reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Aga no ja zamówiłam po 20 zł za opakowanie, a w aptece to chyba blisko 50 zł, więc jednak taniej.
No ciekawa jestem jak to będzie z tymi receptami na paski, spróbuję jeszcze u gina, ale na wiele nie liczę po ostatnich doświadczeniach.

reklama
Witam

Mi paski przepisywał i ginekolog i diabetolog tyle ile chciałam, więc mam teraz spory zapas, kurcze współczuję Wam kobietki takich problemów. Moim zdaniem paski na receptę, przy cukrzycy powinni wypisywać bez gadania..

Dziewczyny czy wy macie robione ktg ( niby sie robi chyba od 34tyg.u cukrzycowych)??? bo mnie sie dzis diabetolog zapytala czy chodze ale mnie lekarz nie kierowal :baffled: chodze prywatnie wiec nie wiem jak to wyglada ze skierowaniem. Orientujecie sie moze ???

Szwedka nam zniknela :-) pewnie juz rozpakowana :-)

malinka009 z tego co wiem to co miasto i lekarz to inne zasady.
Ja osobiście /Gdańsk/ nie mam i nie miałam zleconego ktg i nie miałam tez polecenia liczenia ruchu płodu jak niektóre z Was /chodze priv do ginekologa/.
Z tego co wiem to w niektórych miastach biora kobiety cukrzycowe tydzień przed porodem do szpitala ale ja nie wiem jak to u mnie wyglada.

Dziekuje za pomoc i wskazowki! Bardzo przydatne!" Problem w tym, ze nie mam dostepu do wielu rzeczy, ktore oferuja polskie sklepy a tu i pieczywo i wedliny sa mocno inne od tych Waszych. Dzis bylam po raz kolejny u specjalisty i na usg i jak na razie Maluszek rozwija sie prawidlowo. Zmniejszyli mi diete do 1800kkcal, mniej bialego chleba, makaronow, ryzu, ziemniakow, mleka, serow. No i cukier mam mierzyc 2 godziny po posilku i nie moze byc wiekszy niz 120, na czczo poniezej 110, godzine po posilku mniej niz 140. Sama kombinuje co cukier podnosi i jak na razie nie jest zle choc niespodzianki sie trafiaja. W Polsce jak widze bardziej przyziemne problemy, chocby recepty na paski-zgroza. Tu zamawiam wizyte przez internet, lekarz daje recepty na wszystko o co poprosze i skierowania na co chce.
Komputer juz podlaczony po malowaniu wiec bede zagladac codziennie! Sle Wam lato!:-)

reklama
Do góry