reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

Moja łyżeczkę załapała od razu- nie ma żadnych problemów. Ale ja cholera mam inny problem- od około 2 tyg. dawałam jej około 18 kaszkę , potem po kąpieli cycka i spała mi całą noc z jednym tylko karmieniem. Ale od kilku dni nie robiła kupki. Wczoraj cholernie się męczyła - miała zaparcie- dałam marchewkę i czopek glicerynowy i poszło.Nie dałam jej już wczoraj kaszki, to w nocy myslałam, że skonam budziła się trzy razy. Nie wiem co zrobić, bo po kaszce długo spi, ale ma zaparcia- może do kaszki dodam jabłek???? Co myslicie???

reklama
:-D :-D :-D :-D

Głuszek ryż i marchewka gotowane powodują zaparcia napewno bo daje sie je w czasie biegunki
jest tez tzw marchwianka hipp ors dla dzieci z biegunką

Według mojej pediatry Jakub jest za duży na samo mleko. Powiedziała, żeby go zacząć dokarmiać. Dziś "zjadł" swoją pierwszą zupkę - krem. Nie wiem, czy był z tego powodu szczęśliwy, ale na pewno nieźle się skupi :tak::tak::tak:

potwierdzam zatwardzeniowe dzialanie ryzu i marchewki :)))))))
sama nie probowalam ale prawda to jezd ;)

Olaf juz zaczyna kapowac o co chodzi z lyzeczka i jego buzia i tym ze to sie polyka i kurde ma chlopak szczescie bo to jak on mi cycki masakruje to wola o pomste do nieba....ja nie wiem czy mu jakie zeby wychodza czy co, ale pastwi sie nade mna niezle ;)

abryz hiihih :-)

Mandarynko, można tak powiedzieć że je co półtora godziny, ale ona przy cycu zazwyczaj wisi mi po kilka minut. Ja podejrzewam, że tylko poto żeby się napić bo póki co żadne płyny u niej nie wchodzą w rachubę ;-)

a ja około 20 dałam duzo kleiku ryzowego z dwiema łyzeczkami marchewki,poszedł spać i wiecie co, po godzinie niecałej był ryk o pierś
dla mnie to dziwne bo powinno lezec na zołądeczku i przedłuzyć mu sen a tu klops

reklama
dzięki laski - wiedze że z nic z tego - musze sama popróbowac bo u kazdego dziecka wyglada to inaczej.
Acha i jestem po wizycie pediatry i co z mała napsize na innym wątku natomiat jesli chodzi o żarcie to mam zaczac wprowadzać powolutuku - tylko musimy opanowac (alergie) - chmmm ciekawe jak:baffled: :confused: :confused:

Do góry