reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja jestem po ostatnim USG przed porodem. Mała waży ok 2600 w 36 tyg. i wszystko dobrze:-) A ja ważę tyle ile w dniu zajścia w ciąże

reklama
Czołem słodziutkie!
Ja już od 26.04 godz. 13.40 jestem szczęśliwą małą. Maja urodziła się z wagą 3850 i 56 długość.
Co do diety, to nie biorę jej teraz tak do głowy, ale nie olewam.
Pomalutku będę was doczytywać.
Wszystkie bardzo gorąco ściskam:tak:.
Pozdrawiam

reklama
Witam, po dłuższej przerwie...ale czytałam na bieżąco:)

szwedka serdecznie gratuluje maleństwa:biggrin2::biggrin2: Jak znajdziesz chwilkę to podziel się wrażeniami z porodu pod kątem mamy cukrzycowej, dzidzia po porodzie miala cukry w normie?

U mnie pomimo błędów w diecie cukry rano dużo lepsze, te 9J insuliny na razie się sprawdza, mam wyniki na poziomie 85 -97 , rzadko wskoczy jakieś 100 i powyżej ( jak mam jakiegos stresa głownie), podobnie jak moniqsancodziennie jem lody i cukier w normie ale aż mi z tym dziwnie, że tak czesto je podjadam - oczywiście wyrzuty sumienia, poza tym zdarza się zgrzeszyć sokiem bez cukru ( moja ogromna miłość i słabość) chociaż ostatnio ugotowałam sobie kompot z mrozonych owoców z łyżeczka fruktozy i staram się trzymac od soków z daleka. Jak byłam z mężem na krótkim urlopiku Zakopane, Kraków to występkiem okazała się lasagne na obiad ale z warzywami i do tego wziełam talerz surówek i o dziwo cukier w normie...
Po wizytach u ginekologa i diabetologa -pozytyw Junior rozwija się dobrze, kopie mocno:), teraz wyprzedza rozmiarami tylko o tydzień i 2 dni więc lepiej, ja przytyłam od początku ciąży 5 kilo ale 9 schudłam więc jestem 4 na minusie:) ale pewnie nadrobię przez te lody:(
Coraz częściej myślę o porodzie, nie nastawiam się ani na sn ani na cesarkę co bedzie to będzie ,chciałabym zdążyć do szpitala wojewódzkiego a do niego mam 40 km :)
poza tym mam tendencję do anemii i juz mi się wyniki obniżyły hemoglobina z 13,6 na 11,6 na razie nie jest tragicznie ale zdarzaja mi się krwotoki z nosa, więc już się powoli martwię tym faktem...

Do góry