reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co zapakować do szpitalnej torby...

a z rzeczy to ostatnim razem spakowalam za duzo - mialam bez sensu dwie torby jedna dla siebie i druga dla maluszka. Teraz biore tylko 2 koszulki do porodu i karmienia z guziczkami, szlafrok, skarpety, 5 pampersow, 2 pajace, 2 body, czapeczke, lapki-niedrapki, rozek, kosmetyki dla siebie i sztucce, reszte zapewnia szpital a maz mi dowiezie jakby co.

nie wiem jak Wy, ale ja zaczynam sie pomalu bac, dobrze ze jest zzo :-) codziennie mi sie sni.

reklama
Ja już mam koniec przygotowań. Torba do szpitala spakowana, tylko wyniki badań dołożyc. Wszystkie rzeczy małej poprane i poprasowane, spakowane w workach. Została mi tylko pościel do wyprania, ale to pikuś. Teraz jestem już spokojniejsza :cool2:

karola-04 a na kiedy masz termin?? bo ja mam na 2 lutego czyli na dobra sprawe moge urodzic w kazdej chwili wiec wole miec wszystko przygotowane:tak:

to cale szczescie ze dobrze sie czujesz bo ja przy obecnych bolach miednicy i krocza mam klopoty zdojciem do toalety a co dobiero zakupy robic:baffled:

Kasiad, gratuluje zakonczenia przygotowan!!:-)

ana.30., ja zapakowalam dodatkowo kilka drobiazgow ktorych ty nie wymienilas a i tak wyszly mi 2 torby. jedna duza dla mnie (moj szlafrok zajmuje mnostwo miejsca) a druga taka mniejsza dla Martynki. :eek:

A co do suszonych śliwek, to podobne działanie ma kiwi, tylko nie wiem, czy nie jest alergizujące i OTRĘBY. Domieszać do jogurtu kilka łyżek i efekt murowany - bez biegunki, ale i bez problemów ;-)

I pewnie skorzystam z takiego zestawu, tzn otręby + jogurt, bo kiwi jest rzeczywiście alergizujące, a ja to już jestem strasznie na nie uczulona :baffled:

Ale mnie zestresowałyście tą bolesną kupką!!!:baffled: Wiedziałam, że są z tym problemy ale nie do tego stopnia że porównuje sie to do porodu!!
Tez nie przepadam za sliwkami ale na bank je kupie i spakuje do torby!!!

LiL Kate ja mam termin na 22 luty więc może dlatego jestem taka wyluzowana tylko abym nie zaspała :eek: teraz w pracy mam tyle roboty koniec roku no ale muszę zadbać o swoje i jak wszystko dokończę to zacznę się pakować i pewnie będzie to początek lutego. ale takie posty spinają mnie na maxa i wydaje mi się że nie jestem gotowa być mamą :zawstydzona/y:

w sumie to nie masz sie co przejmowac jesli masz termin na 22. ja mam na 2 wiec u mnie to tylko 3 tygodnie a u ciebie prawie 2 miesiace. jak pierwsza lutowka urodzi to mozesz wtedy zaczac sie martwic.:-D a swoja droga dzielnie sie trzymamy mamuski. zadnych wczesniakow jak narazie:tak:

reklama
jesli moge wtracic swoja rade - najlepiej zapakowac sie w jedna torbe i ewentualnie rzeczy do porodu w jedna reklamowke. nie wiem jakie u Was sa warunki w szpitalach, ale tam gdzie ja rodzilam byly 3 kobitki na sali i ciasnota straszna - ledwo ta jedna torbe pod lozkiem upchalam. a przeciez i tak maz przyjezdza do szpitala codziennie i moze przywiezc cosik.

dla mnie najwazniejsze rzeczy podczas porodu:
- woda!!!
- gazeta
- recznik

w pologu:
- woda
- tantuum rosa do podmywania krocza
- reczniki papierowe do osuszania krocza

lil kate - a Ty gdzie rodzisz jesli mozna wiedziec, bo widze, ze tez z Lodzi?

powodzonka lutuweczki :-)

Do góry