reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
A ja daję normalne masło "dla dorosłych" :) ... A także dodaję śmietanę np do tłuczonego ziemniaka i jogurty daję mu próbować. W ogóle jak ostatnio myszkowałam na forum to znalazłam dzieci które od 4 miesiąca wtrążalają danonki... i żyją ;) Chociaż wg mnie to trochę niepotrzebne i nierozsądne może (ze względu na cukier no i jednak konserwanty czy te inne świństwa)

Ale od cukru nikt nie umarł jeszcze. To znaczy pewnie dużo osób umarło no ale wiecie o co mi chodzi :)

Jak się ma takeigo grubaska jak ja to nie ma potrzeby mu tego cukru dawać :) Wręcz przeciwnie :p

Trochę się zgarbiłam jak chciałam kupić ten sinlac i zobacyzłam ile kosztuje... A teraz już daję Ignacowi normalnie gluten więc robię mu posiłki na bazie mąki pszennej (o ile w ogóle robię)
Poza tym można użyć mąki ryżowej albo kukurydzianej trochę to taniej wychodzi :)
To znaczy nie mam nic przeciwko Sinlacowi oprócz ceny...

Pzdr

Agnieszka

Dzięki Abryz - upiekę jej te ciasteczka-będzie miała co jeść na podwieczorek zamiast tych chrupek kukurydzianych ciągle:tak:

No moja maslo dostaje do obiadku, a na kanapeczki pomyslalam sobie, ze moze cos innego z innymi wartosciami odzywczymi, zeby dostala, takze przygotowalam jej margaryne.
Dzis planowalam po poludniu zrobic jej jajko sadzone na parze, ale okazalo sie, ze nie bedzie mnie w domu w tym czasie, a niania pewnie bedzie bala sie robic cos ;-) takze musze szybko gruszki obrac i porozgniatac widelcem. A moze tylko pokroje na male kawaleczki i mala sama sobie bedzie widelczykiem jesc?
Fajne te przepisy abryz. Jak mi sil starczy to dorzuce Wam tu kilka, ktore znalazlam w ksiazce o zywieniu dzieci mojej mamy :) Ja na tym wyroslam hihi. Wybralam kilka takich prostych i fajnych - moze tez sie skusicie...

A jesli chodzi o Sinlac, to co to jest w ogole? ;-)

A+T a jaką margarynę kupiłaś Alusi- ja też chcę podać Poli ( ona nie może masła)

A Sinlac to taki produkt zbożowy dla alergików ( i nie tylko) bezglutenowy, bezmleczny.
sinalcpw4.gif

Abryz fajne przepisy moze sprobuje cos zrobic:-) A dziewczyny dajecie jkaszke manną? Bo jak kupowąłm kaszke owocowa to zobaczyłam ze jest manna. Kurcze ja w ogole nie wiem od kiedy co moge dawac:-( Czy chleb juz moge? Oj mam dzis doła w ogole jakos do bani.

NATALKA OSTATNIO NA SIADANIE,DOSTAJE KANAPECZKE Z SZYNKA I BARDZO TO LUBI,W WEKEDN NIE CHCIAL JESC U MOJEJ MAMY WIEC SPROWOWALA RIZOTTO I CO.....ZJADLA AZ SIE SIE USZKA TRZESLY,APARATKA JUZ ZACZYNA GRAC Z LUDZMI,PRZY MNIE WSZYSTKO JE CO JEJ PODAM,mASLO PODAJE TAKIE JAK MY JEMY,ZRESZTA JUZ WIEKSZOSC RZECZY DOSTAJE CO MY GOTUJEMY I NIC SIE NIE DZIEJE,WIEC SIE CIESZE.
GEORGA PIJE MELKO KROWIE,A MA 11 MIECHOW I SPOCZKO,WIEC MOZE JA SPROBUJE???
NATKA W KONCU PRZEKONALA SIE DO NIEKAPKI,ALE HYBA DLATEGO BO WIDZI U GEORGA.

fANE PRZEPISY
JAK WIDZE TO I WY POWOLI EKSPERWYMENTUJECIE:happy:

reklama
Do góry