reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

maxim - to JA nie mogę jeśc truskawek - bo tez przechodzą do mleka, Mirek jeszcze conajmniej z rok nie będzie mógł

reklama
A i jeszcze jedno jedzeniowe pytanko, z czym podajecie kanapeczki ? Czy dajecie juz pomidory , ogórki ??? Ja jeszcze nie ale przeczytałam że czerwcówki już daja i się lekko zszokowałm ... no ale może to już czas co ?

jajo jakby mogła to jadłaby codziennie zwykle robię jej jajecznicę z szynką na maśle albo jada zadzone,ale wtedy zwykle jajo i do tego bonusowe żółtko,ostatnio chyba z tydzień nie jadła jaja,co do pomodorów i ogórków to je KIniusia znaczy pomodora to porafi zjeść całego) kur... skasowało mi sie:(i już nie pamiętam co pisałam fuck

Moja całych jajek jeszcze nie je. Je żółtko gotowane- tak normalnie widelczykiem lub łyżeczką, je jajecznicę z żółtka na oliwie z oliwek- częto do tej jajecznicy dodaję troche gotowanej marchewki i ziemniaka. Z częstośliwością to u mnie na bakier- daję jej jajko za rzadko...:-( Muszę się poprawić.

Muszę wam jeszcze powiedzieć, że odkryłam (chyba) dlaczgo Pola nie chciała ostatnio jeść zupek. Po prostu już całkiem nie lubi rozdrobnionych rzeczy. Ja jej i tak tylko lekko widelcem jedzenie rozdrabniałam, ale wczoraj dałam jej wszystko widelczykiem- makaron w całosci, mięsko, marchewkę w kostkę i kalafiora w mlutkich różyczkach i wszystko ślicznie zjadła!

Kanapek nie daję, bo się trochę cykam dawać tej margaryny bezmlecznej, a masła na razie nie chcę dawać za dużo. No, ale Pola jest alergikiem- może powie ktoś "niealergiczny":-p

moja Krysia uwielbia ogorka :) pomidora mniej ale tez zje, a kanapki robie normalne takie jak sobie z wedlina serem twarozkiem, dzemem, nutella itp, no i warzywka ale to latwo spada wiec warzywka wkladam jak robie grzanke-sandwicz czy jak to sie zwie wtedy to sie "skleja" i daje jak przestygnie, potrafi na 2 sniadanie cala wciagnac

pytanie: Czemu nie dawac pomidorow?? to cos szkodzi??

Toola nic nie szkodzi. Pomidory mogą tylko powodować alergie, są dosyc silnym alergenem, ale jak już sprawdziłaś, że Krysi nic nie jest to spoko- tylko wam pozazdrościć, że tyle może Krysia jeść.

reklama
u nas to samo Natalka wcian pomidory,ogorki,kanapki z margaryna ,a wszczegolnosci tosty uwielbia.Jajecznicke na szynce z serem kocha.je ja dwa rzy w tyg,koltely,pupety,wcina roznosci wszytko jej smkuje i co najwaznjeisze nic jak do tej pory ja nie uczulalo.wiec sie ciesze......
owoce kocha:tak:

fajnie ze mozna juz podawc im tyle samkolykow

Do góry