reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

no to szkoda Anuś,że takie ograniczenia ma Kubełek:(
co do mleka to Kiniuśka nie pije wcale,zjada rano kaszkę na modyfikowanym,ale ostatnio robię jej max 200ml kaszy manny i zjada i tak rano i wieczorem,więc wypija mleka max 400,a nie sądzę,że aż tyle:)wieczorkiem robię jej kubeczek niecałe 200ml kakao,tylko ja robię zwykłe mleko krowie i do tego max 2 łyżeczki takiego kakao granulowanego dla dzieci i wyżłopie:)pomodory to by zjadła ile byś jej dała:)a szynkę no cóż...dziś zjadła 3 plasterki,ale chleba do tego nie chciala:zawstydzona/y:a potem spostrzegła u ewy na tależy kawałek kiełbasy z grila i wpakowałą do papy...tożto nienażarte jest:)))))))))))))))))))jak ona wyczai,że gdzieśc oś ewa zostawiła to leeeeeeeeeeeeci i już tego ni ma:sorry:

reklama
laski,a co jedzą Wasze dzieci na obiadki???znaczy domyślam się,ze to,co Wy:),ale co lubią???bo moja Kiniuśka ostatnio tak marudzi,ze nie je prawie obiadu i zamiast tego zje np. 2 parówki...kur.wa pobiły się....

ja dzis zrobilam nalesniki,ale Natalka nie byla przekonana,podzubala i po obiedzie,a potem zjadla pulpety z ziemniakami i marchewka.
Maja lubi mecho,oprocz kurczaka,ostatnio jadla spagetti,wczesniej rybe z mizeria,roznie je,zup wogole sie nie tknie

no moja też ostatnio ma na zupy długie zęby,za to ewa mogłaby tylko zupy jeść i kurczaka of course spagetti też lubią obie,ale jaki sos robisz maxin do spagetti????

maxin sosik Dolmio jest najlepszy :tak::-) Pychotka, mniam, mniam. Ja robię spaghetti tylko z nim :tak:ALe u nas to tylko w Carrefourze on jest :-(Rzadko można kupić w normalnym sklepie... Na szczęście robimy sobie zawsze zapasy kilku sztuk ;-)Aha i u nas jest jeszcze Dolmio z pieczarkami także byś nie musiała już ich dodawać :tak:chyba, że ze świeżymi jest smaczniejsze :cool2:

BIEDRONKA odpowiem na temat co na obiad to znaczy co lubi ci napisze:
Krysia za zupami tez nie przepada chyba ze geste bardzo
jej ulubione przysmaki to: tortellini :-D, wszystkie gotowane warzwa: ziemniaki, brokula, marchwe, brukselka, szczaw, groszek, kukurydza, kalarepa kurde wszystko po prostu
do tego uwielbia makarony i ryz, kopytka itp,
ulubione sosy to: beszamelowy, pomidorowy, pieczarkowy, potrawka
miecho ulubione to: ryby, klopsy mielone, kurczak, schabowy tez i parowy
z surowych warzyw lubi najbardziej ogurka, tarta marchew zjabkiem tez wejdzie
jajecznice, omlety, nalesniki, wsio sie polozy wciama z predkoscia swiatla no nie wiem Biedronka co jeszcze na ten obiad ci wymyslec
a zupami robie taki manewr ze daje duzo warzyw do srodka, miesko itp a ta woda to taki jakby sos tylko dodatek jest dla niej hehe

przyklad dziesiejszy: ryz z kukurydza i posiekanym, podsmazonym lekko szypiorkiem zeby sie rozplywal w ustach do tego zoltko i sos beszamelowy, nie zostawila ani okruszka :tak:

reklama
Do góry