

A ja z innej bajki do mamusiek.. Czy po porodzie trzeba dalej być cały czas na cukrzycowej diecie i kłuć się? Jak u Was to wyglądało?

bojąca moim zdaniem za dużo składników na śniadanie.. Ja jem kanapkę z pomidorem/ogórkiem do tego parówka/jajko/pół serka wiejskiego i cukier pięknie w normie.. Jak dołożę więcej rzeczy, nawet warzyw to cukier idzie w górę.
Typowa metoda prób i błędów.

Witam :-)
Czy po porodzie trzeba dalej być cały czas na cukrzycowej diecie i kłuć się? Jak u Was to wyglądało?

rodziłam 2 razy, podczas porodu badano mi cukier ale nie podawano insuliny ( jeść nie mogłam jedynie pić) po porodzie, 3 razy dziennie mierzenie cukru 2 godziny po posiłku, ustalą dietę poporodową i po 8 tygodniach ponownie krzywa cukrowa do zrobienia.

Pozdrawiam :-)

Ojj dzięki za infO..
już myślałam, że po porodzie skończy się dieta a potem tylko po 6-8 tyg krzywa :-( tak łatwo nie jest..
Mi podczas porodu nie będą mierzyć cukru (mogę sama) .. bardziej mam nietolerancję glukozy niż cukrzyce :tak:

natkusia, Michaś będzie już poza brzuchem, więc też będzie sobie można pozwolić na więcej :-) ja się zarzekałam, że jak urodzę to nadrobię wszystkie moje ulubione słodkości, a jak przyszło co do czego to na słodkie ochoty nie miałam :-) a diety po porodzie i tak nie bardzo przestrzegałam bo wiadomo obowiązki, dzieciaczki itp. :-)

Witam dziewczynki:-) ja jeszcze przed wizyta:szok::-p wizyte mam o 19;15 zobaczymy...... mam takie pytanie mnie moj gin skierował do prywatnej diabetolog ktora prowadzi ciezarne...na NFZ jest najblizej kikadziesiat kilometrów od nas :baffled: choc moje miasto do najmniejszych nie nalezy...jak to u was jest:confused:

ja zwykle jem ogórek pomidor i jakąś wędlinę czasami sałatę rano miałam 93 na czczo powinno byc do 90 w szoku byłam całą noc piłam prawie wodę mało spałam czyżby to tez miało wpływ ???

a do poradni za tydzień nie chce jechac wczesniej tym bardziej ze miala bym jechac w piatek i znowu za tydzien w piatek w srode tez do lekarza powariowali miej codziennie 20zl na bilety itp ;/;/

Asiek - ja dopiero ostatnio mam świetne cukry na czczo. Wcześniej zawsze powyżej 90. O której jesz ostatni posiłek? I co na niego? Ja jak zaczełam jeśc kromke chleba z czyms nabiałowym po 22 to spadł mi poniżej 90. Mi mówiła ze zbytni stres, bezsennośc, wysiłek - wszystko ma wpływ.

A jak ci czasem cukier wyskoczy nie taki jak trzeba - olej :) I tak na niego juz nic nie poradzisz.... Ja na szczeście juz konice tych przyjemności widze.

I mówiła ze po porodzie czasem cukier moge sobie sprawdzic. Ale przez 6 tyg i tak trwa połóg i moze byc róznie bo organizm wraca do normy. Dopiero po 2 msc krzywa z 75 glukozy mam robić

jem koło 22 kanapkę z wędliną ogórek i pomidor i zawsze był o.k kurcze mąż ma na nocki wraca po 1 i zwykle mnie budzi a potem z 2 godz zasnąć nie mogę i zauwazyłam że tak od 2 dni jest z tym cukrem ;/ a do poradni mam za tydzien a nie chce mi sie jezdzic co tydzien bo zbankrutuje a oni i tak nic nie zrobia tylko beda gadac i gadac ;/;/

zazdroszczę przede mną jeszcze jakieś 6 tyg ;/

reklama
Witam ja juz po wizycie:-) dostałam glukometr i diete za tydzien do kontroli jak dieta nie poskutkuje to insulina...nawiasem mowiac to zbankrutuje na tych lekarzy:eek:

Po porannym kłuciu wyniki ponad norme na czczo 102 a po sniadaniu 150:wściekła/y:

Do góry